![]() |
Yağmur
Gidişlerinin takipçisi son gidişinden beri sürükleniyorum Beni seller alıyor Gece kalanın katili Güneşin her batışında vuruluyorum Beni yalnızlık öldürüyor Aşk çelik ve pamuk her sevda sözcüğünde daha sıkı tutunuyoruz Bizi aşkı bilmez yollar ayırıyor. |
Yağmur
açık kalp ameliyatı geçirdiğim o hastanenin tavanından süzülüp içime yağıyor saçlarına dokunmasına bile izin vermediğin o kadın bak şimdi yüreğini çalıyor Hayat ölümlü marifetiyle diriltebileceği ölüler arıyor yağmur mu içime yağıyor yoksa yüreğim mi yağmura kanıyor |
Ay şekilleniyor
ay şekilleniyor Son şişeyi denize bırakan kimdi? Kimdi külleriyle denizi sulayan? Kim denizaşırı rüyalar görmeye alışmışken o şişeye sıkışmıştı İşte o Dönüyor sırtını geceye yüzünde geç ve erken aşkların derin çizgileri -sayılmadı hiç su çiçeği izleri- kamburu kaburgalarının arasında taşıyor unutulmaz kederleri silinmiş eski bir kayıtta gizli boynunda yalnız bir kadın gibi carotis arteri Son şişeyi denizde bulan kimdi? Kimdi külleriyle yüzünü boyayan? Kim son rüyasında denizi görüp o şişeye sığınmıştı O işte Yakamoz düş yakamdan Ay şekilleniyor ay şekilleniyor |
Evden çok uzakta
dudaklarımda nehrin soğuğu içimde açılan kapıların sarhoşluğu düşlerim suya karışıyor hiç yaşanmamış hayallerin ve henüz görülmemiş rüyaların özlemi üzerime çöküyor omuzlarım yıkılıyor zamanın uygun adım yürüyüşüne uzaktan bakıyorum hissediyorum her saniyesi yenilgi adını bilmiyorum korkuyorum ışığın sessiz karanlığından zehir buz tutuyor kapanan gözlerim ve dökülen kirpiklerimin ucuna asılan ölüm ölen gözlerde donan nehir donan nehirde kalan ayak izi ayak izinde içimdeki giz sevgisiz gökyüzü yüzümü öpüyor evden çok uzakta kızıl ve isli bir yangının ortasında iki el uzanıyor yüreğime kavrıyor ve kanım ağlıyor özgürlüğüne aşkınla dağılıyor damarlarım dudakların son kararım gözlerin harikalar diyarım seninle döndüğüm günden beri sevda rüzgardan soruluyor seni yaşıyorum yalanım varsa yanayım seninle varım |
Denizin üstünde yürüyorum
Beşiğim şu karşı kıyılar şu ıssız cami şu yıkık kilise elinden su içiyorum boyacı çocuğun ve bir martı besliyor beni gagasında Karşıyaka simidi Denizin üstüne uzanmışım elimde portakal çiçekleri kış yavaşça aralamış perdesini üşüyorum. Hiçe giden vapurlar örtüyor üzerimi. Bu sabah ağlamak yok diyorum hıçkırarak. |
Yalnız ve isimsiz
nehri eskitiyor buruk inci rüzgarı çağırıyor güneş ürkek lanetlendi nihayet (g) izleri hatırlatıyor aynalar lal hayal asrın lezzetli düşmanı ıraz razı boşa uçun kuşlar gün öncünüz nereye kanat gömdünüz üzdüğünüz mazidir geçmiş çok gelecek yok yekmavidir gördüğünüz yalnız gölgeler geçiyor kapımın önünden dost bildiğim metal tadı değişiyor serde uzmanlık isteyen aşk var cesaret var nizam var azar azar çoğalan sen olmasan gün gece yazılan her hece uykuda her an karabasan |
Parmaklarımız birleştiğinde
zenginiz dudaklarımız birleştiğinde deli gözlerimiz birleştiğinde güneşiz depremiz birleştiğinde tenlerimiz izimizi ve birleştiğimizi gizlemek için boynuma taktığım parantezin bir yanını açtım şah damarımdan yol verdim sadece sana duyulsun nabzım seni uykumda bile izlemek için iki yeni göz aldım gecemi gündüzüme paralel bağladım çoğalıyoruz zenginiz ölesiye seviyoruz ölmemeliyiz |
Yalnız sen varsın
göz bebeklerimde uzak-yakın büyür ve küçülürüm ellerinde Yalnız sen varsın dudaklarımda sıcak-sakin yanar kor olurum sözlerinde Yalnız sen varsın sen yaktığım gemilerden yıktığım duvarlardan attığım adımlardan sattığım sevdalardan uzaksın Sen Varsın |
Tende hayattır
ekmektir rüzgara erişmektir ismini sayıkladığım Ne olur mayısta açanlar gibi nazlanma ordular ilerliyor bak yalnızlığıma Fani olduğunu kabullenmektir ölümle raksetmektir yelkensiz okyanusu keşfetmektir tenini ezberlediğim teslim olsam bilirim nihayetim dilinin ucunda görünmez halatların boynumda sen gideli tükendi hikayelerim volkanlar bile inanmıyor yandığıma |
'Takalar geliyor allı yeşilli'
içinde bin adam bin kadın bin çocuk bin yaşlı bin genç bir aşık geliyor 'Takalar geliyor allı yeşilli' |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:35 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.