![]() |
Nasrettin Hoca, bir köyde vaaz veriyormuş. Laf arasında Hazreti İsa'nin göğün dördüncü katında olduğunu söylemiş...
Vaazdan sonra, bir kadın Hoca' ya yanaşmış : -Hazreti İsa, orada ne yer, ne içer ?, demiş. Hoca'nin tepesi atmış : -Ey hatun, köyünüze geleli şunca zaman oldu, benim ne yiyip, içtiğimi sormazsın da, Allah' ın peygamberini sorarsın! |
Nasrettin Hoca bir gün köyden şehre giderken yorulmuş tarlanın kenarındaki Ceviz ağacının altında dinleneyim demiş.Şöyle bir etrafına bakınıp ağacın altına uzanmış. Ve şöyle düşünmüş:
"Ey Allah'ım gücüne sual olmaz amma,incecik kabak sapında kocaman kabak var, koskocaman ağaçta küçücük ceviz var, bu nasıl iş", deyip uykuya dalmış. Ağaçtan bir ceviz hocanın kafasına düşüvermiş.Ve kafada ceviz büyüklüğünde bir şiş olmuş. Hoca hiddetle uyanmış ve: "Yarabbi sen en iyisini bilirsin" demiş. "Şimdi o kabak ağaçta olsaydı benim halim ne olurdu" |
Nasrettin Hoca bir gün katıra binmiş. Hayvan oldukça hızlı gidiyormuş. Hoca da onu tutamıyor, durduramıyormuş. Bu gören bir tanışı:
-Hocam, demiş, böyle ivedi ivedi ne yana? -Katır nereye giderse o yana... |
Hoca, bir gece gürültüyle uyanmış. bakmış, bir hırsız eşyaları topluyor. adamdan korkmuş. sesini çıkartmamış. ama peşine de düşmüş. az sonra, durumu fark eden hırsız, kızgınlıkla sormuş:- beni neden takip ediyorsun bakayım? hoca, sakin, pişkin yanıtlamış.- taşıdığın evin sahibiyim de.
|
bir gün bir adam,elinde bir mektup,
Der ki hocayı tutup "Hocam zahmet ya sana, Şu mektubu bir okusana Açar bakarki hoca Mektup baştan sona arapça Şöyle bir iki evirir çevirir Söktüremez çaresiz geri verir Der ki başkasına okut bunu sen Adam şaşırır: neden "Türkçe değil bu mektup okuyamam Yine anlamaz adam Hocanın okuması yok zanneder "Ayıp hoca!ayıp."der. "Benden utanmıyorsan şundan utan Şu başındaki koca kavuğundan!" Hoca,kavuğunu çıkarıp uzatır Sonra,"mademki der,iş kavuktadır; Haydi benim düdüğüm ,giyde şunu; Kendin oku bakalım mektubunu." |
Nasreddin Hoca' ya dert yanıyorlar:
-Yahu Hoca senin karı çok geziyor. Hoca : -Olur mu canım? O kadar gezse arada bir bizim eve de uğrar. |
Nasreddin Hoca bir cimri tanıdığının evine gittiğinde tanıdığı ona bayat ekmek ile bir tabak bal ikram etmiş. Nasreddin Hoca bayat ekmeği dişi kesmeyince sinirinden balı kaşıkla yemeye başlamış. Ev sahibinin gözü yerinden oynamış :
-Aman efendim, bal ekmekle yenmez ise, insanın içini sıyırır, demiş. Nasreddin Hoca hiç ses çıkarmadan balı bitirmiş ve : -Kimin içinin sıyrıldığını Allah biliyor, demiş. |
nasrettin hoca yine bir gün karısına bir kaz pişirerek bunu alır ve hadiye olarak timurlenk `e götürür.ama yolda dayanamaz kazın bir ayağını yer .
timurlen güzelce kızartılıp pişirilen kazdan memnun kalır. ama bunun bir ayağının noksan olduğunu görünce. - bu kazın öbür ayağına ne oldu ?diye sorar. hoca şaşırır , şöyle bir atrafına bakar az ötede bir kaç kazın tek ayakları üzerinde tünemiş olarak güneşlendikleri gözüne ilişince : - bizim akşehir`de kazlar tek ayaklıdır devletlim! der. inanmassanız bakınız! tabi timurlenk bunu yutmaz. adanlarından birine kazları kovalamasını emreder.adam elindeki çomakla kazlara vurunca , kazlar öbür ayaklarını da meydana çıkararak kaçmaya başlarlar.ozaman timurlenk:-işte yalanın ortaya çıktı . hoca hemen cevabını yapıştıır, - o çomağı banda yesem dört ayaklı olurdum , demiş |
Birgün Nasrettin Hoca başka bir köye gider.
Yolda giderken bir adam ile karşılaşır. Adam: Bugün günlerden ne diye sorar. Nasrettin Hocada: Ben nerden bileyim ben buranın yabancısıyım demiş. |
Hoca bir gün arkadaşıyla konuşuyormuş arkadaşı demiş ki :
-Ya hocam dün sizin evden bir ses çıktı. Bu neydi?. Hoca ise : -Hiç sadece hanımla biraz tartıştık kavuğum merdivenlerden yuvarlandı, demis. Arkadaşı : -Yahu hocam hiç kavuktan bu kadar ses çıkar mı?, demiş. Hoca : -Ya anlasana içinde bende vardım, demiş |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.