![]() |
Şairin yetkisiz bulduğu
Bir Çınar var Dibinden dip suyu akar Kısa bir köy yolu Çakıl Vasiyete sadık kalınmış Anadolunun namusunu temsil eder.... Vasiyet yerine getirilir her zaman Kalın gövdeli geçerken hep yanından Acaba, diye düşünmedim Ben mi öleyimi düşündüm, her sefer Bu O A ne var Çağırıştıran Lahit gibi uzantısı Su sunağının 02 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Şanslı Aşçıbaşı
O'nu bilen bilir Köprü altından toplarlardı, Ocakçılar sabah ilk demliği ateşe sürerlerken.. Cengiz ,Beyaz Cengiz Eski mürettebat Mutfağın pir'i Kasap,ekmekçi,kebabçı,börekçi,tatlıcı,mezeci,sıcak çı,pastacı,içkici,çorbacı ince bıçak meyve,buzdan,tereyağından,sostan,ızgaradan,haşlama dan, kumanya'dan,hesabından öyle bir anlardı silah çekmeden düşersin önüne Cengiz,Beyaz Cengiz Sigarayı ağzına sürmez Rakı 'da Türkçe içilirdi sofrasından Fasıl daha nasıl Beni uğurladı genç arkadaşım diyerek Nasihatlerini valizime yerleştirip Bir paket sigara amerikan menşeeli tutuşturdum Kıyameti kopardı Duyduk İsabet edince tam piyango bileti Atladığı gibi balıkçı motoruna Gemiyi terk eylemi başlattı Beyaz bir mercedes Bagaj dolu viski Bağırıyor; piyasa kahvesi önünde Beyazdan bunlar,gel gemici gel Gidip ayrıldığı eşini alır Ganimetini oğluna bağışlar Ganını değiştirir Gam yükünü üzerinden atar Mezarlıktır onun kumar oynadığı yer Manata para denmezdi Mesele onun sarhoşluğu değil Manzarasıydı erkan'ı levent'in 11 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Şefim Gemide
Makamlar vardır şehirler için Gemiler vardır, Sevenler için Her Mücadelenin sonu Değilmi ki Aşk İçin TEK BİR DİN VAR AŞKI MUHABBET İÇİN KAF DAĞI'DA DEĞİL FERHAT'TA DEĞİL DİREN, DİRENCİNİ GÖRSÜNLER Kİ VAZ GEÇMİŞTİM ADAM SATMASAYDI PILI PIRTIMI, Bİ KALEM DE.. İSA'YA... OH OLSUN,ONUN İHTİYACI VAR BANA YAKARMAYA ASİYE BİLE KURTARAMAZ DUALARIYLA TÜTÜNÜM VAR KESEDE HASRETİM VAR EMANET ELDE SEN SAL KAYIĞI ÇIKMAZ GÜNÜN AHRETİNE ALİ BİZ CENGİZ BİZ SEN ANLAYANA.... KÜREKLER , SIYA,SIYA KESİLEN KOYUN GERİ GELİR İSMAİL BAKAMAZ O'NUN TADINA GİRME DENİZCİNİN GÜNAHINA UZA GİT ÖDEYEMEZSİN... Ramazan Mehmet Tanal |
Şehrazat
Bir masaldı Yada,şarkıydı,dilden dile çok uzakda sayılmaz geldiğim yol sana sunacaklarım var Belkısın hikâyesini anlatacağım sana Bağışla şehrini Aşkın nameleri Şehrazat Okçuların deler kalpleri Kıyların Sazlıkların Ürken kuşlar gibi Görmeye seni Elin tutmaya Düşürdüğün mendili Tınmaya yol ver 29 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Şemşetin Abi Arkadaşını devretti
İnsanlar, Evlenince,değişime uğrarlar; Bizi buralarda Salih'siz bırakmadan Led Zeppelin konseri Firar Karısından'da Askerdende Fethiye,Çalış Bir çiftlik Karısının ailesinden miras Bir bandı vardı yetmişlerde tekrar tumba çalacak sezonlarda Şemşettin abi devretti, Geri kalan yaşanmamış kanını Gömülmek vardı,yaşanmamış kanla... 06 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Şensesten Türküler
Bizim,bir radyomuz, vardı Babam,ona anten yapmıştı Radyomuz ahşap Lambalıydı,zor açılırdı,tuşları vardı; fil dişinden. Anteni memleketten görülürdü Kütâhya soğuk bir yer Türküleri ısıtırdı Şensesten türküler çıktımıydı Bubam Bak ramazanım Türkü çığırıyor anası! ! diyince Bende kendimi hep O'sanırdım Elif eliftir B ise Buban Derdi işte; Bakır mangal,bakır cezve,Gelincik sigarası 04 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Şiir benim değil, Küçükyalı'dan,Hatırımda kalmış
Bana,Bakıp,Bakıpta Acıma! Aldanıyorsun, Gayrı O' bildiğin ben Ben değilim artık, Hanii! ! beni seviyordun! ! ? ? diyeceksin! ? Ben Baklava'yıda severim Ondan bıkar salyalarımı yalarım... Topal Zeyno adında bir karım vardı takas yollu dört tek şarabını içtim.. Derken resimlerin geldi aklıma Oturdum bir güzel yaktım Yanarken bile gülüyordu gözlerin.. İyisimi sen Bana bakıp,bakıpda acıma Bizim içilecek keyfimiz Sulanacak çiçeklerimiz var 03 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Şiir dişlerin Fil dişi
Yalayacağım Fil dişlerini kıyametler üzerine yazılsın,Güzellik Sarısaçlar Nefessin mubarek Kadirsin Fildişler Yelken kulakları bırakır Altınkum'da yüzme bilmez Çok yangınlar söndürür hortum Ömrüm beni perişan Kum doldurulmuş altının sarısı döşek Yokluğun nede yangın Firuze ılgıt,ılgıt 05 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Şiir sözlüm
aslında gül senden almış güzelliği mor menekşe uykularından aydıran sen çiçek olmadığın ve solan şeyler aşkımı bozar bilirsin güneş kendi elleriyle açar gölgeliğini ısıtamayacak bilirsin güneşten sıcak cehennemine at beni Ramazan Mehmet Tanal |
Tanımaya çalışıyorum
Öyle geliyorki Sevmeye başlamışım Bi çırpıda olmadı bu Zaman içinde Bir şeyler yazdım iyimi kötümü onun seçimi olacak Sonra e_ posta adresimi verdim Aynen şöyle [email protected] Bekliyorum Özellerini Ki bende yazayım özellerimi Hafiflemek istiyorum Batman yolculuğun da Kaptan nasıl çizdiyse bu rota'yı 02 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:23 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.