![]() |
Ölüm Bu
Gitmek bunca güzelliği terkedip Kuşlar gibi fırtınaya tutulmak Uykunun denizine açılmak bir tekne gibi Ve unutuluşu nefeslemek ağaç kökleriyle Uzun bir zaman boyunca... Uyanmak sonra gçrülmedik bahçelerde Unutmayan birinin varlığına işaret Görmek eskimez güzelliği Sönmez renkleri görmek İnanmışlığın armağanı olarak... |
Ölüm Döşeği
Amansız bir hastalıktayım Ölüm döşeği bu anne Bir kavşaktan döner gibi Kaybolacağım Hazır mısın anne Yavru kuşlar gibiöleceğim Okul önlüğüm olmayacak benim Çiçekler ölünce toprak olmazmış anne Çocuklar ölünce melek olurmuş Sanma annem toprak olacağım Her gece rüyalarına geleceğim Melekler toprak olmaz anne Canım annem şimdi okşa beni Çiçekler sulayan ellerinle Kuşlar gibi uzaklara gideceğim şimdi Ağlamak yok Yumsan gözlerini Çağırsan beni Koşa koşa geleceğim İşte düşüyor başım En derin bir kuyuya... Çok uzun bir uykuya... Kırılmak bu bir fidan gibi Ağaç olmadan Meyve vermeden... Tam şimdi bir masal anlat Masal bitmeden Uyumak istiyorum O en uzun uykuyu. |
Ömrüm
El öptüm başka sevabım yok O bir demet gül Gök değil ki, kullandığım Güneşi sende yitirdim ömrüm |
Öpeyim Ellerini
Anneciğim öpeyim Elini uzat Çiçekler ektim mezarına Sevgiler ektim Veda vakti geldi Yine geleceğim Her bayram geleceğim Sulayacağım bu çiçekleri Biraz da dertleşiriz olur mu Çiçek annem. |
Öt beyaz Horoz
Köy evimizde Bir beyaz horozumuz var Bir yem bulsa önce tavuklar yer Tavukların çobanı beyaz horoz... Her sabah: Haydi kalkın Sizi bekliyor tarlalar Ağıllarda koyunlar…der Sevmez tembelliği O beyaz horoz Dolanır evin kapısında Öter meydanlarda Öter çitlerde … Bahçemizin çiçeği beyaz horoz Çiçek gibi bir ahlakı var Çamurlardan uzak durur Beyazlığını korur… O mahallemizin ışığı Güzelsin beyaz horoz Bahçemizin çiçeğisin Mahallemizin yiğidisin Beyaz horozumuzsun Susmak yakışmıyor sana Öt beyaz horozum öt |
Papatya Soru
Bir papatya soru sordum Papatyaya şu soruyu sordum Bu beyazlığı nerden aldın? “Kara topraktan “ mı… Zamanlardan bir zamandı Derviş Yunus Sarı çiçeğe Sormuş bir çiçek soru Gönlünde bahar var Yunusun Kim senin annen baban? Çiçek demiş Annem babam topraktır |
Postacıya
Postacı,mektup getirdin mi sıladan O süt damlasından... Soframda hep acı biber Bir mektup getirsen Sıla kokulu Mektuplar bir damla su bu çölde Köyümün tozlu yolları Delirmişti öfkesinden Boyun bükmüştü annem Köyümden ayrılırken Soframa tat getirseydin postacı |
Resimdeki Kedi
Resimde Uyuyordu bir kedi Minderin üstünde Sobanın yanında. Yanı başında bir fare… Fare bakıyordu kediye Şöyle der gibi: Hakkettin mi uykuyu Tembel kedi… |
Rüyada görsem gülümü
Suç mu aşık olmak bu dünyada Şu gönlümün Şirine varmak muradı Dağlar çıkmayın önüne Leyla diye ağladı Çöller çıkmayın önüne Mevlam ona yaz güzel günleri. Gönlüm bir bülbüle benzer Özü ateş dolu Çok özlemiş gülünü Kar bağlamış yolunu Vuslattan geçtim diyor Rüyada görsem gülümü Versin mevlam ölümü |
Sabah Ezanları
Okunuyor sabah ezanları Kainat açık kitap gibi Işık hücümu var odalarıma İçimin boş testisi doldu İki gözüm iki gül bekçisi Av peşinde iki avcı Gök yüzü haşin değil Kuşların gagalarında ışık Okunuyor sabah ezanları İçime dolan mutluluk Gül derdinde bülbül Uyku tutmamış gözleri... Okunuyor sabah ezanları Minareler inceldikce inceliyor Uzak dağlar uyanıyor Karanlık bırakıyor yakamı. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:23 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.