![]() |
Çelik Ökse
Çelik ökse, demir kavkı Giderken bıraktığı ayakkabı Öyle bir yapıştırdı ki beni olduğum yere Sükut ve kıpırdamak yok hiçbir yere Yüreğim ayrıldı ayrılacak neredeyse Ama ben zincirliyim durduğum yere Hicran mı gam mı bilmem ama Hiç bir yağmurluk, gözyaşlarından ……..koruyamaz onu Ahmet Aksoy |
Çelik ve Tel
bakıyorum bakıyorum da yoksun ..bunca hurda bunca kan terk edilmiş viraneler gibi ....çelik ve tel kaybolmak gibi bir şey olmalı ......var olmak benim varlığım senin yokluğun bakıyorum boşluğa eksikliğin uzay ....neden bir ip değil de ........neden çelik sallanır ahşap tavanda umudun tel Ahmet Aksoy |
Çeyiz
Bir ölünün çeyizi gibiydin Senden sonra kimin olsam Her zaman yanımda götürdüğüm. Ahmet Aksoy |
Çığır
yalnızlığın esrarında gizlenen mana aşk para ve siyaset herkes aşık olur ...ve yaşar çoğunluk paraya hasret her şeyin ve seksinde siyaseti olur yalnızlık akar içinde varlığın kimse kimseyi çoğaltamaz kimsesizliğinde ve yaşar insan çığırında menfaat. Ahmet Aksoy |
Çığır II
yalnızlığımın iç cebinde ...........süren fotoğraf oyun bitince kim kalır kulisde .....ne kalır aşk bir ömür sensiz yitince. Ahmet Aksoy |
Çıkarca
...........'İnsan canavardır patron' ............................Alexi Zorba insan, şu garip yaratık kimi elleri küçük ince narin kimi kocaman çirkin acımasız geldim gidiyorum düşünüyor,görüyor ve ağlıyorum insan şu garip yaratık içinde menfaat, ihtiras, kin, nefret para hırsı toprak hırsı can hrsı kavga onda zulüm onda savaş onda tekme onda tokat onda yumruk onda kılıç sopa top tüfek bomba onda hepsi bir karışlık ömür için ...uzun tırnaklar sivri dişler onda kimi kulak biriktirir kimi parmak ................savaşda kimi hırsız düzenbaz hokkabaz ..............aydınlıkda geldim gidiyorum ..insan ki şu garip yaratık kötülük onda ..belki bazen de iyilik ...............ara sıra ......çıkar uğruna Ahmet Aksoy |
Çıkarsam Diyorum Çıkarsam Yüreğimi
Usul ve sessiz Aynaya bakıyorum Kırık, yer yer çatlak Lakin hep aynı yüz Aynadan yansıyan Ayna gösterir derler Karşısına çıkanı Ama hep kesik oluğudur Görüntünün, bilmedikleri Gözüm bir yanılsamada Aklım dolanırken Bin bir koridorda Aynaya bakıyorum Sessiz ve usulca Ve her seferinde Değişimi fark ediyorum Sağa konan Hep sağda değil Sola konan Hep solda değil Çıkarsam diyorum, Çıkarsam yüreğimi, Görebilir miyim, Hiç değilse Şimdiki değerini. Ahmet Aksoy |
Çıkmaz
'Birini yıkan, neden yıkmasın bir diğerini' bir tabuyu yıkmak ....elimden gelmiyor .................çoğu zaman. eski sevdiğim ............tabut gibi ....çöküyor omuzlarıma. ki ben hala ........sana inat .......seviyorum aşk. bu tabuyu ....yıkmak gelmiyor ....................elimden, 'Seven, tabut gibi ..........taşır kaybettiği sevdiğini .........omuzlarında' Ahmet Aksoy |
Çın
Sobaasız bir ev gibi sensizliğim 'Soğuk' Ki bir çiğ gibi damlarken Çıplak bedenime umut 'Sensizim' Ve gidenim Sen giderken boşalttın içimi Terk edilmiş bir ev gibi Ki sanki Nokta düşse çın-la-ya-cak. Ahmet Aksoy |
Çilekeş Dünya Yolculuk Ayazında
Çilekeş dünya, yolculuk ayazında Birkaç ıslak mendil ardı sıra Ayvaz bir çocuk gibi yol boyu ağaçlar Anadan alınma bir çıkın, hepsi hepsi İki lokma ekmek birkaç zeytin Ve sivrilmiş bir hüzün Ayrılık, iki ucu kırık bir ok Bir parçası anada kalmış Diğer parçası yolcuda Ki çıkmıyor yürekten, yaşamak için Çilekeş dünya, yolculuk ayazında Birkaç ıslak mendil ardı sıra Ayvaz bir çocuk gibi yol boyu ağaçlar Yolcunun aklı ne gittiği yerde ne de yolda Bom boş kalmış içindeki neşenin yeri Tez elden anasına haber iletmek Tek aklındaki gittiği yere ulaştığında Ki o zamanlar mektup daha bir anlamlı Zarflar daha bir kokulu Hüzün kokusuna göz yaşı kokusuna Boyanmış satır satır işleyen sözcükler Postacı denilen kişi en çok beklenen Bir ocakdan asker ocağına yolcu olduğunda. Ahmet Aksoy |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:58 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.