![]() |
Gümrük...
Kapanır..kapanır birer birer bütün kapılar Dikilir... dikilir,dikin aşağıya,nice kapısız yapılar Reyhan Tataroğlu |
Gün/delikçi
Var ise edebinde küçük bir delik Tam orta yerinde ise üstelik Ne kadar yama vurur isen vur Ömürlük değildir onlar,gündelik Reyhan Tataroğlu |
Gün/eşsizdi...
ve... bir an da tutuldu... zamansız yakalandı zamansızlıkta unutuldu ............................. ''Ol'' deyince... zamanımız kurtuldu Reyhan Tataroğlu |
Günah benden gitti
hakkımda ne söylendi ise yalan yanlış hepsi doğrudur e ne yapayım nefsim kör mü sende doğru dur... Reyhan Tataroğlu |
Güneş ve ay sönerken...
Hoşgeldin... Ey! Sevgili Ey! Nebi Ey! Rasul Hoşgeldin Sana... ne bir yüzüm kaldı kızaracak ne bir sözüm kaldı sızlanacak kalmadı ki hiç bir yanım,nazlanacak ancak...ancak.. bilesin ki utancımdan canım çıkacak Reyhan Tataroğlu |
Güzel...
Saz güzel söz güzel Öze bakan göz güzel Hak ateşi yakar bizi Yürekteki köz güzel Gök güzel yer güzel Secde eden ser güzel Hak ateşi yakar bizi Bedendeki ter güzel Gül güzel! gül güzel Gülden sonra sümbül güzel Hak ateşi yakar bizi Güle aşık bülbül güzel Gel güzel kal güzel Çiçekteki bal güzel Hak ateşi yakar bizi Ruhumdaki hal güzel Çul güzel kul güzel Öksüz ile dul güzel Hak ateşi yakar bizi Oku diyen okul güzel Ben güzel sen güzel Nur içinde ten güzel Hak ateşi yakar bizi Gönlümdeki en güzel Reyhan Tataroğlu |
H/Ele...
'Hele bakarız'...denen Her lafın sonu hüsranla Biter ................................................ Bi ter...bi ter... Boşalır şakaklardan Ayak uçlarına Gözyaşları,kirpiklerini Koparırcasına düşer Avuçlarına Ne olur...Allahım Bırak beni yarına... Ki...kul gibi geleyim Huzurana,yanına... Önüne,arkasına Aşağıya,yukarıya Bakar... Yok kimsecik Makinist! ...ışık Işık verin ecicik Cik cikler uyandırmaz Bitmiştir film Kopmuştur film Ser benim Ben sersefilim ....................................... Daha... Yaşım genç Vaktim çok Zamanı gelince... Oyalan dur O yalan...Dur! ...gitme Bilinmezlere,kayboluşlara Ara...ara... Gel! ...Varoluşlara Seher vakti Uyandıran kuşlara Kanatlarını açıp Kapattıran var... Varmak varken Ona Ne olur... Başı bırakma sona ....................................... 'Hadi bakalım'...denen Her lafın sonu Esmaül-Hüsna'ya gider.... Reyhan Tataroğlu |
H/okka
ödünç aldım tavus kuşundan bir teleğini anlatacaktım cümlesine feleğimi rengarenk yazıyordum hayatımı bu kadar renklik biraz abartımı düşünmeye değmezdi az bileydi... bilmeyenler sağolsun bilen bileydi her kelime dökülürken hokkadan yerine oturuyordu cukkadan ''Aşkım'' diye başladım satırıma gelenleri yazdım hatırıma gelmeyeni zati almıyordu aşkından aklım kalmıyordu bitti mürekkebim... okyanuslar yapsa da ikmal gökyüzü ve de yeryüzü olsa kağıt almasına yok ihtimal bu aşk burada bitmez koydum üç nokta hokkalı o kadar büyük ki aşkın bir o kadar okkalı... Reyhan Tataroğlu |
Ha! gayret...
her zaman ki mekanımdan çıktım yine saat sabahın beşi, sallanırken... üç beş kedi köpek paylaşamıyorlardı bir leşi paylaşmak ne güzel,paylaşmamak ise ortada ben ise tam ortasında,orta yerinde hızlı hızlı ayak sesleri duyar oldum güzlerimi açamıyorum ama kulaklarım irkildi birden bir karartı önüme dikildi ''yardım edeyim mi beyefendi''dedi bu kimdi,beyefendi kimdi,nerden çıktı şimdi itiraza kalmadı mecalim bu merette bazen çok zalim oluyor be çok zalim yine dayandı bir omuza,aaah! halim,aaah! halim yudu yüzümü küçük bir şadırvanda benim aklım hala mekandaki loş tavanda... ortalığı sardı bir nida, bir feryat yine aynı ses,yine aynı ses heyhat! kulağımı deldi geçti,yüreğimi yardı bana seslenen bu ses en son ayardı izin aldı benden karartı,geçti safına yine ortada kaldım,yalnızlığın insafına birgün bende iki omuzu omuzlar mıyım derken... eskiden kalma beleşçiler,leşçiler birikti etrafıma Reyhan Tataroğlu |
Ha! zan
arşı ala'yı çınlatınca ezan herkeste oluşur ayrı bir zan zanlara göre kurulur artık mizan Reyhan Tataroğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:20 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.