![]() |
Ölmeden sevilir mi?
Bu gönül usanır mı hiç,bıkabilir mi Senden, Anlar mı gamdan,çileden yâhut derdi bilir mi? Can çıksa da mecnun rûhum çıkabilir mi Senden, Hasrettim,derdinleydim ben,ölmeden sevilir mi? *** Ahrazi |
Ölüm denen can kirası
ölüm denen can kirası bir nefeste öder insan. ismi kadar kul mirası onu koyup gider insan. hal meçhulde kimse bilmez diri olan senle gelmez vakit tamam olur olmaz terki diyar eder insan. can ahrazi,canda kayıp yaşar her gün dostu sayıp bir gün bir elveda deyip Sır peşinde gider insan. Not:Can Dost Gozan’ın anısına.(Mevlam rahmet eylesin) Ahrazi |
Ölüm toprağa düşürür
Hayat,kuşu uçursa da, Ölüm toprağa düşürür. Kanat,göğü geçirse de, Ölüm toprağa düşürür. Gül bahçesi güle mezar, Kuruyan kök dala mezar, Her yaprağı azar azar, Ölüm toprağa düşürür. Su,balığın tek cihanı, Derya dini,derya canı, Bir oltadan eni sonu, Ölüm toprağa düşürür. Zengin kefalet peşinde, Kim var Hızır’ın yaşında? Sultan da yazsa başında, Ölüm toprağa düşürür. Ahrazi,ruhu bil ruhu, Sor bedene,kimdir şahı, Pişman oldum diyen Ah’ı, Ölüm toprağa düşürür. Ahrazi |
Ölümden bahset diyen dostlara
Kara toprağa koyulan beden, Doğumun yırtılan zarı gibi. Şekil bilmez,kalıbı terkeden, Külünden ayrılan harı gibi. Fakir yoldan asil yola varır, Renk aynası,şeffaf gülü görür, Hanesi cihan bir ilde durur, Cevaba kavuşan soru gibi. Ahrazi ruhum ordan dönmedi, Bir kez olsun dünyayı anmadı, Asi olmuş haine kanmadı, Sır petekse,ölüm arı gibi. (Ayrıca,Dost,Üstad Ensar Aktaş’ın acısına ortak olmak dileğiyle) saygı ve hörmetlerimle Ahrazi |
Ölümü tarif edeyim
Bir pınarın yatağına gir, Su olup çağla içinde, Rüzgar Azrail sıcaklık kabir, Buluta giden yol kıldan ince Ahrazi |
Özlemin
Daha çok sevmiş ki rûhum özlemi Gitmiyor rü’yâna aşkından çıkıp. Niçin alsın yol diyor batmış gemi Denizinden başka bir ufka bakıp. Gözlerim daldıkça heyhat,uykuya! Canlı bir hissin gücünden bahseder; Neyi gömdüyse o an kalbim suya Islanır az çok yüzümde bir keder. Böyle sevsin böyle yansın isterim: Olmasın kalbimde senden başkası. Özlemindir bil ki canlıyken yerim Yaşamam,tatmışsa aşk benden yası! * * * Ahrazi |
Pişmanlık
Aklınızın en sarp yerinden Kayıp giderken fikriniz Pişmanlığa vurmuş Hangi rüzgardan bilmeli Üflerken neredeydiniz..? * * * Ahrazi |
Pişmek ve pişirmek
Beş on parçadan başka ne alır pazardan file Pişmek ve pişirmekle geçmiyorsa ömrün Yaşıyorsun demektir; zerzevat kadar ٥ nafile * * * Ahrazi |
Renkler bile a cânım beni aşkımla tanır
dünyâma yeniden gir yeniden çehreme gül yalnızca seni bilmek,seni! senden dilemek... âh...işte o hayâl ki,her umuttan bir ödül gelmen de yeni bir cân verecek sevgi demek! hiç yanmasın ışıklar bu karanlıkta benim hiç doğmasın o mehtâp batacakken.ne gerek! bir toprağın içinden gün alırken bedenim rûyâna dalarım ben güneşimsin diyerek. anlar mı hiç efkârım yada münkir seneler her ân yeni bir aşktır yeni baştan yaşanır hicrân gibi nihâyet ve bütün mertebeler... renkler bile a cânım beni aşkımla tanır! * * * Ahrazi |
Rüyâ
Ellerimde beyaz bir kefen, Göz yaşlarımı sarıyorum, Kim için,neden? bilmeden, Kaç damla can veriyorum... * * * Ahrazi |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:24 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.