![]() |
Kuvvet ''O''.
Kısa bir ayrılık bu matem doluda olsa.. Zamanın kadranını durduracak kuvvet ''O''. Görünmezler görünmeye başlarsa posta-posta Ruh uçuşur boşlukta koruyacak kuvvet ''O'' Her denklem..tabiatta bir formülden ibaret Her formül denklemlerden varolan bir zürriyet Doğum ve yaşam gibi ölümde bir nihayet Ebed-i bir hayatı..diriltecek kuvvet ''O'' Gelene hep hoş geldin..gidene,ah..vah..yanmak Billurdan su yerine,kirli çamuru banmak Gerçeğe bakar- isek doğduğunda ağlamak. Ağlayan tüm gözleri güldürecek kuvvet ''O'' Kıvrılmış bir zincir bu..iki ucundan tutsak.. ''Hükümdar''ne diyorsa,işte hep o olacak Derken halkalardan biride sıyrılacak Kısa bir ayrılık bu.Nihayet son bulacak Hasret gönülleri kavuşturan kuvvet ''O'' Cengiz Süslü |
Küskün
Sıcak ülkelerin esintisiydin Buz soğuğu yatağıma girdiğinde Önce eridim içten içe Sonra kendi ateşimde kaynadım durdum Rutin bir hayatın çarkındaydım..şikayetsiz Düzdüm.. Dümdüz çizgilerim vardı Başım dimdikti.. Hani eserken tesadüfen gelmiştin Hani bir yorgunluk çayı içip gidecektin Ey..kaderin misafiri; Her geçen gün tadım kaçtı Her geçen gün pusulam şaştı Bilmediğimle sınadın beni Anlamadığım şeyler yaşatıyorsun Ne ekmek kavgası,.. ..ne hayatın çarkında bir yörünge kaldı dönecek Başımı kaldırıp bakamıyorum Ne hayata,ne istikbale dair bir hedefe Şimdi çaresizliğin eşiğindeyim Heyacanım kalmadı sabahımda akşamımda Yine rutin bir hayattayım Biraz farklıda olsa Sabah küskün.. Akşam küskün varlığıma Cengiz Süslü |
Küsüm
Yaşamak gelmiyor içimden benim Anaya babaya kardeşe küsüm Yüzüme bakanın gözleri dolar Mehtaba, geceye, şafağa küsüm Bayramlar yaşadım kara gün gibi Sevince, neşeye, gülmeye küsüm Yaşadım hayatın bütün seyrini Geçmişe, bu güne, yarına küsüm. Korkularım başlar gece yarısı Gördüğüm rüyaya, kabusa küsüm Baharı görmeden yaşarım kışı Rüzgara, yağmura, doluya küsüm. Sevda diye tutundum çürük bir ipe Derdime dert katan yarime küsüm Elimde tuttuğum umudum bitti Ellere, gözlere, sözlere küsüm. Cengiz Süslü |
Makam
Bütün makamlar sizde, müzikte, hükümette, Gerçek makama gelin.''O'' yerde ve göklerde. Cengiz Süslü |
Maksat..
Dünya kahpe dünyası Sana sözüm yok benim Anladım ki maksadın Ayak uydurmak senin Sen kadere bir çalım Atmış insan sureti İçinde çok büyümüş Kahpe olmak kudreti Pislik bir hançer gibi Yüreğine saplanmış Çekip atmak yerine Bağlandıkça bağlanmış Dünya gözüyle bir kez Seni insan göreydim O kurumuş kalbinin Uğruna can vereyedim Maksadın pervasızca Gününü gün etmekmiş Bu insan pazarında Vücüdun sergilenmiş Haziran yirmibirde Tam saat onikide Bilmemki neredesin Hangi zevkler peşinde Cengiz Süslü |
Marifetname...
Korkarım verilen söz tutulmazsa Ağızdan çıkanı kulak duymazsa Koskoca ömürde aşk bulunmazsa Kısacık hayatta candan bıkılır Umutsuz değilim elbet yarından El açıp dilenmem aşkı arımdan İnşallah dönersin son kararından Elele tutuşup arşa çıkılır Al şunu göğsümden hep sende kalsın Gör bak bir Allah var birde sen varsın Üç günlük dünyada bir tek sen karsın Uğruna taş,toprak her şey yakılır Aç gözlü değilim sevdandan yana Tek damlası bile kaynar kanımda Bakıpta halime sakın ağlama Gönül duvarıma bir mıh çakılır Zorlamam kaderi her şey yolunda Felek bu vebali asmış boynuma Vuslat çıkar birgün aşkın sonunda Hıçkırırken gırtlağıma adın takılır Nereden geldiysek orya yolculuk Yaşam bir adım yol,ömür bir soluk Geriye dönüş yok bu son yolculuk Marifetnamede kalbe bakılır Cengiz Süslü |
Masal...
Yudum,yudum içmek mi lazım hayatı.. sence; Yoksa! Bir gece yarısı gitmek mi dünyadan.. sessizce. Sevmekmiş hayatın yarısı dedikleri şey.. sevmekmiş,sevmek gibi sevmek,.. güzelce Ve; seni, dalgalarda bulmak,denizin derinliğinde... sadeliğinde. Gözlerine bakıp ölüm gibi huzurla,.. ölüm gibi korkuyla yaşamak,.. bir kaç günü. Ağlamak istercesine mutsuz,.. ağlamak istercesine mutlu Ve sokaklarda, camlarda,... Odalarda, aynalarda... görüyorum seni.Umutsuz! Bazende umutlu. Bir fırtınamı koptu içimde sence... bundan bir kaç ay önce Sevdamıydı gözlerimde okuduğum,... sevda mıydı yüreğimde duyduğum.. delice. Bir masal mıydı okuduğum gerçekten uzak Gerçekten uzakta olsa masal,.. Hep içimizde kalacak. Cengiz Süslü |
Meğer…
Bak şu işe,aklım başıma geldi Yaşarken belayı bulmuşum meğer Dalmışım seyrine körü-körüne Güvenip aptallık etmişim meğer Gün doğmuş..gün batmış ben bir körebe Kavrulup yanmışım ruhum pervane Bundan sonra ölsem bile sanane Acınacak hale gelmişim meğer Gönlüme teselli üç metre kefen Ne yazar üstüme gül diksen keyfen Yazdığım her şiir şahsına atfen Kendi kalemimi kırmışım meğer Bilirsin tek gayem senin kapında Razıydım sevginin en azınada Bir şey hissetmedim başka kadına Emrine amade kulmuşum meğer Şimdi düşününce geçen günleri Bir-bir yaşamışım,tüm depremleri İçime attığım…acı şeyleri.. Farkında olmadan sevmişim meğer Gönlüm razı değil kıramam seni Bu son nasihatim kırma seveni Uyandım uykudan yırttım kefeni Uyur gezer gibi olmuşum meğer Cengiz Süslü |
Merdiven..
Yavaş yavaş çıkacaksın bu merdivenlerden ve; Her basamakta geriye dönüp şöyle bir bakacaksın Her basamakta hayatın tutsak edici kollarından Nasıl kurtulup bu güne geldiğini anlayacaksın Cengiz Süslü |
Meyhaneci
Dökülür dilimizden dertli bir şarkı gibi Beslenir hasret kalpte, hazin aşk hikayesi Lokman hekim gelse yoktur bunun çaresi Sen derdimden anlamazsın bırak be meyhaneci Doldur kandan süzülmüş alev gibi şarabı İçtikçe kaybolmasın yarin güzel serabı Gülme öyle halime yokki aşkın ayıbı Sen şişelerine dön bırak be meyhaneci Cengiz Süslü |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:06 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.