![]() |
Sevmek Benim İnadım
Sevmek benim inadım Dolmadıki MİADIM Duygusal seviyorum Yürekten seviyorum Sevmek benim inadım İnsanı seviyorum Hayvanı seviyorum Doğayı seviyorum Sevmek benim inadım Esmeri seviyorum Kumralı seviyorum Sarışın seviyorum Sevmek benim inadım Dolmadıki MİADIM Dört dörtlük seviyorum Delice seviyorum Sevmek benim inadım Seveni seviyorum Sevdayı seviyorum Seviyor,SEVİYORUM (14.04.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Sevmek Bumudur?
Hasretinle kavrulmak Gözyaşıyla boğulmak Duvarlarla konuşmak Kahır dolu yaşamak Sence sevmek,bumudur? (30.05.2007) Şahin Ertürk |
Sevmek Cesaret İster
Fırtınalı deniz gibiyim Kabardıkca kabarıyorum Acılarla boğuşuyorum Beni sevmek cesaret ister Bazet bulut gibi dolarım Bazet barut gibi olurum Gözyaşına hep aboneyim Beni sevmek cesaret ister Sanırsın'ki kaf dağı benim Sanırsın'ki kalpsiz biriyim Sanırsın'ki sevmeyi bilmem Beni sevmek cesaret ister Çılgınlık var benim kanımda Ferhat,Mecnun neki yanımda Leyla olmak zordur yanımda Beni sevmek cesaret ister (11.11.2003-Takvim Gazetesi) BOYALI DÜŞLER adlı 4.ncü şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Sevmek Sana Yakışıyor
Aylar sonra gülüyorsun Kahkahalar atıyorsun Şaka bile yapıyorsun Sevmek sana yakışıyor İyi gördüm bugün seni Yüreğinle sevdin belli Mutlu ettin inan beni Sevmek sana yakışıyor Bayıldım bu duruşuna Mağrur,güçlü bakışınla Aşka saygı katışınla Sevmek sana yakışıyor Gönlün sanki bayram yeri İyi gördüm bugün seni Gülmek sana yakışıyor Sevmek sana yakışıyor (07.02.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Sevmek Senin Hakkın
LEYLA dan yokki,senin farkın Yalnızlığa SERT tavır takın Neyin eksik,mutlu olandan Sevmek senin,en doğal hakkın (13.03.2007) Şahin Ertürk |
Sevmekten Ne Anlarsın
Aynı dili konuşmadık Aynı kalpte buluşmadık Aynı şeyler düşlemedik Sen sevmekten ne anlarsın Mutlu birgün yaşamadık Ömür boyu koklaşmadık Bir yastıkta yaşlanmadık Sen sevmekten ne anlarsın Bıktığında terketmiştin Olur,olmaz konuşmuştun Aşka diyet ödetmiştin Sen sevmekten ne anlarsın (Boyalı Düşler adlı şiir kitabımdan) (29.10.2003-Takvim Gazetesi) Şahin Ertürk |
Sevmeye Geç Değil Yaşın
Saçların,akla dolsa da Yaşın,kırklara varsa da Sen dostum,kalp taşıyorsan Sevmeye geç değil yaşın Haydi koş,bekliyor aşkın (06.03.2006) Şahin Ertürk |
Sevmeyi Bilmiyorsun
Daldan,dala konuyorsun Gördüğüne söylüyorsun Hiç ciddiye almıyorsun Sen sevmeyi bilmiyorsun Ahte vefa göstermedin Dudağınla zehir saçtın Aşkımıza mezar kazdın Sen sevmeyi bilmiyorsun Seninkisi reklam aşkı Aşkta olmaz kural dışı Yine yaptın bak yanlışı Sen sevmeyi bilmiyorsun Şahin Ertürk |
Sıfırdan Başlıyorum
Şair yüreği taşıyorum Aşka sıfırdan başlıyorum Seni ben sensiz seveceğim Pekçok,çoşkulu seveceğim İnanmazsan gel gir kalbime Yüreğime sen girdin Gökten (23.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Sığınacak Liman mı Kaldı?
Hiç utanmadan,sıkılmadan On yıl sonra,döndüm diyorsun Gidecek başka yermi var ki? Sığınacak liman mı kaldı? Söyle bana sararan GÜLÜM Sığınacak liman mı kaldı? (10.06.2006) Şahin Ertürk |
Sıktınız Amma
Herşeyimize karışıyorsunuz Şunu yaparsanız alınmazsınız Bunu yaparsanız veto yersiniz Avrupa birliği,sıktınız amma Kıbrısta taviz isteyen sizsiniz Canilere af isteyen sizsiniz Vatanı bölmek siteyen sizsiniz Avrupa birliği,sıktınız amma Ne yiyeceğiz size soracağız Ne giyeceğiz size soracağız Bu kadarı fazla,saçmaladınız Avrupa birliği,SIKTINIZ AMMA (11.04.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Sigara Paketindeki Adam(Değer miydi)
Ben seni Kalbime yazan İsmini Kütahya ya ezberleten O Çılgın adamdım Sen beni Bir sigara paketine Aceleyle Heyecan olsun diye yazan Babasının Bir tanesi Annesinin Göz bebeği Şımarık kızdın Paket bitti Yani heyecan Buruşturup attın beni Kütahya sokaklarına İşte o günden sonra Ayıramadım Geceyle gündüzü birbirinden Ayrılamadım Sen kokan bu şehirden Benden daha kötüleri FENER E,KARTAL A gitti Ben AMATÖR kaldım ŞENOLLAR ŞENERLER Milyon dolarlar saydı Ben Günleri haftaları Yıl iki bin sekiz Ben hala Bıraktığın yerde Pardon Buruşturup attığın Sigara paketindeki Kütahya Sokaklarındayım Değer miydi ŞIMARIK KIZ Bir heyecan Bir heves uğruna Bir sporcuyu Bir ŞAİRİ bitirmeye Bir canlıyı Yaşarken mezara sokmaya Değer miydi? (17.08.2008) Şahin Ertürk |
Silahsız Öldürdün Beni
Nasıl unuturum,bilmemki seni Kalbime açtığın tahribat yeni Çıkarsız,riyasız severken seni Kurşunsuz,silahsız öldürdün beni (19.06.2006) İstanbul Şahin Ertürk |
Silmek Mümkün oldu mu?
Resimleri yırtmakla Şiirleri yakmakla Söylesene gök gözlüm Şairini kalbinden Silmek mümkün oldu mu? (01.07.2008) Şahin Ertürk |
Simitçi MÜMİN (Öykü)
-SİMİT VAR SİMİT Onun bu kısık,yaşlı sesini tam yirmi yıl boyunca,kar demeden, kış demeden hergün duymuştum.İşe giderken,mutlaka onun ya- nına uğrar,sabah kahvaltısını yapmış olsam dahi,mutlaka bir si- mit alır,onunla en az beş dakika muhabbet ederdim. SİMİTÇİ MÜMİN,başındaki kasket şapkası,elinden hiç düşür- mediği sigarası ile ilginç bir kişilikti.Sigorta emeklisi olmasına rağmen,emekli maaşı yetersiz kaldığından,çoluk çocuğuna ba- kabilmek için,mecburiyetten simitçilik yapıyordu.Benden on yaş daha yaşlı olmasına rağmen,bana hep ŞAHİN AĞBİ diye hitap ediyordu.Öylesine sıcak ve temiz bir kalbi vardıki,bana aile sırla- rını,sorunlarını dahi anlatmakta sakınca görmüyordu. ' ŞAHİN AĞBİ, BU ÇOCUKLAR BENİ ÖLDÜRECEKLER.KİMİSİ ÇALIŞMI- YOR,KİMİSİ OKUMUYOR.BÜYÜK OĞLANI EVLENDİRDİM.20 MİLYAR MASRAF ETTİM,EVİMİ SATTIM,ONA HARCADIM,BİR AY GELİNLE GEÇİNEMEDİ.GELİN KAÇIP GİTTİ.GELİNİM ME- LEK GİBİ BİRİSİYDİ,BENİM EŞŞEK OĞLUM KIYMETİNİ BİLE- MEDİ,KIZCAĞIZI BİR AYDA CANINDAN BEZDİRDİ.KÜÇÜK OĞ- LAN İSE HAYLAZ VE TEMBELİN BİRİSİ.BENDEN BİLE UTAN- MIYOR.15 YAŞINDA TAM BEŞ İŞ DEĞİŞTİRDİ.OKUMADIĞI Gİ- Bİ,İŞTE BEĞENMİYOR,ÇALIŞMIYOR.AYFER BENİM KIZ,BİR AKILSIZLIK,CAHİLLİK YAPTI,BENİ DİNLEMEDİ,İŞİ OLMAYAN BİRİNE KAÇTI.BAŞKASI OLSA AFFETMEZDİ AMMA BEN AF- FETTİM.ATSAN ATILMIYOR,EVLAT İŞTE.ŞİMDİ BİRDE DAMA- DA BAKIYORUM....' Mümin ağbinin derdi çoktu.Anlattıkca hergün yeni birşeyler an- latıyordu.Belliki bana anlattıkca,biraz açılıyordu.Birgün bana, 'ŞAHİN AĞBİ, BİLİYORSUN BEN OĞLANI EVLENDİRMEK İÇİN EVİ SAT- MIŞTIM.ŞİMDİ KENDİ EVİME,GEÇİCİ OLARAK KİRACI OLARAK OTURUYORUM.EVİ SATTIĞIM ADAMA MAHCUP OLMAK İSTE- MEM.BANA ÜÇ AYLIK SÜRE VERMİŞTİ.ŞİMDİ TAŞINMAM LA- ZIM.TANIDIĞIN,BİLDİĞİN YERLERDE,DOSTLARINDA KİRALIK EV VARMI? ' Dedi.Aklıma,babamın daireleri geldi 'MÜMİN AĞBİ, BABAMIN DAİRLERİ VAR,ÇIKACAK KİRACISI VARSA SÖYLİ- YEYİM SANA VERSİN ' Dedim.Mümin ağbi,hemen çabuk,çabuk 'HAY ALLAH SENDEN RAZI OLSUN ŞAHİN AĞBİ.BENİ ÇOK BÜYÜK BİR DERTTEN KURTARMIŞ OLURSUN ' Dedi...Hemen ogün,konuyu babama açtım.Babam,sen kefil olur- san neden olmasın.Altımızdaki sobalı daireyi ona vereyim.TAHİR ağbin kendi evine taşınacak,evi boşaltacak gibi dedi. İşte böylelikle SİMİTÇİ MÜMİN,babamın,dolayısıylada bizim kira- cımız olmuştu.Babam SİMİTÇİ MÜMİN den o denli memnun kalmıştı- ki,hoşlanmıştıki,çalıştırdığı bakkal dükkanından ona bedavaya yiye- cek,bayramlarda zekat,fitre bile vermeye başlamıştı. SİMİTÇİ MÜMİN de,babamın iyiliklerinin altında kalmıyor,onun bü- tün işlerini elinden geldiğince yapmaya çalışıyordu. Bu dostluk,kiracı ev sahipliğinden öteye varan dostluk,yaklaşık 10 yıl kadar sürdü. Derken birgün,SİMİTÇİ MÜMİN İ durakta göremedim.Belki önemli işi çıkmıştırda bugün simit satmaya çıkmamıştır diye o günü geçiştir- miştimki,ertesi gün yine SİMİTÇİ MÜMİN İ yerinde göremedim.Bu se- fer endişelenmeye başladım.İş yerine varır varmaz hemen babamlara telefon ettim.Telefona annem çıktı, ' AHH OĞLUM AHH,MÜMİN AĞBİN ÇOK HASTA.ŞU ANDA HAS- TAHANEDE YATIYOR.DOKTORLAR KANSER OLDUĞUNU SÖY- LEMİŞLER.BİR AYA KALMAZ ÖLÜR DİYORLARMIŞ.DÜN BABANLA BENDE YANINA GİTTİK.DURUMU HİÇTE İYİ DEĞİL.KENDİSİ KAN- SER OLDUĞUNU BİLMİYOR.BİZE İYİLEŞİNCE KÖMÜRLERİNİZİ Yİ- NE ÇIKARIRIM SİZ HİÇ MERAK ETMEYİN DİYOR.ADAM ERİMİŞ, BİTMİŞ SANKİ.İSTERSEN İŞ ÇIKIŞINDA BİR YANINA GİT.HELALLİK AL.HAKKINIZ,HUKUKUNUZ VAR...ADAMIN GÜNLERİ SAYILI...' Annem anlatırken ağlıyordu adeta...Belliki oda çok üzülüyordu.İş çıkışı- nı bekliyemedim,iş yerinden hemen öğleden sonra izin alıp hastahane- ye koştum.MÜMİN AĞBİ,kapıda beni görünce başladı ağlamaya.Yaşlı adam,bir çocuk gibi hüngür,hüngür ağlıyordu.Ellerine sarıldım öpmek istedim,vermedi. 'ŞAHİN AĞBİ ÇOK HASTAYIM ÇOK..AĞRILARIM DİNMEK BİLMİ- YOR.İĞNE İLE BİRAZ RAHATLIYABİLİYORUM.ALLAH SENDEN RAZI OLSUN.ANNEN,BABANDANDA...SİZLER OLMASANIZ BİZLER NE YAPARDIK.ÖLÜRSEM HAKKINI HELAL ET DOSTUM...' Mümin ağbi ile ogün,yarım saate yakın dertleştik.O anlattı ben ağla- dım,ben anlattım o ağladı.Hastahanede mümin ağbiye moral vermeye çalıştım amma durum hiçte iç açıcı değildi.Zaten zayıf,sıska birisi olan MÜMİN ağbi,bitmişti adeta..Yatağın içinde kaybolup gitmişti.Kemikle- ri sayılacak hale gelmişti.Amma ona dua etmekten başka yapacak bir- şeyde kalmamış gibiydi. Bir,iki,üç derken tam 10 gün sonra SİMİTÇİ MÜMİN AĞBİ hakkın rah- metine kavuştu.Tüm cenaze masraflarını babam karşıladı.Ailesine yük- lice bir yardımdada bulundu.Şu anda ailesi hala bizim evde oturuyor.Ba- bam kira parasıda almıyor,amma bu nereye kadar sürer bilmiyorum. Dün işe giderken,otobüs durağında bir sesle irkildim. -SİMİT VAR SİMİT Kalbim yerinden fırlayacakmış gibi oldu,sesin geldiği yöne baktım, başka bir simitçi ekmek parası peşindeydi.MÜMİN AĞBİ NİN yerini kapmıştı bile.Ölen öldüğüyle kalıyordu ve yaşam devam ediyordu. Kendi kendime söylendim ve söz verdim. 'MÜMİN AĞBİ SANA SÖZ VERİYORUM,ARTIK BUNDAN SONRA SİMİT YEMİYECEĞİM,SİMİDİN TADI KAÇTI.SİMİT YEMEYE PAYDOS' Simitçi Mümin e kendi,kendime verdiğim sözü tutmaya çalışıyorum. Aylar oldu ağzıma simit koymadım,almadım... 'SÖZÜMÜ TUTUYORUM,SİMİT ALMIYORUM MÜMİN AĞBİ.HABE- RİN OLSUN,SENSİZ SİMİT YEMİYORUM ' NOT: Gerçek yaşanılmış bir öyküdür. Şahin Ertürk |
Size AYDIN Diyenlerin
Demokrasi düşmanısın Yasakları savunursun Müslüman’a saldırırsın Size aydın diyenlerin Dürüstlüğün pişmanısın Kindarlığın şişmanısın Baş örtenin düşmanısın Size aydın diyenlerin Bukalemon gibisiniz Renk ten,renge girersiniz Yahudi yi seversiniz Size aydın diyenlerin Sözde çağdaş,aydınsınız Özde cahil,korkaksınız Beni sizler delirttiniz Size aydın diyenlerin (22.02.2008) Şahin Ertürk |
Soğutamazsın
Seni sevdiğimi Biliyorsun Senin için yandığımı Biliyorsun Biliyorsun Şiir perisi Sen herşeyi biliyorsun Biliyorsun da Anlamamazlıktan Görmemezliken Geliyorsun beni? Körsün Sağırsın sanki? Hatta Soğutmaya çalışıyorsun Aramıyor,sormuyorsun Umursamıyorsun beni? Oysa,senin kalbinde Volkanlar kaynıyor Gerilim hattı gibisin Yüksek voltajlar var Benim gibi Sende yanıyorsun Bu saatten sonra Artık ne yapsanda Beni kendinden Soğutamazsın Şiir perisi Soğutamazsın Soğutamazsın (21.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Sokak Çocukları
Eğlencede sınır tanımıyorlar Har vurup harman savuruyorlar LAYLA LARDA eğleniyorlar MAVİ TURLARA çıkıyorlar Elbise değiştirir gibi Araba,sevgili değiştiriyorlar BMW den iniyorlar LİMUZİN e biniyorlar Onların BABALARI var Para babası babaları Yetim,fakir hakkı yiyen BANKA HORTUMLAYAN DEVLETİ SOYAN babaları var Onların DAYILARI var Haram bilmeyen Helal yemeyen Haraç toplayan DAYILARI var? Onların,ne babaları Ne dayıları var Bir tas sıcak çorbaya İlgiye,şefkate muhtaçlar Üstelik damgalı yaşıyorlar TİNERCİ,BALİCİ Diyenler var KAPKAÇCI,GASPÇI Diyenler var *******in ayazını Yaşamın kahrını çekiyorlar Adına,yaşam denirse Yokluk,yoksulluk Pislik içinde yaşıyorlar Her gün binlerce kez Yaşarken ölüyorlar Onlar senin,benim Hepimizin çocukları Onlar,BU ÜLKENİN SOKAK ÇOCUKLARI (06.12.2007) Şahin Ertürk |
Sokaklarda Öküzler Var
Onlar hayvan,tacizciler İnsanlığı bilmiyorlar Onursuzca yaşıyorlar Sokaklarda öküzler var Argo sözler kullanırlar Pisliklere bulaşırlar Salyalarla dolaşırlar Sokaklarda öküzler var Kadınlara asılırlar Açıklara bayılırlar Kapananı bıktırırlar Sokaklarda öküzler var Şerefsizler,ahlaksızlar Allah bilmez,kitapsızlar Kültürsüzler,küfürbazlar Sokaklarda öküzler var Bazen omuz atıyorlar Bazen küfür saçıyorlar Bazen içip sızıyorlar Sokaklarda öküzler var Beyinleri çalışmıyor Anneleri yokmuş gibi Kadın taciz ediyorlar Sokaklarda öküzler var (07.12.2007) Şahin Ertürk |
Sokul Yanıma
Hasretin koynunda Çığlık attıysan? Acı çektiysen Gözyaşı döktüysen Sen aşkı bilensin Sokul yanıma? (23.09.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Sol Gözüme Ceza Verdim
Tahmin bile edemezsin Öyle çok Öyle çok,sevdimki seni Seni benden Çok seviyor diye Sol gözüme ceza verdim (01.06.2006) Şahin Ertürk |
Sol Yanıma Kurulmuşsun
Sen farkında değilsin de Sol yanıma kurulmuşsun Can sın artık bu bedende Şimdi sana soruyorum Cananım sen olur musun? (03.12.2007) Şahin Ertürk |
Son Kale
Bunu senden beklemezdim Güvendiğim son kalemdin İnanmıştım,güvenmiştim Yüreğine sığınmıştım Son kalemden attın beni Son günlerde çok değiştin Aramıyor,sormuyorsun Telefona çıkmıyorsun Yüreğinden çıktım belli Bir kalemde sildin beni Ne söylesen kanmam artık Dolduruşa gelmem artık Manzarayı çaktım artık Yüreğinde yokum belli Son kalemden attın beni (13.11.2003 Takvim Gazetesi) Şahin Ertürk |
Son Mektup
En olmadık günümde postacı son defa çaldı kapımı SON MEKTUP Zarfın sol başına Böyle yazmıştı kötü bir kalem? EYY MARMARANIN SOYLU KIZI Nasıl tuttun o kalemi? Nasıl yazdın bu mektubu? Hani sen sevdin mi Ölesiye severdin? Zorluklara,güçlüklere karşı Direnirdin? İnsanlar,yalanlar Yenemezdi,bitiremezdi aşkını? Bence, AŞK değildi seninkisi BİR HEVESTİ Oda geldi,geçti işte? Sen ADAM GİBİ BENİM GİBİ sevseydin Yazarmıydın o SON MEKTUBU Yazarmıydın İSTANBUL LUM Söyle YAZARMIYDIN? Şahin Ertürk |
Sonbahar'a Vakit'mi Var
Ölüm yaşam arası dar Nerde kaldın vefasız yar Hani mart ta gelecektin Sonbahar'a vakitmi var? Kaçıyorsun köşe,buçak Bir dargınız bir barışık Hasret beni öldürecek Sonbahar'a vakitmi var? İlkbahar,yaz sonbahar,kış Soldu yüzüm buruş,buruş El tutmuyor,göz görmüyor Sonbahar'a vakitmi var? Sensiz geçti yine bu ay İşin yoksa ayları say Saça yağdı zamansız kar Sonbahar'a vakitmi var? Beyin yorgun,kalp tekliyor Ölüm yaşam arası dar Nerde kaldın vefasız yar Sonbahar'a vakitmi var? (BOYALI DÜŞLER adlı 4.ncü şiir kitabımdan) Şahin Ertürk |
Sorarlar
Hangisini diyeyim Hangisini yazayım Çok çektirdin bana Çok çektirdin çok Birgün gelir Bunun hesabını Sorarlar güzelim Sorarlar sana... Hiçmi Aşık olmayacaksın Hiçmi Yaşlanmayacaksın Bu dünyada Bir gönül hırsızı çıkmazsa Öbür dünyada AHİRET gününde Bana yaptıklarının Hesabını Sorarlar güzelim Sorarlar sana... (05.05.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Sorma Güzel Anlatamam
Bütün gece seninleydim Gözlerini düşünendim Yokluğundan üşüyendim Başka neler düşündüğümü Sorma güzel,anlatamam (03.08.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Sormadın ki Anlatayım
Ayrılmamız komik birşey Herşeyimdin benim herşey Dudağımda kaldı çokşey Sormadın ki anlatayım? Artık seni unutamam Gözyaşımı kurutamam Hasretini taşıyamam Sormadın ki anlatayım? Canım sen le gitti sanki Yaşam durdu,bitti sanki Yaşayan ölüyüm sanki Sormadın ki anlatayım? Sensizliğin yasındayım Sanma sensiz yaşıyorum Bunu sen de biliyorsun Sormadın ki anlatayım? (15.08.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Sosyete ye Bak Sosyeteye
Eğlence de sınır tanımıyorlar Vur patlasın gülüp eğleniyorlar Şu utanmaza,sosyete ye bakın Eş değiştirmekle övünüyorlar? (03.04.2006) Şahin Ertürk |
Soygun Nerede
Şairler toplandı,yendi içildi Parayı veren,okudu şiiri Yeni şairlerden,kurban seçildi Bir sonraki soygun,sahi nerede Gönüller alındı,ödül verildi Adresler alındı,sözler verildi Garibim şairler,pek çok sevindi Bir sonraki soygun,sahi nerede Hocam,hocam derler gülerler yüze Sırtını dönünce kötüsün yine Takan yok ki seni şiir bahane Bir sonraki soygun,sahi nerede Nasıl ne yaparız,nerde var para Kitapcı,dergici hepsi pusuda Şiirmiş,ödülmüş birer numara Bir sonraki soygun,sahi nerede? Ünlüleri sakın darıltmayın ha Yol paralarını unutmayın ha Yeni şairleri ürkütmeyin ha Bir sonraki soygun,sahi nerede? (13.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Sökülmez Sevgi
Sevdan kalbime gömüldü bir kere Çıkarmak imkansız uğraşma güzel Sevgin derinlerde tam bin metrede Kepçeyle,dozerle sökülmez güzel Şahin Ertürk |
Sönmüş Kireç Gibi
Başkasına yar oldun Kalbim nasıl dayansın Sözler fayda etmiyor Sönmüş kireç gibiyim Ne tadım var,ne tuzum Gören hasta sanıyor Doktor çare olmuyor Sönmüş kireç gibiyim Duman oldu hayatım Tutmaz oldu ellerim Görmez oldu gözlerim Sönmüş kireç gibiyim Duygularım terketti Yazmaz oldu kalemim Boşa geçti yıllarım Sönmüş kireç gibiyim Boğazıma tıkandı En sevdiğim şiirim Çıkmaz oldu soluğum Sönmüş kireç gibiyim Betim,benzim sarardı Kan kalmadı yüzümde Ağlamaktan yoruldum Sönmüş kireç gibiyim BOYALI DÜŞLER adlı 4.ncü şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Söyle Doğruyu Söyle(Güçlü Kalemlere)
Güçlü kalem misin,bilemem amma, Temiz yüreklimisin,sen onu söyle? VEFA bilenmisin,sen onu söyle? Söyle dostum söyle,doğruyu söyle? ARUZ yazarmısın,bilemem amma, SAYGI duyanmısın,sen onu söyle? SEVGİ sunanmasın,sen onu söyle? Söyle dostum söyle,doğruyu söyle? USTA sımısın HECE nin bilmemde ŞAİR dostumusun,sen onu söyle? İki yüzlümüsün,sen onu söyle? Söyle dostum söyle,doğruyu söyle? Serbetciyi HOR görenlerdenmisin? Şöhretliye KUL olanlardanmısın? HECE ciye YAĞ çekenlerdenmisin? Söyle dostum söyle,doğruyu söyle? (08.01.2007) Şahin Ertürk |
Söylemiyorlar
Örümcek kafalılar Takmışlar başörtüsüne ÖCÜ sanki,korkuyorlar Bir bez parcasından Başörtüsüyle yatıyorlar Başörtüsüyle kalkıyorlar Sözde AYDIN onlar Sözde DEMOKRAT onlar Sözde PROFESÖR onlar Cumhuriyeti koruyorlarmış Demokrasiye sahip çıkıyorlarmış ATATÜRK cü aydınlarmış MIŞ,MIŞ bir sürü MIŞ ZAVALLI,örümcek kafalılar Büyük önder ATATÜRK ün Annesinin,Karısının BAŞÖRTÜLÜ olduğunu Biliyorlar,söylemiyorlar Bu nasıl DEMOKRASİ ise Bu nasıl AYDIN lık ise Biliyorlar,söylemiyorlar (17.06.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Sözün Bittiği Yer
Sana öyle bir şiir yazmalıyım ki? Herkes,herşeyi bırakmalı Savaşlar durmalı,yoksulluk bitmeli Tüm dünya seni konuşmalı Dillerde sakız olmalısın Şairler kalemlerini kırmalı? Arı kovanı gibi beynim Vızır,vızır kelimeler uçuşuyor Amma olmuyor,olmuyor işte Sözler oturmuyor yerine Kalbim bile kıskanıyor seni Sözün bittiği yerdeyim şimdi Sağır,dilsiz oldu kelimeler Umursamıyorlar beni Senin güzelliğini,sıcaklığını Sana olan sevgimin büyüklüğünü Anlatamıyorum,yazamıyorum Yazamadım Kalem kırdıracak Dostlarımı kızdıracak şiiri? Sözün bittiği yerdeyim şimdi Sana görkemli şiir yazmak için Umutsuzca,çaresizce Bekliyorum,bekliyorum...? Kimbilir,belki bugün? (22.08.2005) Şahin Ertürk |
Sözün Eri Değilmişsin
Sen ki bensiz yaşayamaz Nefes bile alamazdın Hani nerde yeminlerin Sözün eri değilmişsin Seni ŞİRİN zannetmiştim ZELİHA YA benzetmiştim Şiirlerle şımartmıştım Sözün eri değilmişsin Aylar oldu görüşmedik Kalbimizle konuşmadık Sahillerde dolaşmadık Sözün eri değilmişsin Sesim bile unutmuşsun Gözlerini kurutmuşsun Başka kalbe kurulmuşsun Sözün eri değilmişsin Adım bile anmıyorsun Telefona çıkmıyorsun Mesaj bile çekmiyorsun Sözün eri değilmişsin (23.03.2008) Şahin Ertürk |
Stoper Dediğin Adam
Stoper dediğin adam Yükseklerin hakimidir Topu ceza sahasına İndirmeyendir Santraforu Topla buluşturmayandır PlayMarker’i buruşturandır Stoper dediğin adam Sezgileri güçlü olandır Taymingini Mükemmel yapandır Stoper dediğin adam Tekmeye Kafasını sokandır Kaybetmeyi sevmeyendir Hırslıdır Kuvvetlidir İnatçıdır Daha yazayım mı? Boş ver bu kadarla kalsın Sana hikaye gibi geliyor Zira sen, Hiç stoper olmadın ki? (15.01.2008) Şahin Ertürk |
Stressiz Yaşıyorum
Yapma güzelim Bu kadar küçümseme Aşağılama beni? ETİLER de yaşamasam da? LAYLA larda eğlenmesem de? YATLAR la gezmesem de? PARAM olmasa da? İtibarım var benim Duygularım var benim Hangi kapıyı çalsam Selamım alınır Hatırım sorulur İşim görülür...? Yapma güzelim Bu kadar küçümseme Aşağılama beni...? Küçümseme buraları? Küçümseme bu insanları? Taşrada yaşamak SUÇ MU? SUÇ MU,markasız giyinmek? SUÇ MU,bir tasa Beraber kaşı sallamak? SUÇ MU,süslü konuşmamak? SUÇ MU,riyakar olmamak? Söyle güzelim SUÇ MU? Bu kadar küçümseme Aşağılama beni? PARAM OLMASA DA? İtibarım var benim Ve ben,böylede Çok amma pekçok Mutluyum,huzurluyum PSİKOLOKLARA gitmiyorum STRESSİZ YAŞIYORUM Bu dağ köyünde STRESSİZ YAŞIYORUM (20.03.2006) Şahin Ertürk |
Suç mu İşledim?
Seviyorum dedim,koptu kıyamet Evliler sevemez,ŞAİR dikkat et Bir çıkmazdayım,Allahım yardım et Bir kulunu sevdim,suç mu işledim? Kendimden çok sevdim,suç mu işledim? (31.08.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Suçu Bana Yüklemişsin
Sözde seni unutmuşum Aramamış,sormamışım Suçu bana yüklemişsin Çağırdında,gelmedim mi? Sev dedinde sevmedim mi? (27.02.2007) Şahin Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:23 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.