![]() |
Kiremitler ve temeller
Çatlamış kiremitler çatıda birer, birer Üstünde tepinmekte hoyratça haramiler Yağan her damla yağmur sızmakta temellere Bina çöktü çökecek ey utanmaz sefiller Zifiri karanlıkta bakan gözler körmüdür? Düşünmeden edilen lakırdılar sözmüdür? Ayıbından kızarmadan gülen yüzler yüzmüdür? Gönüle hançer sokan gönüller gönülmüdür? Donuk bedeninizde ne kalp kalmış nede kan Bir can yetmemiş size almışsınız binbir can Ruhunuzda yok olmakta her geçen gün an be an Gelde bu bitmişliğe dayan yüreğim dayan. Cengiz Süslü |
Kisvet
El uzattım saçına okşamayı istedim. Dünyasına hapsoldum o şeytanı kisvetin. Cengiz Süslü |
Korku
Çöreklenmiş gönlüme dert, tasa, gam ve keder Dayan yüreğim dayan,gün gelir buda biter Bir yılanın zehrini zerk etti zalım felek Bir dert ki bin derde değer, bin dertten daha beter Çocukların yüzünde masumiyet duygusu Alır parçalar beni öksüz olma kaygısı İner bir bir başıma neden? niçin? sorgusu Canı bedenden eder kaybetmenin korkusu. Cengiz Süslü |
Korkusuzum..
Korkusuz bir ordunun Korkusuz neferiyim Bir meçhulden gelmişim Bir meçhule giderim Gaipte yanan mumun Kıvılcımı ruhumda Aydınlık ki sönmeyen Yansır açık anlımda Korkusuz bir ordunun Korkusuz çırağıyım Onurumla savaştım Peygamber uşağıyım. Bembeyaz sakalların Okşaması tenimde Sevgi aşk ve irade Yüklü benim gemimde Korkusuz bir ordunun Korkusuz çocuğuyum Ateş gibi sıcağım Çelik gibi soğuğum Bir tüy olur arabam Bir üflemeyse atım Şükretmek ruh halimde Hem villam, hemde yatım Korkusuz bir ordunun Korkusuz rahmindeyim Doğmayı bekliyorken Çağın ötesindeyim Diyorum ki ellerim Dua ederken birden Tüm inananlar için Yükselse göğe yerden. Cengiz Süslü |
Kişilik
Sende çocuklar gibi çılgınlık müptelası Sorumsuzluk örneği sorumsuzluk hastası Gözlerini kapatıp geçmişini incele Gördüğüm şeyler sende boşluğun haritası Savur şimdi saçını rüzgarın nefesiyle Bu inatçılığı bırak kurtulma hevesiyle Nasıl mutlu olursun birazcık izin versen Mutlu bile edersin o güzel gözlerinle Bir kahkaha atki mutluluğun okunsun Yüreğinde mutsuzluk umutsuzluk yokolsun Hayata birazcıkta ciddi tarafından bak Beni anlamak kolay anlamazsan aşkolsun Cengiz Süslü |
Koşu Yolu
Koşu yolu gibi hayatım; Üstümde onlarca at! Kimisi aygır! Kimisi küheylan! Kimisi Arap! Kimisi İngiliz! Şaklayan kamçı sesleri Nal tıkırtıları, Kişnemeler! Ter üstümde yağmur misali Ağızlar kuduz köpek gibi; Köpük, köpük. Toz dumanla yarışmakta Ne başlama kalmış Ne bitiş Meçhule yolculuk bu gidiş Hele o kısa boylu Zayıf jokeyler; Onlar ihtiraslı Onlar kazanma sevdalı Bir sürü seyirci Bir sürü hayalci Küfürler iltifata dönüşmüş İltifatlar küfüre Hey be hey! Kızgınlar bir tarafta Kırgınlar suskun Bense sessiz, sedasız Ezilmişliğimle Sohbetteyim. Koşu yolu gibi hayatım Üstümde onlarca at Kimisi aygır! Kimisi beygir! Cengiz Süslü |
Kuru Gül
Bir kuru gülüm vardı, Yaprakları sararmış Üstünde damla damla Hatıraların kalmış. Seni görür gibiyim Dudakların kurumuş, Tomurcuğunda kokun Teninin tuzu kalmış Gölgen sarar ruhumu Titrerim heyecandan Kokunu duyarım ben Vazgeçmem hatırandan. Cengiz Süslü |
Köz
Sigarayı yakarken,gelin közü tutalım, Cehennemi düşünüp,küçük dili yutalım. Cengiz Süslü |
Kusura Bakma
Sanırım unutuyorum seni E…Bu kadara hasret yetmezmi Bir kere aramadın Bir kere sormadın halimi.. (Ara nakarat) Bilki seni yüzlerde Bilki yaban yerlerde Bilki başka gönüllerde Arıyorum… (Nakarat) Artık suç gitti benden İnan vicdanım rahat Hasretten uzaklardayım… Ne olur kusura bakma Bende insanım anla Biri olmalı hayatımda Yalnızlık tak demişken Bu kadar beklemişken Sevmeliyim anlasana (Şan-2) Son halimi sorma benim Ah.. Bir bilsen nerelerdeyim Her gece korkularda Her gece kuytularda biriyim (Ara Nakarat) Bilki seni yollarda Bilki yalan kollarda Bilki seni sonlarda arıyorum Cengiz Süslü |
Kusura Bakma Aşkım
Olabilir diyorum kendi kendime İki farklı insanız aynı bedende Anlaşmak zorunda değiliz biliyorsun Bunuda yaşamak varmış kaderimizde …Nakarat… Kusura bakma aşkım Sana dürüst davranıyorum Kusura bakma aşkım Artık geri dönme düyorum Kusura bakma aşkım Farzet seni özlemiyorum Beni sil at kalbinden Nice anıları yaşadık bir bir Belki hayırlısı budur kimbilir …Şan...2.. İkimizde inanmışız Tanrıya kalpten Saygıyla ayrılalım hayırlıdır nefretten Sana kötü diyemem teşekkür ediyorum Daha iyisin elbet doğal bir felaketten Cengiz süslü |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:11 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.