![]() |
Şairce Şiirler’in Sultan’ı
Çiçekler içinde, bir çiçek varki Yüzü Güneş içi, yangın hardadır O güleç bir çiçek, o kadar yarki Uzaktan uzağa, özü zardadır. Uzattı elini, dost dedi bana Yüreği yaralı, sevgiden yana Şiirler içiyor, o kana kana Kalbi karalarla, kendi dardadır. Turunç bahçesinde, tanıdım onu Sarıldı boynuma, buldu yolunu O bilmez bilemez, riya,oyunu Yüzünde bir güneş, kalbi cardadır. ‘Şairce Şiirler’ bir sultan gördü Saygıyla donattı, sevgiyle ördü Ona baş köşe de, bir koltuk verdi Oturdu oraya, sine kardadır. Yüreklere deste, deste gül seren Güller bahçesinde, oldum gülderen Öyle güzel ismi, varki Gülseren Kızıl saçlarıyla, göz karadadır. Güle dost deyip de, elim uzattım Yürekten yüreğe, sevgiler kattım Kalplerdeki kini, nefreti attım Mazlum’un yüreği, an bahardadır. 22.11.2006 www.mazlumzengin.com Mazlum Zengin |
Şelek,li şair
Birazdan Şair, in parmaklarına, Siyah renkli bir kalem akacak. Ve Şair, Sırtındaki bin tonluk Şelek, in Bir gramını, Ak bir kağıda aktaracak. O Şair, ki halkını, Kara günlerden, Aydınlıklara taşıyacak. 11.03.2006 Mazlum Zengin |
Şiiirden taç
Saçların günbatımı, Sedeften tarak olayım. Şiirlerimle, sevgimle, Üzerine taç olayım. Gözlerin sevecendir, Eritirsin yüreğimi, Söyleyemem derdimi, Gözüne beste olayım. 20.07.2005 (‘ŞİİR HARMANI’ından) Mazlum Zengin |
Şiir tadında
Dolambaçlı yollardan gelme, Kuşbakışı dere, tepe olsun. Kelimesi,cümleleri berrak, Sözlerin şiir tadında olsun. Bin yıllardır kalbime kelepçelisin, Sen ömrümde güneşimsin, gecesin, Bakma öyle sen dilimde hecesin, Gözlerin,şiir tadında olsun. Güneşe çengel at,al getir bana, İçeyim bardak, bardak,kana-kana, Çok güzelsinde kelimelerin ok bana, Dillerin,şiir tadında olsun. Şiir kadar beste,kadar güzelsin, Ceylan gibi bakışların süzersin, Gerdanına inci-inci dizersin, Güllerin şiir güzelliğinde olsun. 17.07.2005 (‘ŞİİR HARMANI’ ından Mazlum Zengin |
Terin terime karışsın
Yüreğini yüksek devirde tut En üst seviyede çalışsın Gözlerini kapat nefesini tut Terin terime karışsın. Bir elin belimde,bir elin saçımda Mutluluklar hep yanı başım da Essin Fırtınalar, Karayeller, Lodoslar Saçların saçlarıma karışsın. Çıkalım bulutlara, ve daha yukarı İnmeyelim bir süre aşağıya Ve sonunda,en sonunda Parmaklarımız karışsın. 01.05.2005 (‘ŞİİR HARMANI’ından) Mazlum Zengin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:39 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.