![]() |
Karabağım
Karabağım benim Karabağım Yas içindedir Karabağım Ermeniler esir almış Ağlar durur Karabağım Karabağım’ın bağrı yanık Acımasız düşman vurmuş karnı yarık Onun için yas içinde Karabağım Kara bağlımın başı ayrılmış vücuttan Kan revan içinde Karabağım Öz ve öz ata yurdum benim Yanar ateş içinde bedenim Onu düşmandan kurtarmak emelim Kurtuluşu bekler Karabağım Hamile kadınlar süngülendi Tek günahı kardeşim Türk olmaktı Vahşete dünya kulak tıkadı Izdıraplar içinde yanar durur Karabağım Yurdundan ayrı Karabağım kan ağlıyor Ermeni yüzünden vatanından ayrı yaşıyor Türk oldukları için mi değer taşımıyor Izdırap içinde yaşıyor Karabağım Halil ÇOLAK 25/01/2007 ANKARA Halil Çolak |
Bayramlar hani?
Bu bayram mı? Eski bayramlar nerede kayıp Çocukken şeker topladığım bayramlar hani? Anamın nasırlı mübarek elleri öpüp koklayıp Saçımı,başımı,yüzümü öptüğü bayramlar hani? Hani koşa gittiğim akrabayı tahlukat Hiçbir kaygı yok, içimde o biçim rahat. Bayramlığım alınırdı olurdum ben rahat Can anama sorduğum bayramlar hani? Bayram demek eskilerde kalan anımı Bayram hasret, bayram ağrı, sızı mı? Uykuda gördüğüm rüyalardan biri mi? Eşimle,dostumla olduğun bayramlar hani? Bayramlar gönüllere çiçek ekme günüdür. Bayramlar fakirlerin hatırlanma günüdür. Bayram düşmanlıkların sona erdiği gündür. Sevinçle,özlemle beklediğim bayramlar hani? Beklerdim kardeşim,bacım gelecek diye. Geçmiş günlerimizi hatırlayacağız diye Dört gözle beklediğim kardeşim gelmedi diye Heyecanla beklediğim kutsal bayramlar hani? Halil ÇOLAK 2.1.2007 YENİMAHALLE /ANKARA Halil Çolak |
Bayramlarım
Hülyalara dalmak tatlı bir andır Güneşin ilk ışıkları gibi hazırlar yarınların Gönlümde çiçek açan sevgilerin. Gurbette duman duman tütüyor sıla Nasıl güzel geçsin bayramların Kelebek gibi gönlüme konan Buğulu bakışlarıyla ruhumu yoran sevgi dolu kalbiyle cazibeleri kıran Düşünceleri darmadağın Cilve kar yalnızlığım Gezinen içimde hülya tatlı bir andır. Ne zaman mutlu olsam dalsam derinliklere O zaman güzel oluyor bayramlarım Halil ÇOLAK Yenimahalle /ANKARA Halil Çolak |
Kederlenme gülde bile har olur
Bakışlarla bir şimşek çakar Aşka başlangıç olur Kıvılcım düşer gönüllere Yanan yüreklerde nar olur Volkan olur püskürür Kış gider bahar olur Sevgi bahçelerinde çiçek açar Kederlenme gülde bile har olur Halil ÇOLAK 30.12.2006 Ankara Halil Çolak |
Dostlardan uzak canım olmuyor bayram
Yine gurbet elde geliyor bayram Nere gidip edecek bu gönül seyran Zaman su gibi akıyor geçiyor devran Dostlardan uzak canım olmuyor bayram Ne heyecan var bayramda ne eski neşe Heyecansız bayram güzel olmuyor paşa Sılada olsaydık uğrardık bir iki dosta Gurbette güzel canım olmuyor bayram Halil ÇOLAK 30.12.2006 Ankara Halil Çolak |
Erzurum kalbimde ayrı değilim
Erzurum’dan uzakta sanmayın beni Erzurum gönlümde ondan ayrı değilim Sıladan uzak,anmayın beni Erzurum kalbimde ayrı değilim Palandöken beyazlara burunmuş gelinlik kızım Hasretlik içimde dadaşım dinmeyen sızım Erzurumlu olmak benim büyük gururum Erzurum kalbimde ayrı değilim Dedemin, babamın, anamın yeri canımdır,kanımdır, gözümün feri Türkiye’m içimde, bulanmaz eşi Erzurum kalbimde ayrı değilim Halil ÇOLAK 28.2.2006 Ankara Halil Çolak |
Sen geldin
Sen geldin; dun yine dostum aklıma Umut yükleyip boşaltan gemilerin Aşıkların uğradığı gönül limanlarında Ermiş Allah’ın kullarına muhabbet duyan Gemilerde çalışan tayfalar geldi Kalbim seninle İçim içime sığmıyor, Çünkü hem sen geldin; hem bahar geldi Halil ÇOLAK 28.12.2006 Ankara Halil Çolak |
Köprü Batı
Ayırmış akrabaları acımasız mayınla Türk’e İnsanlık suçu işlenmiş burada Analar,bacılar,ezeler emi obur kıyıda Hasretlikleri kavuşturur bu köprü batı Mehmet’im nöbeti almış gözler hedefte Tekmil veren komutan inletti göğü ve yeri Her biri aslan olan yiğit mehmet nöbette Şahinlerin karakolu olan bu köprü batı O ne heyecandı o ne aslan gibi kükreme Mehmet’in tekmilinden aldı beni titreme Bu Türk’ün sesiydi yükseliyordu göklere Türklüğümle gurur duydurdu köprü batı Rahat ol milletim aslanlar her an nöbette Gözünü kırpmadan gözler daima hedefte Bağımsızlığın işareti nazlı bayrak göklerde Kartallarımın yuvası da olan sen köprü batı Halil ÇOLAK 23.12.2006 KARGAMIŞ KÖPRÜ BATI SINIR KARAKOLU Halil Çolak |
Köprü Batı
Ayırmış akrabaları acımasız mayınla Türk’e İnsanlık suçu işlenmiş burada Analar,bacılar,ezeler emi obur kıyıda Hasretlikleri kavuşturur bu köprü batı Mehmet’im nöbeti almış gözler hedefte Tekmil veren komutan inletti göğü ve yeri Her biri aslan olan yiğit mehmet nöbette Şahinlerin karakolu olan bu köprü batı O ne heyecandı o ne aslan gibi kükreme Mehmet’in tekmilinden aldı beni titreme Durduğun yerde hezeyan niye Sormuyor kimse sen nesin diye Etnik kimliğin söylemen niye Bu vatan Türk’tür bak maziye Yaptığın kötülükler kalmaz yanına Durduğun yerde hezeyan niye Okumadın mı bak tarih ne diyor? Peygamber birlikte hayır var diyor Sahte Türklüğün,hanımın Araplığı Artık kimseyi pek fazla inandırmıyor Durduğun yerde hezeyan niye Halil ÇOLAK 19.12.2006 Halil Çolak |
Hep gül,hep gül olarak kal
Şafak yeni bir güne atarken Güneş henüz ufukta doğmadan Uykun mahmurluğu kalkmadan Hep gül,hep gül olarak kal Başını düşünceler sarmadan Yaşama ümidin hiç bitmeden Gonca güllerin solmadan Hep gül,hep gül olarak kal Halil ÇOLAK 19.12.2006 Ankara Halil Çolak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:51 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.