![]() |
Tandaki Lal
Bilinmez birileri çalışır havuzda Testiyi sudan caydırır Kenar notundan devam edelim Havuzun bileziğindeydik Sarmaşık hevesliler gibi Suyun yaygısına dalmıştık Almaşık yapraklar gibi Sefası havuzun alındısıydı Alındısından devam edelim Ereğin çıvgınları çılgın Emelin derinliği saralı Sarmadan sarılmadan kanmışım Tandaki lal gibi tutulmuşum Sureti onunla silindi Aslı bende yuvalandı Bilinmez birileri çalışır havuzda Testiyi milden kaydırır. Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ |
Tespihler Yenilendi
Yeni yıldı yenilenemedi Ocakta eskidi yeni yıl Ocakta kesildi parmakları özgürlüğe bağdaş kuranların Yeni yıldı yenilenemeden eskidi Tespihler yenilendi otuz üçerli üç tekbir parmaklarında kontranın Günaydın cumhuriyet yeni yıl hediyesi! Lacivert Oyalar Abdullah Karabağ |
Tutku
Başı yarım ay halesiz Eşi yok ki bağlasın Karınca hubar’a Kuşlar dala koşturur Bulana aşk olsun Mucura bezenmiş boyu Kırık dişli köşeli taşlar rengi dengine uygun Fesi pamuk Çukurova gözdesi apak Konmaz başına Asılı durur göğün çatısından Teni çıplak Mezar sürgünü Çakırdikeni kozalak gözlü Sakalı seyrek Sanki ot telinden gömlek Seması Lekesiz deniz mavisi Düğmesi mısır patlağı bulut tepenin ıssızlığına sığınır Piposu Fildişi karası tütünsüz Fırçası işlek delice biri Kurmuş sehpayı karşısına Tuvale çeker terkedilmiş güzelliği Arkası güneş uzak mı uzak dağın gerisine devrilmek üzere şaşa kalır adamın tutkusuna. Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ |
Une Créature et son Récit
Selon une légende, on racontait rarement: Son père, fils de la tempête de neiges pérennes Sa mère, fille de la vallée de montagnes angéliques C’est une créature que sa silhouette �* des boucles luisantes. En hivers, elle se devient mince en se gelant En printemps, elle se dégèle et gémit et murmure En étés, sa couleur se déshabille dan le noir Sa jumelle se baigne sous sa lumière jouissante. Plusieurs de couleurs se composent avec elle, Certaines de celle se décomposent de même; Elle se ressemble �* sang mobilisé de mon corps Ou bien, �* centaines vaisseaux se transsudants. Le noir d’être écrasé tombe au fond de tous, Mais le blanc privilégié, Sa répand et s’élève jusqu’aux boucles luisantes. Personne n’a pu comprendre le récit de la créature! Boucles de Canicule Abdullah Karabağ |
Unutma
Çıkmışım Bekaa’da bir tepeye Bir yel kopar gelir Süphan’dan aşkı Siyabend Çılgınca sevişir Cudi çanaklı Kır çiçeklerin Buğulu gölün ilk göz ağrısınca Susuz çöle dokudum Arı-durgun Sıla yumuk özlemini Yâr Mendile bağlamış düşlerini Yedi iklim Yedi kıtayı yol eyleyen Güneşin çocuklarına Nişanladım Buğday perçemli bozkırlarını Dicle-Fırat sürmeli serhildanlarını Bu Baş koyan zindandır Zindanlaşan dağlardır İlmik ilmik ördüm Meri gözlüm Bal sözlüm Ben örgümü Sen aslını unutma! Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ |
Unutulanlar
Uykularda bölüşülmüş Nehrin unutulmuşluğu Uyku çıkmazlarında gözyaşım gözyaşına çağrıdır nehirlerin çağrısı Sayılarla çağrılır şarkılarla avunur tutuklu nehrin unutulmuşluğu Uykularda fişlenir sayılarla şifrelenir bölünmüşlüğüm sayılar silahlı Silahların gölgesinde unutulmuşluğun nehirlerin uykusu uyur uyumaz uğurlanır. Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ |
Üç Taş
Olmaz deme İnsan halidir Sana kızdım Ona kızdım Kendime de Eğildim Üç taş aldım Savurdum suya Fal açtım havasına Gülü sana ona Dikeni Kaldı bana. Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ |
Veli
Sol sağ Bir iki Sağ sol Yerinde say marş Kısır döngü burgaç Toplan da gel Veli oğlan vali olacak. Halkalı Seher Abdullah Karabağ |
Vexwendî
Gulistan bi gulan Dil bi evînê Welat Bi şoreşê xweş in De werin Em vegerin Ser gelnasîna xwe! Sewta Berbangê Abdullah Karabağ |
Vitrindeki Kolyeler
Zaman tünelinde topladım yıldızları Afrika yıldızı..Kutup yıldızı..Güney yıldızı… Takılar seni okşar sen tuşları Alır götürür beni melodiler Kılavuzum şu vitrindeki kolyeler Yetmez mi Kuh-i Nur’da karar kılmışsın Vay nazlım has yıldızlar: asyalı serüvenler Aşkın götürür beni sultanlara: sen yıldızlara Alır öğütür beni yolculuklar: he canım Yıldızım şu vitrindeki kolyeler. Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:05 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.