![]() |
Dize Ve Dile Gelenler
Dize gelecektir Bir gün Vahşi güneş Sinsi evren Şu kibirli yıldızlar Dize gelecektir Bir gün Ruhumda Şuh kadın çığlıkları Gcelere satılmış kaldırımlar Papyonlar Smokinler Üvertür kadınlar Dize gelecektir Bir gün Karşımda Sarı ayın süksesi Nasrettinin nüktesi Eşkiyanın kisvesi Dizi dizi Bir yeşil seccadeyle Dize gelecektir Bi gün Utanmadan O utangaç mevsimler Kirli vazolarda sular Büyük büyük adamlar Sıska kaplumbağalar Dize gelecektir O zaman yüreğim İsyanlarım Haykırışlarım Yetmediyse çığlıklarım Dile gelecektir şiirlerimde Gururla Hiç bir şeyden korkmadan |
Doksanüç Kışı
Yatağımı yaparken Düşündüm seni Çayım kaynarken Ve ekmeğime yağ sürerken Ellerini Bakarken gazetelere Gözlerini Ve yakası açık sabahlığından Fışkıran diri mahmurluğu Bir tren çığlığı Ve bir vapur düdüğü ile bütünleşen Ve illede lambalı radyodan süzülen Yurttan sesler topluluğu Öptüm Yüz bin kerre Anılarda Ve Sanayağlı lokmalar dizildi boğazıma İlk karın yağdığı Doksanüç kışının bir sabah ayrılığında Üç derece hipermetrop Gözlüğünün altında bile sevimliydin Çünkü sen yatağımı yaparken Hatırlayınca Burnumun dirseğini sızlatan Benim... İlk sevgilimdin |
Dolunay Yası
Sevgiyi saklayan sırtlan Atılınca anılarıma Benden habersiz Bir sevgi prizması çizdi zaman Düğününde hiç kıpırdamadan Şekil bölündü Paramparça olurken dağlar Ağladı içimdeki baykuş Gece üşüyordu Ve ya korkaktı Işığını satarken Geliyor Ve gitmiyordu yanlızlık Ve üflüyordu yüreğime Ayrılığın tozunu Yanlızlık gülüyordu Sinsice Beni bu gece Koynunda Bedavasına sakladığına Kaçış muhteşemdi Gelecekten geçmişe Ama dönüş.. Bir okadar fakir ve çıplaktı Aşıklar Dolunay yasındaydı Yine bu gece Sen elin olduğun için |
Donansın Diye
Doğduğum günden beri ben bu anı yaşarım Umman beni değil ben ummanı aşarım Mermi bana değil ben mermiye koşarım Al kanım ay yıldızla donansın diye Eğer nasip ise bir gün vakit gelecek Bu can tende vatan için solacak O hain mermiler bedenime dolacak Al kanım ay yıldızla donansın diye Savaşırım bin asır şehitlerle beraber Dün gece düşümde şehitler verdi haber Şereflendirmiş tanrı,müjdelemiş melekler Al kanım ay yıldızla donansın diye Anam bugün matem değil bayram günüdür Emin ol ölüm değil oğlunun düğünüdür Göğsümdeki mermiler birer kırmızı güldür Al kanım ay yıldızla donansın diye |
Dönek
Dönektir Dönüp gelir zaman Yirmi dört saat sonra Dönektir Gazete gelir her sabah Yeni bir tarihle Dönektir maaş Her ay yatar banka hesabına Dönektir velhasılı Şu alemde herşey Kuşlar döner gelir Yeşil döner gelir baharla Beyaz kar döner gelir Zemheri soğuklarıyla Sevgililer bile döner gelir Kızgınlığı geçince Nefret döner gelir Kin garez Sevgi bereket Döner gelir sessizce Bir tek Doğum olmaz bir daha Ölüm gibi İkiside dönek değildir Tanrı yaratır Alıp götürür Azrail seni Dönüp gelemezsin bir daha |
Dönüşüm
Griye dönüşürdü Gözlerinin yeşili Tatlı tatlı gülünce Anlardım beni sevdiğini İstediğini Beklediğini Somurturdun bazan Bakışlarına garip sonbaharların Mahzun gölgeleri düşerdi Üzülürdüm seni beklettiğime Arattığıma Meraklandırdığıma Çözülmez bir bilmeceye dönüşürdü Kızdırınca seni Gözlerindeki ışıklar İnlerdi ağlardı haykırırdı Beni bir daha aldatma Yanlız bırakma Yanıltma Ve başkasına Sakın ama sakın Hiç bakma Ben o zaman biterim işte |
Dönüşüm İnfazı
Sevilerim Sorguda tenim Deniz tüyü Şeker bacası Elim Bir yakamozda kaybettim Mavi urganlarını Korsan belleğimin Sevilerim sorguda Yumuşak kadın Ilık bir gece Tanrı nerde şu anda Güneş melek Hüzün dua Sevmek Bir dönüşüm infazında şimdi Su sesleri geliyor Tarihin gizemli havuzlarından Bir çember dönüyor İçimdeki sevi iside Sevi tükeniyor |
Dört
Dört duvarda Dört resim vardı Dördü de bahar Bir gönül de Bir kadın vardı Dört mevsim bahar Dört dönüyorum Dört duvarın içinde Görmek için Son defa Nerde o güzel kadın O taze bahar |
Dört Yanım Dağ
Dağ Dört yanım dağ Nehir Bir kıvrımdan bir kıvrıma Damar damar içimde Gidin İnsan istemiyorum Kan istemiyorum Arkadaş istemiyorum Ruhum kap kara bugün Ben.. Yaşamak istemiyorum.... |
Dragos Güzeli
Prenses Adaları Vurgunmuş sana Yıllardan beri Ben vurgunum Ne çıkar Dragos Güzeli Selam vermezsen Bereketi kesilirmiş Nasibi bağlanırmış Körfezden çıkarken İzmitli Gölcüklü Cümle denizcilerin Beni tanımamışsın Ne çıkar Varsın öyle olsun Dragos Güzeli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:10 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.