![]() |
Suç İkimizinde Değil
bilmiyorsun... sana olan zaafımı farkettiremediyse gözlerim, suç benim değil... vedanın yaşattığı hüznün, buğusundandır gözlerimin manasızlığı. beni biraz anlayamadıysa eğer yüreğin, suç senin değil... sevdamın çok ağır oluşundandır, fikrinin tutarsızlığı. biliyorum... İrfan Bakırcı |
Sus...Yalan.
uyuttum bütün düşleri gece yarısı kabuslar avucumda. tatlı hayallerim artık ziyan. sus... yalan. hani, senmiydin beni anlayan. bizi yaşayan. susturdum bütün sözleri tüm gülüşler, gülücükler avucumda. korsan kaçamaklarım artık ziyan. sus... yalan. hani, senmiydin beni anlayan. bizi ağlayan. İrfan Bakırcı |
Suskun
sakıncalı bir suskunluk içindeydik o akşam bu kadar susacak ne konuşmuştuk ki yada ne paylaşmıştık ki aynı havayı teneffüs ederken, böyle karşı karşıya, ayrı koltuklarda. gözlerinin yüreğime akması müebbetindi aslında. bir mahkumun yüreğinde hapsalmakmıydı yoksa aslolan dava. gözlerim asıl nüshalarını gönderiyordu sana suskun kartpostallarımın. yüreğim fotokopilerini saklıyordu atardamarımın kanlı yolunda. kanlı canlı bir suskunluk içindeydik o akşam. bir bakışla başlarken yan koltuklarda herşey; bir bakışla bitiyordu bizde, karşı karşıya, ayrı ayrı yaşam. sustuğumuzun yarısını konuşabilseydik; farzetki hiçbir şeyden farzetki topraktan taştan. hiç değilse sigaranı unutmazdın o suskun telaştan. senden ya kırgınlığım bu oldu ya dakika geçmeden dönüp sigaranı aldın. ama ben saatlerce o koltukta öylece kaldım... İrfan Bakırcı |
Susmakta Kaybettiriyor Adama
konuşmak kadar susmakta kaybettiriyor adama yada susarken anlatamamak. ölmek kadar yaşamakta kaybettiriyor adama yada yaşarken oralı olamamak. hangi çağrıya kulak versin şimdi bu yürek suskun kartpostallaramı ağlayan notalaramı. yada katedilmesi gereken ama bir türlü adım dahi atılamayan yollaramı. yollar uzun netameli korkunç buğulu karanlık.... onun için bir ah daha düşürürsem dilimden bir daha hiç kimse geçemez bu korkunç,buğulu, karanlık,netameli ömrümden İrfan Bakırcı |
Suya Söyledim
günler, ******* boyu seni düşündüm. aşka dair hayaller kurdum ikimiz için. uzun uzun sevdiğimi söyledim hayaline. sarılıp yattım yastığıma, bağrıma taş bastım senin yerine. ümitsiz bir aşktı bu biliyordum. yinede seni ölümüne seviyordum. ve seniböylesine sevdiği için yüreğimle gurur duyuyordum. tek sana değil; kimselere diyemesemde duygularımı, o bilmediğin aşkımla ben tek,kendime yetiyordum. hata ettim... suçum büyktü lakin; itirafımın bağışlanamayacağını bilemiyordum. tamam ben çirkindim,sen mükemmeldin. ben bahtsızdım, sen hepfelekleydin. tamam ben senin dengin değildim. bağışla, yüreğime olduğu gibi, dilimede söz geçiremedim. ve sonunda seni deliler gibi sevdiğimi suya söyledim. yitip gideceğini adım gibi bildiğim halde büyük aşkım bir anlık bilinsin istedim. İrfan Bakırcı |
Şimdi Terkedilmiş Bir Viraneyim Makamında
bilemedin. oysa ben sevmektim. senin için ölmektim. seversen köle yok desen gitmektim. bilemedin. sevemedin. oysa ben yürektim. tutunacak sebeptim. gelirsen vuslat gisersen sabretmektim. sevemedin. şimdi terkedilmiş bir varaneyim makamında her yanım dağılmış yıkılmışım ben kıvamında üstüne basılan taşlar misali ayaklar altında paramparça olmuş dağılmışım ben dönsende boş artık boş artık sevsen. İrfan Bakırcı |
Sessizlik
senmiydin o telefondaki unutmuşum nefesinin sesini bari biraz daha uzun süre dinletseydin sessizliğini... senmiydin o kapıdaki unutmuşum ayak sesini. bari birazcık daha uzun bekletseydin kimsesizliğimi. seni yani beni. yani gideni yani bekleyeni bekleneni. İrfan Bakırcı |
Sevdam Kapında
dokunabileceğin kadar yakındım sana. bir dokunsan hissederdin, sana olan, sevdana olan sıcaklığımı. tutmana hep amadeydi elim. bir tutsan, şefkatimden anlayabilirsin, bendeki eşsiz ayrıcalığını. yürekten bir baksan gözlerime, görebilirsin gözlerimde, o zeytin güzeli gözlerinin alacakaranlığını. sevdam kapında, ben kapındayım. çok uzakta değil, sokağındayım. hatta yüreğimle yanıbaşındayım. birazcık sevde ele yar etme, tek sensiz kalmanın telaşındayım İrfan Bakırcı |
Sığıntı Kalmışım
sığıntı kalmışım. bir beslemeyim umudun koynunda. gün dönmüş, bahar gelmiş kimin umurunda. yeniden bahar gelse ne yazar. sanki benimi bekliyor papatyalar. hem, her sevdanın sonu hüzzam değilmi sonunda yokmu kış, baran,sonbahar... yine öretecek bir hayalleri hazan ve sarımtrak yapraklar. İrfan Bakırcı |
Sıradan Bir Ayrılık Hüznü
ben bu ayrılıkta hiçbirşey kaybetmedim. sıradan bir ayrılık hüznü benimki. ne aşk, ne sevda, ne umut, zaten hiçbiri bende yoktuki. ben bu ayrılıkta hiç ağlamadım. neden öyle acımtrak bakıp gittin ki? gözümü kırptırmaz böyle bir acı gerçi bu, acı bile değilki. yalnızca yalan bir veda bizimki. İrfan Bakırcı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:02 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.