![]() |
Oğul
Bir kaç sözüm vardır sana: Dinle beni güzel oğul. Dünya fani gelir, geçer, Aldanıp bağlanma oğul.. Dönüpte bir bak mazıye, Ne insanlar gelip geçti? Güneş yavaş, yavaş indi, Karanlıkta kalma oğul.. Ğayri meşru tuzaklar çok, İmansıza kurtuluş yok. Cimrilikten uzak durup, Cömertlerden ol ey oğul.. Koyunların sürüsü var. Köpeklerin olmaz neden? Sabahları kalk erkenden, Tembel, tembel yatma oğul.. Namaz dinin direğidir. Müminlerinde miracı. En zor şartlardada bile, Bırakma namazı oğul.. Şeytan,nefis büyük düşman, Gitme peşlerinden oğul. Kurtulmak için ukbada, Kur’ana sarıl ey oğul.. Küçüklerini daim sev. Büyüklerini daim say. Gündüz güneş, gecede ay: Gönderen kim bil ey oğul. Söylenecek sözler çoktur, Sünnet yolu güzel yoldur. İster isen şefaatı: Hak yolundan yürü oğul.. Madde peşinden koşarken, Manayı unutma oğul! .. Tevazu’u bırakıpta: Kibir ehli olma oğul! .. Yaşlılara hurmet eyle. Fakırlara yardım eyle. Daim doğru sözü söyle. Yalan sözden kaçın oğul.. Ali Sandıkçıoğlu |
Olmuyor
Dünya sevgisini bırakın beyler. Düşmana karışı tedbir al,tedbir. Kafirler birleşti,yakıp yıkıyor. Neme lazım deyip durmak olmuyor. Filistin, lübnana misket yağıyor. Hacımız,hocamız dolar yığıyor. Bu nasıl insanlık sesi çıkmıyor? Benim tuzum kuru demek olmuyor. Kundakta bebeğin suçu ne sence? Sivili öldürmek varmı kahpece? Demokrası sade bir kandırmaca: Zalimin zülmune alkış olmuyor Birleşmiş milletler,insan hakları, Nerdedir dünyanın kuruluşları? Mazlumlar üstüne zalim tankları: Güçlüyüm diyerek sürmek olmuyor. Bütün insanlarda nefret dorukta: Dünya liderleri şuan uykuda. Hainler, zalimler kanlı pusuda: Dinsizle « diyaloğ » bakın olmuyor. Anlatmak gerçekten zordur bu hali, mübah sayıyorlar haksız işğali. Kimse kınamıyor şu israili. Zalim israile destek olmuyor.. Birgün hesap sorar Adili mutlak. Ad ve Semud kavminin sununa bir bak. Yapılanlar hepsi tuzaktır tuzak. Müslümanı terorist görmek olmuyor. 28.07.2006 Ali Sandıkçıoğlu |
Olmuyor..
Olmuyor dostum, olmuyor. Eski tadlar alınmıyor. Kayb edildi güzellikler: Herkes nefsin düşünüyor. Sayğı, sevgiden eser yok. Riyakarlar ise pek çok. İhlasla amel eden yok. Madde için koşuluyor... Çoğunun tekdir ğayesi, Zengin olmak,zengin olmak. Onlarda hiç yoktur durak; Para için koşuyorlar... Herşeyden öncedir madde, Bozuldu,sokakla,cadde. Herkes der; “emre amade”. Yalnış yolda koşuyorlar... Ali Sandıkçıoğlu |
Olur Arkadaşın İman Sıratta
Gururlanıp öyle bakma yüksekten. Gençliğin, servetin gider elinden. Yüsek dağın yollar geçer üstünden. Sana fayda gelmez kibir, gururdan. Güvenerek mala garibanı hor görme. Makam ve servette huzur arama. Verilen ömrünü boşa geçirme. Beni gören olmaz diye aldanma. Gerçek alimlere sakın ters düşme. Azrail hiç bakmaz şana, şöhrete. Hazırla kendini burda ahrete. Olur arkadaşın iman sıratta. Düşünsene niçin geldin dünyaya? Sabah, akşam aç elini Allaha. Sakın ola düşmeyesin tuzağa.. Gidenler gelmiyor geri bir daha... 6.04.2007 Amanya Ali Sandıkçıoğlu |
Olur Efendimciler
İnsanlar sınıf,sınıf, Kimi imanlı,cesur. Kimileri tabansız, Ortada döner durur. Her şeye başın sallar, Açıklamaz hiç fikir. Olur efendimcinin: tek diyeceği olur. Böyleleri risk almaz, Hiç bir zaman hayatta. Bir başarı görünce, Hemen yer alır orda.. Bazen ahkam keserler, Kimseyi beğenmezler. Yağlı kemik görünce, Geçmişi kötülerler... Bügün lanet yağdırır, Dün alkış tuttuğuna. Olur efendimciler: Bakmaz helal,harama. Hele bir makam görsün: Olur efendimciler; Ozaman görün sizler: Nasıl bayram ederler.. İşleri yağ yakmaktır, Olur efendimcinin.. Bir başarı olunca, Onu sayar kendinin.. Renkten,renge girereler, Bükalemünler gibi. Ufak bir tehlikede: Hemen saklar kendini. Kapının arkasında: Bunlar ahkam keserler. Azıcık sıkıştıkça: Olur efendim derler. Ademden günümüze: Bu tip insanlar vardır. Olur efendimcilerin: Tek detleri çıkardır.. Her devirde rastlanır, Böyle sahtekarlara. İnanmayın dostlarım: Olur efendimcilere.. Şerefi dahi satar, Şerefsizlik uğruna. Olur efendemciyi: Hiç uğratma yanına.. Nebilerin nebisi; Haber veriyor bize: “Yırtıcı bir arslandır,” sahıp olun dilinize.. “Haksızlık karşısında: Susanlar dilsiz şeytan.” Olur efendimcinin , Rehberidir kör şeytan. Ali uy yazdığına: Sıyaha beyaz deme.. Şahsı çıkarın için; “Olur efendim deme.” 15.06.2006 Ali Sandıkçıoğlu |
Ölüm
Okunsun ezanlarım, Dalğalansın bayrağım. Nekadarda yaşarsam: Ben birgün öleceğim. Ali Sandıkçıoğlu |
Ölüm Bize Çok Yakın
Zalimi alkışlama, Hainlerle dost olma. Yaptığın yazılıyor: Boşa gidiyor sanma. Önceden hesap eyle: Yapacağın işini. Dininden taviz verme; Göster son ğayretini. Ali Sandıkçıoğlu |
Ölümdür Kardeşim Ölüm
Nice gülleri solduran, Çocukları yetim koyan, Zengin, fakıre bakmayan: Ölümdür kardeşim ölüm. Bazen yaşlı, bazen genci, Alıp götüren dünyadan, Hesapları alt üst eden: Ölümdür kardeşim ölüm. Nice ocaklar söndüren, Anaları ağlattıran, Eşi, eşinden ayıran: Ölümdür kardeşim ölüm. Yenilmezleri yendiren, Pehlivanı tuş ettiren, Şehid, ğaziyi götüren: Ölümdür kardeşim ölüm. Kiminin babasın alan: Tatlıları acı yapan, Her an çıkıp gelebilen: Ölümdür kardeşim ölüm. Kiminin anasın alan, Güzel düzenleri bozan, Yaza, kışa aldırmayan: Ölümdür kardeşim ölüm. Kiminin evladın alan, Ciğerleri yaralayan, Yavrum diyerek ağlatan: Ölümdür kardeşim ölüm. Dünyayı taksime kalkan, Koca sultanları alan, Saltanatlara son veren: Ölümdür kardeşim ölüm. Yaşlıya,gence bakmayan, Lale sümbülü solduran, Dostu, dostundan ayıran: Ölümdür kardeşim ölüm. Bunca peyğambere gelen: “İzin varmı diye soran.” Sonrada alıp götüren: Ölümdür kardeşim ölüm. Ali Sandıkçıoğlu |
Ömür Bittiğinde Kazılır Kabir
Başlıksız, tarihsiz şiirin aldım. Düşündüm, kalemi elime aldım. Fani dünya için güzel söyledin. Meğer ki, bir ömür aldanıp durdum. Gülenler çok azdır, yalan dünyada. Defterler açılır,bir gün ukbada. Fayda vermez pişmanlıklar orada. Kimine sevdasın sen yalan dünya. Dünyaya dayanan bir çok insandan: Eser kalmamıştır gel dostum inan. İster beyler olsun, ister paşalar. Varmı azrailin elinden kaçan? ... Mutlu insan soruyorsun dünyada: İster köyde olsun,ister şehirde. Herkesin derdi var kendi, kendince. Mutlu insan zor bulunur dünyada. Kaderin diktiği,gömlek giyilir. Varsa yazılanlar başa çekilir. Derin hülyalarla insan yol alır. Ömür bittiğinde kazılır kabir... Çokları gölgeyi aldılar öne. Koşup duruyorlar dünya peşine. Servet yığıyorlar varislerine... Kefenin cebi yok düşünmezlerde. Niceler avunur hayal kurarak. Unutur ukbayı zevke dalarak. Hesabı toplamak: dolar ile mark. Hılkat sebebiyse unutuldu bak... İtilmek, horlanmak devrin modası. Ayaklar baş oldu.kayb ettik başı. Kuru ekmek kaldı, çaldılar aşı. Eller tatlı yerken, biz yeriz acı.. Bolluk,darlık derken ömrümüz bitti. Gençlik kuş misalı,uçarak gitti. Yollarımız yokuş, bazendede inişti. Derken dostum uzatmalarda bitti. Nesiller değişti, gerçekten doğru. Fark edilmez oldu eğriyle,doğru. Güneşte yükseldi ğuruba doğru. Gurbetten göçler var ukbaya doğru. 29.05.2006 Ali Sandıkçıoğlu |
Ömür Denen Sermaye
Bir günüm daha geçti: Diğer günlerim gibi. Milyarları versemde: Giden gün gelmez geri. Ömür denen sermaye: Gün be gün tükeniyor. Amel defterlerimiz: Neler ile doluyor? .. Bebek, çocukluk derken, Dililakanlılk bitti. Orta yaşlılık geçip: Bak ihtiyarlık geldi. Nasıl geçti günlerin: Hiç bir hesabın varmı? Bir çok işlerin oldu; Karmı, yoksa zararmı? Şimdi arıyormusun: Heba olan geçliği? Dersler almak istersen: Gez, dolaş mezarlığı.. Önemli olan dostum: Tanımaktır Mevlayı. Hiç kimse getiremez: Uçup giden Yılları... İyi hesap yap Ali: Geçen günlerine bak. İstersen bin yıl yaşa. Son durak kara toprak. 03.11.2006 Almanya Ali Sandıkçıoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:07 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.