![]() |
Ne Oldu Bize
Herkes kendi derdinde; Dostluklar, arkadaşlıklar bahane. Hiçbir şeyin önemi kalmamış. Şaşıyor, şaşırıyor, Hayal kırıklığı yaşıyorum. Biz böyle değildik! Ne oldu bize! ? Kin, nefret ve ihtirasa karşı, Sevgi ve hoşgörü kavramı Geçmişte mi kaldı? Bu tertemiz duygular mazi mi oldu? Kim kanımıza, ruhumuza girdi? Nasıl geldik bu hale? Ne oldu bize! ? 15.10.2006 Ziya Kara |
Ne Yazar
Yakana yapışıp senden davacı Olsam ne yazar, olmasam ne yazar. Bütün davaların hakimi, yargıcı Olsam ne yazar, olmasam ne yazar. Kış ortasında yaz, yaz ortasında kış Olsam ne yazar, olmasam ne yazar. Hayatı yaşayamadıktan sonra Ölsem ne yazar, ölmesem ne yazar. Ziya Kara |
Neden Tanrım
Neden tanrım, neden? Hep gülmek varken Hiç gülememek, hep ağlamak neden? Yıllr mı yetmiyor, hayat mı kısa? Öğrenmek isterdim bir bilen olsa! Neden tanrım, neden? Unutuluyor Gün gelip ayrılan, yok olup giden. Neden tanrım, neden? Yaşamak varken Meçhule, zamansız yolculuk neden? Ziya Kara |
Nefesimdesin
Günahkar değilim, yanlış yapmadım Sana hep sadıktım, hiç aldatmadım Yokluğunda mis kokunu aradım Asla gül üstüne gül koklamadım. Yanımda yoksan da nefesimdesin Sen kelebeğim, gülüm, çiçeğimsin. Kanadına böcek konabilir mi? Konup da kokunu alabilir mi? Bir değil, bin bir telaş içindeyim Çünkü; ben, sensizken de seninleyim... Yanımda yoksan da nefesimdesin Sen kelebeğim, gülüm, çiçeğimsin. Ziya Kara |
Neye Yarar
Düşündüğünü Düşündükçe Düşünmek Neye yarar! ? Ziya Kara |
O Eskidendi
Dosta dost olup, dostu aramak Hatırlayıp anmak, yanında olmak Acıyı, kederi, hüznü paylaşmak En ufak sevinci canen yaşamak Şimdi unutuldu, o eskidendi. Hasret kalıp, sevgiyle kucaklaşmak Mutluluğa yürekten yelken açmak Sevdiğini gözü gibi korumak Önce yaşatmak, sonra yaşamak Şimdi unutuldu, o eskidendi. Ziya Kara |
O Sende Sen Onda
Zamana uyarak kendinden geçme, kendini geç Kötü söz sahibinindir; öylelerine gül, geç Kendine, kendin gibi yüreği zengin bir eş seç O sende ölümsüzleşsin, sen onda ölümsüzleş! Ziya Kara |
O Zaman
Yüreğin yanmasın benim yüzümden Senden çok ben üzülürüm o zaman. Bir gün seni senden çok düşünmezsem Aldığım nefes haram olsun o zaman. Bir başkasına gönlümü açarsam Seni sevmemiş olurum o zaman. Karalar bağlar yas tutar ağlarım Sonum olur yaşayamam o zaman. Ziya Kara |
Ocağına Düştüm
Ağzında bakla ıslanmasa da; Benim sana ihtiyacım var. Cep delik, cepken delik, Baldırı çıplak olduğum, Baş ütülediğim zamanlarda; Yanımda bir tek sen vardın. Bana karşı hep iyi niyetliydin. Can kulağı ile dinler; Damarıma basmaz; Dış kapının dış mandalı olarak görmez; Çözüm bulur, çare olurdun. Şom ağızlı olan bendim; Senin hiçbir suçun, günahın yoktu. Bugün belki çok şeye sahibim; Hayatımdaki en büyük eksiklik sensin. Sana değiş demiyorum; Değişmesi gereken bendim. Benim sana yine ihtiyacım var; Damdan düşer gibi, Ocağına düştüm! Ziya Kara |
Olamadık
Yaşadığımızı sanarak Yaşamıyorsak Neden doğduk ki İnsan olarak Belki de Taş kaya Ağaç olabilseydik Bir işe yarardık Her gün Yeni bir olaya Şahit olmamıza rağmen Bir türlü uslanamadık Akıllanamadık Tabiat kanunu bu İnsan doğduk Doğduk da İnsan olamadık! Ziya Kara |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:45 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.