![]() |
Sen Bilirsin
Körler,karanlıktan etkilenmezmiş, bilirsin; Alıştım sensizliğe,artık gidebilirsin! 'İstersen git'diyorum,hissetmem yokluğunu; Gülüşün bende zaten,gözlerimde sakladım. Gökyüzümde, yıldızlar dolusu gözlerin var, Şiirlerim dolusu sen varsın ezberimde... Sana muhtaç değilim,artık gidebilirsin, Birkez düşün istersen,yine de sen bilirsin; İster git, özlendikçe yaş ol,gözlerime dol, İster yazıl alnıma, hiç gitme, ecelim ol! ... (2006) Ünal Beşkese |
Sen Gittiğin Zaman
Sen gittiğin zaman Tutuşurdu denizlerim,yangın yangın Çiçeklerim,bükerlerdi boyunlarını Mavi,kaybolurdu gökte, Havasız kalırdım,yokluğunu solurdum, Sen gittiğin zaman Kahrolurdum. Sen gittiğin zaman Susardı tüm şarkılar, Öksüz kalırdı ellerim,avuçlarım, Penceremdeki kuşlar uçar,giderlerdi uzaklara, Uğur böcekleri kollarıma konmazdı. Senin gittiğin zamanlardan nefret ederdim; Sen gittiğin zaman Ben de biterdim. Sen gittiğin zaman Yarım kalmış şiirler yarım kalmış mutluluklar Ve sigara dumanlarında tüten hasretin kalırdı. Ağlayamazdım,'ağladım' diyemezdim, Gidişin içimden birşeyler sökerdi, Hani su dökerler gidenin ardından,tez gelsin diye; Ben dökemezdim ama gözlerim dökerdi (18/05/2008) Ünal Beşkese |
Senden dönerken
Birlikte binerdik trene hep, Önce sen inerdin; Bir yarım çevirerek başını Selâm verir gibi bakardın. Günüm,ömrüm orda biterdi,inan... Sonra tren yine giderdi; Fakat ben dönemezdim evime, Bir cenaze dönerdi,,, Ünal Beşkese |
Seni
Dertli dertli bakar gözün, Neden öyle mahzun yüzün? Geceye dönmüş gündüzün, Söyle kimler üzmüş seni Ya gözünün karasından Ya saçının sarısından Onca güzel arasından Gönlüm hemen sezmiş seni. Mis kokundur beni çeken, Sanki seni yaratırken, Ayıklayıp diken diken Tanrı,gülle bezmiş seni... Bildim bu güzellik nerden, Çamlık dağdan,eteklerden, Yayladaki peteklerden Annen balla süzmüş seni... Gözlerim tek seni seçer, Gözlerinden sevgi içer. Yüreğime hançer hançer Felek, aşkla kazmış seni... Atmış beni terkisine, Takılmışım arkasına, Alnımın tam ortasına Kader seni yazmış,seni... (2008) Ünal Beşkese |
Seni tekrar görürsem
.....Ve günlerden sonra seni tekrar görürsem, Sensiz üç mevsim süren kışımdan sonra Kollarımı açıp bekleyeceğim, İlk cemremsin,düşeceksin, Bu kış,dört mevsim sürmeyecek. Bir bahar rüzgârı gibi dolacaksın içime, Gözlerimde umutlar filizlenecek, Değişecek mevsimler, Bu kış bitecek. .....Ve günlerden sonra seni tekrar görürsem Gözlerinin içine bakarak okumak için Şiirler yaratacağım; Biliyorum,gözlerinin içine bakınca Hepsini unutacağım Senin hiç bitmeyen şiirin başlayacak, Senin şiirini okuyacağım. .....Ve günlerden sonra seni tekrar görürsem Bütün benliğimle kucaklayacağım; Bütün açlar,çatlayasıya doyacaklar, Bütün mutsuzlar,mutluluğu tadacak, Bütün tutsak kuşlar özgür olacak O sensiz,o karanlık,o acımasız günlerden sonra Seni tekrar görürsem.. (1961) . Ünal Beşkese |
Senin Gönlün-Kalp Banknot
Üzerinde sadece bol sıfırlar bulunan Kocaman bir banknot gibiydi gönlün. Sıfırların önüne birşeyler yazıp değer katmak istedim; Fakat,elden ele dolaşıp öyle yıpra nmıştı ki, Beceremedim. Hem hor kullanılmış Hem de geç anladım; zaten kalpmış... Şimdi,sadece Kiloyla satılan hurda kâğıt değerinde Ve tam,gerçekten hak ettiği yerinde... Biraz zorlanacağım Fakat mutlaka Tedâvülden kaldıracağım... (2008) Ünal Beşkese |
Serzeniş
Bu,rakıma mehtabını meze yaptığım, Bu,rüzgârında, teninin kokusuna yandığım şehirde Seni çokca mı koyuyorlar kadehlerime,bilmem; Bir başka sarhoş oluveriyorum... Tedirginse soluklarım,bir 'K' takılmıştır gırtlağıma, Dilim dolaşıyorsa konuşurken; sarhoşluk halidir,anlarsın. Gözlerim dumanlıysa, Gözkapaklarımın ardına girmişliğin var; bilirsin... Ben,kumar masasında gibi makasa gelmişsem; Aşkta adam satıldığını bilmediğimdendir Ve acımasızca boşaltıyorsam şişeleri; Aklıma,seni unutmak geldiğindendir! (1962) Ünal Beşkese |
Sevdâ Dediğin
'Sevdâ'dediğin, Öyle,su içer gibi kolay yaşanmamalı, Damakta bir lezzet bırakmalı; Kavuşmalarla tatlandırılmalı, Öyleyse,küçük ayrılıklar da olmalı. Biraz da yakmalı genzi,tarçın tadında; İçine birkaç damla 'hüzün' damlatmalı, Küçük dargınlıklar ve sonra barışmalar Sevginin değerini anlatmalı. Bir de,temiz korunması şart, Onun için,hep yürekte saklanmalı... (2007) Ünal Beşkese |
Sevdik
Sevgiliden ziyade,biz hep 'sevgi'yi sevdik, Sevilmek beklemeden,yalnız 'sevme'yi sevdik. Selâmsız geçenlere selâm vermeyi sevdik, Kaş çatmadık kimseye,içten gülmeyi sevdik. Ne makam,ne zenginlik istememeyi sevdik, Kaderin götürdüğü yolda gitmeyi sevdik. Bir dilim ekmek olsa,hep bölüşmeyi sevdik, Yokluk çekerken bile 'şükür'demeyi sevdik. Kimin gözü yaşarsa,koşup silmeyi sevdik, Göze girmeyi değil,kalbe girmeyi sevdik. Gönül kırmaktan kaçtık,gönül almayı sevdik, Kubbede hoş bir seda gibi kalmayı sevdik. (2003) Ünal Beşkese |
Sevgi
Gözlerdeki kıvılcım,yanakta bir kızarış, Gülüşte bir sıcaklık,yürekte heyecandır; Yaratanın kuluna verdiği yüce duygu, Sevgi; her derde deva,cana katılan candır. Çirkinliklerle dolu bir yaşam denizinde Huzuru bulmak için sığınılan limandır. Sevgi; hem seven için hem de sevilen için Koskoca bir yaşamda tek geriye kalandır. Annenin yavrusuna,bir çiçeğe,bir kuşa... Karşılık beklenmeyen sevgi kutsal olandır. Sevgi,beyinden değil,yürekten kopup gelir; Bir beklentisi varsa,sevgi zaten yalandır. Bazen sonsuz bir sükûn,bazen korkunç fırtına, Kâh en güzel paylaşım,kâh tek yanlı talandır. Karşılıksız olsa da; almadan vermek gibi Sevgi bitmez,tükenmez; kaynağı Tanrıdandır. (1997) Ünal Beşkese |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:38 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.