![]() |
Sinek
Sivrisinek çapkın sinek Karasinek silik sinek Altınsinek çöpçatan sinek Hayda sinek şaban güldürde sineklenelim! Lacivert Oyalar Abdullah Karabağ |
Sirk
Maki cadımaki Bıyıklı tamarin Külyutmaz gibon ipli-ipsiz hacıyatmaz maymun maymuncuk cambaz Entel şempanze sirke goril miskin babun Otel motel fındık fıstık nutuk fıtık Tahtırevan seyirlik Hamak şerifi orangutan Eşik şapşalı bengal kaplanı Vay benim köse sakalım palyaço. Halkalı Seher Abdullah Karabağ |
Sitem
Komşudan sızan su köşeden sokulur Duvarları süsler Korkusu yok Çalar fırçayı aynı ton aynı figür Nesine gerek özenmek Sahipsiz eve girdin ya Morun yelesine bindirmiş Hayalet böğelek –sarıca- Palası dört keser Deli fişek süvari Almış terkisine yaşlı beyaz’ı dans eder On metre karelik odamda Gece-gündüz tepemde Demokles kılıcı Düşün kara’sı Yalnızlığın küskün ala’sı Senden alır rengini Çekilmiş perdesin Yaşam bir yanda ben bir yanda Halimiz bu olunca Ne sen gülün sarısı’na Ne de ben görünmez tellere tutsak Yeniden dirilişe Merhaba diyebiliriz. Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ |
Sitemin Kancadır
Goncanın kancaya sitemidir anlaşılamamak Oncasıdır anlaşılamayan kavranmalı Kavranamayan goncadır özümsenmeli Özümsenemeyen yücedir kalıcılaşmalı Kalıcılaşmak oncanın som goncasıdır Talihi kancaydı anca beraber kanca beraber Neylersin yurdunda göçmendi gonca. Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ |
Soleil Etait en Sommeil
Savez-vous les oiseaux volants De ma mémoire vers cieux bleus; Pourquoi peigne cette fille l�* Longs cheveux de nuages., En respirant le soleil agréable Savez-vous les nuages s’embellissants; Peut-être, un oiseau chanteur Se sauvera de sa cage d’or. Un beau jour peut être; Peut-être, s’éclairera votre horizon En lueurs de cheveux crépusculaires. Voici, ces spectacles très magnifiques, Couvrent splendeurs des sommeils, Je suis l�*, c’est vrai, je suis en sommeil! Je tiens les mains d’une jeune fille Qui peignait mes mémoires encore… Boucles de Canicule Abdullah Karabağ |
Son Arzu
Saatler çalınca anı Töredir bizde sorulur Son arzun nedir İlişe gün güne Bitmeyen özlemdir Dünya gülistan ola Sürgit yaşam Bandına akar Okunur boydan boya Bir ülke ülkeler otağı Dili diller kavşağı Koklaşır söyleşir herkesle İşta o zaman Goncaların Korusunu bekler Mezardaki başım Çok değil İki mısralık bir şarkı sevgi selinden Gözün aydın insan insan erişti insanlığa! Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ |
Soyağacı
Dedesinin dedesinin dedesi Dinozor avcısı Ninesinin ninesinin ninesi Ahu zülfü zürafa imiş Mübarek San Andreas çatlağı mısın? Halkalı Seher Abdullah Karabağ |
Söylenmemiş Sözdeyim
Ayaz mavisi gibi durgun bir gölde Şirin mi şirin hüzünlü bir adacık Çatısı göçük duvarları çıplak bir yıkıntı Onun az berisinde ve kıyıda Kremit çatılı yenice bir ev Eskisinin devamı olabilir mi Neyi düşündüm biliyor musun Bembeyaz duvarın yansıması Suda kırılgan yüzlü bir aynadır Adalıyım önünde durmuşum adalıca Rengârenk son güz yorgunu yüzler Yumru başlı dağınık saçlı ağaçlardır Suyun yeşilimsi mavisine serilmiş Hüzünlü adanın afişlemesi Neresinde olduğumu mu soruyorsun Afişlemenin gümüşlü aynasında Gül gibi iki dudağın arasında Söylenmemiş sözdeyim. Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ |
Söyleşir Gider Gölgelerimiz Duvarlara
Ne zaman sevdalansam kol kola seninleyim, kıymık kıymık duvar bedenlerinde gezinirim bazan kısa, bazan uzun sürer kırılmışlığım. Hep yanımdasın, söyleşir gider gölgelerimiz, olmazsan da duvarlar var eder seni, sana eşlik etmeyi kendime zanaat edinmişim. Yürümezsek de birleşir gider gölgelerimiz, bilinen yolları bırak, hiç taşımadılar ki bizi. Ne bulduysam duvar yazılarında buldum, korkma, yaklaş, uzat elini, kapa belki dayanmaz gözlerin duvar kayıtlarına. Yürü, sevdiğinin kolunda değil misin, benim değil misin, bana gelmiyor musun; dizmediler mi sevgimizi duvar dibinde kurşuna, yiğit bir delikanlı gibiydi o duvar, çökmedi yere! Adımla, sesim eşlik ediyor sana, o duvardayım, yaklaş umutsuzluğa kapılmadan. Parmaklarının okşandığı, ayaklarının ağırlaştığı Ve kalbinin sıcak bir buğuyla ıslanıp yıkandığı anda dur, çıkarma sesini, kurşun aşka işlemez. Tüm varlığımla seni bekliyordum, uzat ellerini gözlerini açmadan, dokun duvardaki yaralara, elinin öpüldüğü izdeyim. Tartıya Kalan Düşler Abdullah Karabağ |
Söz
Söz Onurdur dedi Öyle yaşadı Bir turna Getirmiş haberini vuruldu Vurulurken gülmüş Vuranların haline! Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:48 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.