![]() |
Temel,55 yasina kadar canini disine takmis çalismisti..Pastaci çirakligi
ile alisdigi hayata,pastane sahibi olarak devam etmis,yetenekleri ve becerisi sayesinde Türkiye'nin en ünlü pastanesinin sahibi olmus,milyarlar kazanmisti.. Bir gün karisina "Paralari mezara götürecek halimiz yok.Kendimize yeni ve rahat bir hayat seçtim" dedi.."Bizim oradaki hemserilerle konustum...Herseyi iyice ögrendim.Kaliforniya'ya gidecegiz.Kazandigim para bize ömrümüzün sonuna kadar yeter..Çocuklar da güzel üniversitelerde okurlar.."Temel,neyi var,neyin yok satti.Paralarini dolara çevirdi.Bir milyon dolari olmustu.Karisini yanina aldi.Uçaga bindi.. Los Angeles'e uçtular birgün..Uçsuz bucaksiz Nevada çölleri üzerinde uçarken ,motorda bir ariza belirdi.Las Vegasa zorunlu inis yapmak zorunda kaldilar.Uçak sirketi görevlileri" Buranin en lüks otelinde,sirketimizin konugu olarak kalacaksiniz.Yalniz bu kentin as Vegas oldugunu unutmayin.Kumar oynarsaniz eger,kendi hesabiniza.." dediler.. "Kumar mi" dedi,Temel,karisina.."Kumardan kazanmayi düsünen kafayi yemis olmali..Allah göstermesin.." Ama bir kez sansini denemek için,rulete 500 dolarlik bir fis atmaktan da kendini alamadi.arkasi çorap söküğü gibi geldi.Temel herseyini rulet masasinda birakti.Rulet basinda nefes almadan geçirdigi saatler sirasinda fena halde de sıkıştığını hissetti.Hizla tuvalete kostu.Tuvalet kapilari otomatikti.25 sentlik bozuk para atilinca açiliyordu.Oysa Temel'de metelik kalmamisti.Sikinti içinde dolanirken ,oradan geçen biri,avucuna bi 25 sentlik sıkıştırdı..Bu konularda deneyimliydi.Temelin basina gelenleri anlamisti. Temel"çok iyi bir insansiniz.Bu iyiliginizi hayat boyu unutmayacagim.Bana lütfen kartinizi verin.Bu borcumu da size ödeyecegim" dedi.Karti aldi,cebine atti..Tuvalete döndügünde kapiyi açik buldu.Içeri girdi,rahatladi..Çikti..Elinde kalan 25 sentle yürürken karsisina,Tek Kollu Canavar çikti.Parayi delige atti,kolu çekti,ve bir sangirti ...Alet bosaldi adeta..Temel bir kova dolusu 25 sent kazanmisti.Bunlari fise çevirdi,rulet masasina döndü..Gerisi peri masali..Iki saat içinde tam 2 milyon dolari olmustu. Iki ay sonra yeni Kaliforniyali Temel,bos oturmanin kendisine göre bir is olmadigini farketti.Elinden gelen tek is pastacilikti.Parasi da vardi.Bir pastane açti.Pastalari öylesine tutuldu ki ,önce Los Angele'e,sonra Kaliforniya'ya,sonrada tüm Amerika'ya yayildi,Temel Pastaneleri... Bir kaç yil sonra,Temel,Amerika'nin en zengin adamlari arasina girdi.Temel Pastaneleri'nin onuncu yili dolayisi ile büyük bir gece düzenlendi.Sirketin en gözde elemanlari ile,ünlü konuklar bir araya geldiler.Temel yemegin sonunda konusma yapmak için kürsüye çıktı..Tüm basina gelenleri anlatti.. "Bütün bu basariyi ve bu serveti bir tek kisiye borçluyum.O kisiyi bulana kadar,iste size söz veriyorum,gerekirse Amerika'daki her tasin altina bakacagim.." Sirketin genel müdürü sordu:"Ama Temel bey,size 25 sent borç veren adamin kartini aldiginizi söylemistiniz..Adi,adresi sizde olmali zaten.." "Bana 25 sent veren umurumda degil"dedi temel.."Ben,tuvaletin kapisini açik birakan adami ariyorum!.." |
Psikiyatristin ofisinde Temel sormuş;
"Bana yardım eder misiniz, doktor? 38 yaşındayum ve hala yatağumi ıslatiyorum!" "Sıkılmayın!" demiş doktor. "Gelişmemiş benlik isyanı. Sorumlulukları kabullenememe durumundan kaynaklanıyor. Yatağınızı ıslatmanızı iki yolla önleyebiliriz. Birinci yol psikanaliz. Haftada beş terapi, saati 50 Dolar!" "Peki ikinci yol?" "Lastik don! Çifti iki dolar!" |
Herkes elinden geçen kadınları anlatıyormuş. Temel'e sormuşlar o ise demiş ki: "benim elimden 10000 'lerce kadın geçti sayısını hatırlamıyorum".
Dursun Temel'i kenara çekip sormuş: "sen ne iş yapırorsun." Temel cevap vermiş: "kadın kuaförüyüm." |
bir gün temel uçak seyahatine çıkmış.hostes anons yapar:
- pilot yaralandı aranızda uçak kullanmayın bilen var mı? temel atılarak: - ben biliyurum,der temel pilot kabinine bindikten sonra kurcalamya başlar.iki motoruda bozar ve ardından anons eder: - ula yolcular aranızda motor tamir etmeyi bilen var mı? |
Hoca vaazde cemaate seslenmiş;
- "Abdest imanın en sağlam temelidir" Temel dayanamamış ve şöyle demiş; - "Pu nasul sağlam temeldur ki pi ossirukda bozuliy!" |
Temel çok para kazanmış. Ailece en lüks lokantaya gitmişler. En pahalı şarabı seçip ısmarlamış. Garson :-"Hangi yıl tercih ederdiniz, diye sorunca: -"Pi mahzuru yoksa hemen isteyrum."
|
Bayan öğretmen,Temel'i tahtaya kaldırır.Bir ara gözü öğretmeninin
bacaklarına takılan Temel,yüksek sesle:'uy..Öğretmenim,külodun gözüküyoo..'deyince,öğretmen buna çok bozulur ve bizim Temel disiplin Kurulu kararı ile bir hafta okuldan uzaklaştırılır.. Aradan uzunca bir zaman geçer ve aynı sahne tekrar yaşanır..Gözlerini öğretmenin bacaklarından ayırarak arkasını dönüp kapıya yönelen Temelgördüğü manzanın cezasını da kendi biçer: -'uyy..Benim tahsil hayatım bitti daa..' |
Bir gün bi uçakta Fransız, İngiliz, Alman, Rus, İranlı, Hollandalı ve Türk, laylaylom gidiyorlarmış. Uçak rotasını takip ederek giderken İngiltere'nin üstünden geçiyor.
İngiliz şöyle bi aşağıları süzüyor ve lafa giriyor: - Arkadaşlar, burası benim memleketim İngiltere. Bizim biramız acayip meşhurdur, şahane biralar üretiriz, içmelere doyamazsınız. İngiltere bitiyor, Fransa'nın üstünden geçerken Fransız lafa başlıyor: - Burası da Fransa. Bizim kızlarımız meşhurdur, öpmelere kıyamazsın. Derken Almanya'ya geliyor uçak, Alman bi iç çekiyor: - Hey gidi memleketim diyor. Biz bi arabalar üretiriz, binmelere kıyamazsınız. Sonra Hollanda'nın üzerinden geçerken Hollandalı bakıyor şöyle bi aşağıya: - Burası da Hollanda; diyor. Ah o güzel evler, bizim evlerimiz meşhurdur... Uçak geçiyor Rusya'ya sonra (nasıl bi rotaysa artık) Rus bakıyor aşağıya: - Bizim KGB miz meşhurdur. Dünyada sinek havalansa haberdardır. Sonra İran'a dönüyor uçak. İranlı bakıyor şöyle bi göz süzerek: - Abiler burası da İran bizim de halımız meşhurdur, yumuşacıktır.. Geldik Türkiye'ye... Türk bakıyor aşağıya, düşün düşün nerden başlasam ki (o kadar çok meşhur şeyimiz var ki en orijinalini söylemeliyim diye) Sonra başlıyor anlatmaya... - Arkadaşlar burası Türkiye. Bizim delikanlımız çok meşhurdur...Öyle ki; alır Fransız'ın kızını, içer İngiliz'in birasını, atar Almanın arabasına, götürür Hollandalının evine, yatırır İranlının halısına çatır çatır s.ker. KGB nin de bi s.kimden haberi olmaz |
Çin'de canlı beyin lokantasında her çeşit beyin bulunurmuş. Fiyatları değişiyormuş ve en pahalı beyin laz beyniymiş. Nedeni sorulunca, - İki laz kesiyorsun, bir beyin çıkıyor.
|
Trabzon'da bir grup laz cok agac kesebilmek icin Amerika'dan motorlu testere getirtmeye karar vermisler. Gerekli baglantilar kurulduktan sonra para odenmis ve birkac tane elektrikli testere alinmis. Garanti kagidinda da gunde enaz 500 tane agac kesecegi belirtiliyormus.Herneyse, bizimkiler koyulmuslar ise. Aksam oldugunda en fazla agac kesen Temelmis ve sadece 50 tane agac kesmis. Dogal olarak herkes sasirmis. Bir sonraki gun , Temel zorlayarak sayiyi 100'e cikarmis. Daha sonraki gun aksam Temel yerinden kalkamaz hale gelmis ama sadece 150 tane agac kesebilmis. Artik bizimkiler Amerika'dan bir yetkili cagirmaya karar vermisler. Yetkili gelmis ve birlikte ormana gitmisler. Amerikali motorun ipini cekip calistirmis ve cikan ses uzerine bizimkiler hep bir agizdan:
- Uyy o ne daa ? |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:18 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.