![]() |
Hayaller
Yangın yüreğimde, Kurulmamış bir ülkede, Hayallerle yaşarım. Cesaret edilememiş, Bir sevgiyle; Sevememenin kahrıyla yanarım. Milyonlarcayım ben. *******i ağlarım, Gündüzleri gururlu, Ve alabildiğine mağrur, Bir kavak gibi, Dimdik dolanırım. Ufuk Nazım |
Hayır
Hayır diyebilmek; Aynılığa hayır. Çöldeki; Kum taneleriyiz. Bizi dağıtacak, Büyük fırtınaları, Beklemekteyiz. Ufuk Nazım |
Hedo
Dışarıda kar yağıyor İçeride Hedo Yeşil gözlerinde keder Elleriyle kor atıyor Sacın üstüne. İki eli belinde Kendine zor yeten nefesiyle Harlayacak birazdan; Ussulca üfleyerek kora Can verecek Hedo. Avluda; Mahsun bir çocuk Nenesinin gülen gözlerinden Hayatın içine akıyor. Şosede bir otobüs Onbaşı elleri dolu dolu Kasketi terlemiş geliyor. Ömür gibi tükenen Bir o kadarda güzelleşen Zamana küfürler ediyor. Hedo bir sigara sardı Dumanında gençliği tütüyor Bir seni seviyorum torunum Bir seni diyor. Pağaç pişti işte Buram buram tütüyor, Sarıyağı ekmeğe çalan Ellerinde eriyor zaman. Şimdi bir manidir Eriyen zamanda Sevdiğinden ayrılamayan: “Evlerinde Lambaları yanıyor Göz göz olmuş Ciğerlerim kanıyor. Beni gören Deli olmuş sanıyor. Ölürümde; Ayrılamam yar senden.” (Ninem Hediye Kaya’nın anısına) Ufuk Nazım |
Her Şey Sende
Yer,gök Bulutlar nehirler ve sen Güneş,dağlar,buzullar Ormanlar ve gene sen. Yollar,çöller Deniz ve sen. Issızlık,bozkır İnsanlar ve gene sen. Devrimler,totemler Dinler ve sen Ölumler,yangınlar Şarap ve gene sen. Sonlar başslangıçlar Buluşlar savaşlar ve sen Yaratişlar,kopuşlar Sevdalar ve gene sen. Kadınım; Yollar hep sana çıkıyor Toprak ve her şey sende Senin kokunda güzeldir. Ufuk Nazım |
Her Yer Sis
Her yer sis; Göremiyorsun önünü. Yavaş yavaş; Acı sızıyor içine. Ve içinde büyüyen boşluk; Anlamsız. Göz yaşlarınla doldurabilir misin? Büyüyen bu boşluğu. Sanma ki eskir; Yürüdüğümüz sokaklar. Oturduğumuz sıralar; Umutlar, Düşler, Sanma ki eskir, Gülüşler. Verdiğimiz sözler; Eskimez dostum. Sende hatırla; Güzelliğinin, Yüreklerden yansıyan; O eşsiz suretini gör ki; Yüreğinin gücünü kavrayıp, Yüreğinin ırmaklarından, Taşıp taşıp, Daha iyi denizlere ulaşasın.. İnsanların tükenmişliği içinde; Umut saçan, Bir vaha olarak, Sonsuza kadar var olasın. Ufuk Nazım |
Hırçın Ol
Hunhar hırpani hırçın ol, Yarala yık devir. Öyle savurki kalkamasın. Seni arkandan yaralamasın. Öyle sıkı olsunki çalıların, Dikenleri öyle çok. Girmesin içine, Aşkının celladı. Baltasını tutamasın. Kanasın elleri kanasın. Hunhar hırpani hırçın ol. Seni yıkamadan, Sen yıkan ol. Ufuk Nazım |
Hırçınlaştıran Ne?
Zamanı hırçınlaştıran ne? İnsan insan savuran Emek emek sömüren Sevgi sevgi çürüyen ne? Bir sebebi var elbet. Her savruluşun. Kök kök kopuşun Bir sebebi var. İşte zifiri Bir sokakda Düşer Kendinden derin Dipsiz kuyulara. Susar karanlığın ortasında Kıyı kıyı dolanır Yalnızlık adasında. Ufuk Nazım |
Hüznün
Hüznün, Titretir yüreğimi; Hüznünden geçemem, Yarının umut iklimine. Takılır kalırım; Akarsuyun, Dingin taşlarına. Ulaşamam denizime. Hüznün gülüm; İsyanımdır doğan güne. Ufuk Nazım |
Hüzünbaz
Sen; Hani o, Müthiş acının, Hüzün baz çocuğu. Büyüdün; Hüzünlü bir güzel oldun. Ve yüreğimi çalıp; Hüznünle boğdun. Kalbini kırmışım meğer; Nerden bilirdim ki, Sen konuşurken; Susmam, Ve o güzel gözlerinde, Batmam yetermiş. Nerden bilirdim ufkum. Ufuk Nazım |
Hüzünde Eriyen
Hüzünde eriyen neydi? Mevsimlerin erişemediği, Zamanın değiştiremediği. Büyük aşkların kaşifi; Kimdi? Kaybolan bir güneşti; Kim bilir? Nerelerde battı. Ufuk Nazım |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:04 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.