![]() |
Mavi yolculuk
18 mart öncesi ruhlar sıkışmakta mavi mora dönmekte usulca Nazan İzmirli |
Mavilerine
yalnızlık............................. okyanusun ıssız bir adayı sahiplenişiydi.................. mavilerine beni, kattığından beri........... sonsuzluktu yalnızlık mavi ile yeşilin seviştiği yerlerde güneş martı kanatlarında kızıldı dalgalar kabardıkça yüreğimde yağmur, tek dostum yalnızlık penceremde yalnızlık dudaklarındaki tebessümün sahiplenişiydi ela gözlerinde eridiğimden beri................ yalnız yaşıyor, yalnızlığın acısını çekiyor, yalnızlığın çok ama çok zor olduğunu seni sensiz yaşadıkça anlıyorum. yalnız kalmıyorum ya hiç yağmayan ya da yağınca hiç durmayan yağmurları bekliyorum bu şehirde................. yalnızlık penceremde.............. 'içinde sen olan yalnızlıklar yaşamaya değer' diyorum, sen istemesende....................................... ..................... Nazan İzmirli 03.12.2005-antalya Nazan İzmirli |
Maviyi maviden çalarken gece
senin, sevgiden korkmuşluğun. benim, sevgiye açlığımdan kopmuşluğum. can bulmuşsa...! güneşin her doğuşunda batışında. en kara gecenin koynunda ki yeni ay da. maviyi maviden çalarken gece en ıssızlığı sessizliğin bakışlarda bozulmuşsa. ruhunu terket sonsuzluğa... sevişsin en deli dalgalarla. 09.06.2006-ant- Nazan İzmirli |
Mecbur veda
andır yaşanan, uzuuuun ayrılıklar ardından. mutluluk mühür olur, sol yanına hazdan. mecbur vedalar, düşer gözbebeklerine gizleme. adımlar telaşlı yürek akaaar dizlere. geri dönme bakma geriye gözlerimi yumdum bile..! 12.04.2005-ant-mecbur veda- Nazan İzmirli |
Meleğim
sığmadığında için içine bir melek yaratırsın düşlerine. büyütürken özünle..! enerjiye dönüşür tükenmeyen. gölgen olur asla terketmeyen. meleğim, yüreğimdeki huzura sahip tek eş. 23.07.2006-ant- Nazan İzmirli |
Miras
ne kaldı bize geçmişten taş taş üzerinde koymayıp tarımar edilen mirasımız kültürümüz geleneklerimiz göreneklerimiz sandıktaki oyalı paslı mendillerimiz den......... camı kırık, fitili bozuk bir gaz lambası ile kalayı çıkmış bir yumurta sahanından başka..... biz sahip çıkmazsak var olduklarımıza eksiğiyle fazlasıyla kim aktaracak mirasımızı genç kuşaklara her birimiz acılı her birimiz yaralı her birimiz bakar kör ama! çocuklarımız henüz bakarken görmemeyi bilmiyor henüz acıları tatmadı sızlayan yaraları olmadı. onlar bayram ister bayram sevincini yaşamak ister ağlarken gülen büyükler,yüzler görmek ister rol çapacağız çaresiz.................. bizlerere de yapıldı belliki çocukken.......................... annesini hiç hatırlamayan babasını dokuzunda kaybetmiş annem....................güzel annem anne sevgisi tatmamış saçındaki tek tel okşanmamış birçok analar gibi benim annem................... nasılda anlatırdı ; yaşamış dizinde yatmış gibi.......... elinin,gönlünün yettiğince çocukları sevindirdikçe annesini, kokusunu süt emişini.............. muacır çıkıldığında kaybettiği kardeşini annemi düşünüyorum, avucuna koyulmamış yüreğiyle yaşatıp,büyüttüğü ve bana bıraktığı en güzel miras için ona sonsuz şükranlarımı gönderiyorum................. biz biz olalım dostlar kurban kanlarını içimize akıtıp.... kültürümüzü yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak sağlıklı gençler görebilmemiz için, güzel çirkin, yoksul zengin, kimsesiz çocuklarımızı ikinci çocukluğunu yaşayan yaşlılarımızı da hatırlayıp bayram sevincine eriştirelim........... Bayramı bizde mutlu huzurlu geçirelim. 09.01.2006-antalya Nazan İzmirli |
Mor salkımlar
yıllara hükmeden parmak uçlarında, ince bir iğne, çemberin çevresinde sabırla dönmekte. kah üzülür kah neşelenir kahkahalar patlatır yüreğinin pençesinde. beyaz, pembe, mavi düşler, mor salkımlara dönüşür hüzünleriyle. her bir salkım oya da izleri gezinir geçmişin geleceğin. özenle okşar hayallerini büker tülbentini lavanta kokulu sandıklara pamuk eller. bir gün bir gün kokladığında dizer boğazına anıları özlemleri yerine getirilemeyecek. 22.08.06-mor salkımlar Nazan İzmirli |
Mor zamanlar
omuzlar, akşam alacası. yorgun, bitkin, çaresiz. mor zamanlar, nereye kadar....? 27.07.2006-ant-mor zamanlar- Nazan İzmirli |
Mutluluğun adıydı
mutluluğun adıydı, karanlıkta; gölgen boyu yürümek. mutluluğun adıydı, adımlarında zirvelere erişmek. mutluluğun adıydı, dalından topladığın zeytinin acısını bir lokma ekmekle paylaşarak gidermek. mutluluğun adıydı. 29.11.2006-ant-lara Nazan İzmirli |
Mutluluk
özünle yoğrulmuşsa mutluluk rüzgarlara sal büyük yüreklilikle 15.01.2007-ant-konyaaltı- Nazan İzmirli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:49 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.