![]() |
Ezgi
Ne zaman bir ezgi düşse dilime Sebepsiz dalarsın hemen içine İsyanları yükletirsin tepeme Gevenleri dizdirirsin yerlere Köstebek yuvası dağ önlerinde Canbaz olsaydım yürürdüm üstünde Ümit Fatma Uçar |
Eziyet
Sorma nedenini Toplama ederini Eksiliyorum toplandıkça Yine vardım yol ayrımına Bu kaçıncı vazgeçiş Bu kaçıncı dalış Garip bir iş Işığı eziyet üstüme Kaçarım kovalar Yaklaşırım anlamaz Vazgeçilmez eziyet Ümit Fatma Uçar |
Fatura
Daha neler içinde çok bahaneler Dikilir duygular kavga eder Sorgular anketler Fatura yüklü Çıkarır çileden Dolanır,dolaşır Çıkmazın içinde Ağlar yürek suçu neydi ki Kabül olsaydı dilekler yaprak olurdu Taş bağlamazdıyürekler sevginin içinde Nasıl yeşerir ki kaya bu nasıl sevgi kendi başını yiyen Kuşanmış karalar Değilki artık sevgi Eziyet olmuştur eziyet eder Ümit Fatma Uçar |
Fedakar
Anadolunun her köşesinde ben Çetindir emeğimin yeri Fedakarlığı yüklenirim Bu görev benim Benimdir görev verilen her yer Neresidir yerleri Rahatını seçenlerin Herbiri benden daha yurtsever Kim miyim ben Anadolunun her ücra köşesinde Öğretmen Ümit Fatma Uçar |
Ferman
Sana göz dağımı versem Halin duman olur Dünyama sığdırsam Zindan ferman olur Ümit Fatma Uçar |
Fırtına
Bir fırtına koptu içimden Birden yürüdü,her şey üstüme Engel olamadı balkon duvarları camlar kapılar ,lambalar saksılar bile Yürüdüler birlikte Dumanım savruluyordu gökyüzüne bakıp gülüyordu yüzüme Ümit Fatma Uçar |
Fırtınaya Direnen Çocuklar
Okulun yoktu servisi Yürürdük klometrelerce Kar fırtınasıydı günün süprizi Aniden daldı içimize Savrulduk ayrı yerlere Seslenmek ne mümkün Boğuluyorduk Birazcık insaf eyledi Sürünerek toplanmıştık Kenetledik kolları Tokuşturduk kafaları Sekiz kişilik kümede Önümüzde yaşam halkası Soluyorduk hep birlikte Zorlandı nefesler Biraz oksijen gerek Uzandı tepemizden cesur el Yenilendi nefesler Beklemekte kurbanlık gibi Son kalkan el mujdeli Savuşturmuştuk sırayı Hep birlikte devirdik karları Yollanırken eve Fırtınaya direnen Birer kahramandık Ümit Fatma Uçar |
Fidanlarım
Fidanlar diktim Sevgi bahçeme Dostluk sevgi çeperi içinde Sever okşardım Canlarım diye Doyamazdım seyretmeye Kopardım, hüzünlerine Serpilsinler diye Açtım önlerini Geniş renkli ufuklar içinde Bahçeleri şimdi tarumar Fidanlarım solmakta Peyderpey Ümit Fatma Uçar |
Fikrim
Yaralıda olsa dilim Renklidir fikrim Yine de örttün beni şiir Gönlüm senindir Yok başka güvendiğim Ümit Fatma Uçar |
Fil Hikayesi
Canını sıkar insanın kuralsızlıklar Boğar yüreğini gasp edilmiş haklar Sorumluluklarını taşımak emanetlerin Çarkı iyi dönmez isyan ettirir ya Çaresi bildirmektir anlayana Yoksa cinler takılır kafana Varıp anlatalım amire Anlaştık on kişi Yollanırken şükrettik beş kişi Fire verdi sarp yollar Kaldık üç kişi Ona da razıydık Varmıştık kapıya Kolay değil kapı demirden Feragat etti iki kişi Girersin makama ayaz Makamda eser poyraz Dönersin başın dumanlı Vicdanın rahat Tam zamanı Yenilenmişken anlatmalı Meşhur fil hikayesini Ümit Fatma Uçar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:35 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.