![]() |
Galip Yok
Yıldızlar geçer önümden Biri takılı gecemde Işığı sarınmış durur pencerede Gece sesiz uyku nöbette Bitmemiş bir öykü dolanır Zamanın eteklerinde Döner muhabere içinde Bini bir olur yürür üstüme Kapışırım kıyasıya, Döner herkes yerine Galip yok bu seferde Ümit Fatma Uçar |
Gam
Gam çekme boşuna gülde yaşa Zülüm yolunda hakı bulda yaşa Sonu yok madem dünyanın Yok bil dertleri kendini bulda özgür yaşa --------- Aşk gönülde sayılan yaşanan bir alemdir Ne silinir ne unutulur mutlu bir hayaldir Seven sevdiğine yanar kul köle olur Sevda halini anlayan öter bülbül olur Mehmet MUHLİS Fırat 1926--22-04-1996 Ümit Fatma Uçar |
Gazel
Dönersin çalımla, seherde gazel Dolasam seni elime güzel Seher selinde yüzen Edalı güzel Zülüflerini dönder Kokunu savursun yel Nazlı güzel bitap düşersem örtesin üstümü Kızıl gazellen Ümit Fatma Uçar |
Gece
Karanlık yağıyor geceye Ay firarda Bahtsız gece suçun ne İklimler karışmış günahın ne Başlar tokuşur hükmün ne Ne zaman dönecek Dolunay Ümit Fatma Uçar |
Gecesi
Sevdamın gecesi Görünmez ecelim Seninle gezmez Güneşin gözleri Yalandı muhabetin Canımı tike tike aşırdın Sabırdan ayrıldlım Şimdi isyandayım Hiç yorma geçsin Onulur değil viranın Yitiğe saydım bile Görünme sende değilim Ümit Fatma Uçar |
Geçti
Yine seninle geçti günüm Besteyle doğruldu gönlüm Yeşersede toprakla gülüm Sende bitecek ömrüm Hicrana dolandı başım Bitmeyecek gönlüme akışın Mehtaba yakışır Nergis kokulu bakışın Ümit Fatma Uçar |
Geldiler
Bacasız çatılar açtılar Penceresiz duvarlar aştılar Bölmeleri tepip ulaştılar Doldular oğul oğul Asıldılar elime koluma Poyrazlar doldu içime Bir havalandım Tutamadılar çarmıha İçmişliğimiz var Hayatın zehir tadından Savurmuşluğumuz da olsun Gittiler Ümit Fatma Uçar |
Gelecek
Yağmur yağıyor geceye Sükütü katmış muhabete Tıkılar pencereyi giderim Düşürdü beni bahçelere Ayaklarım çamur içinde Uzar giderim Ağaçlar devrilir Akar gözlerimden Şimşekler çakıyor Ayaklarım alev çemberinde Sığındım duygunun evine Avuçlarımı gönderdim güneşe Bekliyorum Gelecek biliyorum Ümit Fatma Uçar |
Gelincik
Kiyamam ki gelincik sana Tazesin körpesin üşürsün Dayanamazsın esintiye Gel sokul avucuma Okşamaya kıyamam ki Kopar kanatların Kıyamam ki koklamaya solar rengin Öpemem ki kaçar tılsımın Yüreğime alasım gelir seni Ümit Fatma Uçar |
Gelir ya
Boğulasım gelir ya İşte o an Tutup tutuşturmak Biner ellerime Dilim kısalır tıkanır genzime Uzanırım çakmaya Bir kıvılcım olmaya Umutlar yığılır Bir ışık doğar yanı başımda Serçe gülümser Rüzgar şarkı söyler iğdelere Kokusunu alırım menekşemin Halay geçer önümden Sen çifte telli koşturursun Ben kurtulurum boğulmaktan Ümit Fatma Uçar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:08 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.