![]() |
Sürprizler
Şöyle bir arkaya dönüşler neler çıkıyor karşına tıkanmalar, kusmalar kahkahalar bozulmalar, büzülmeler durmalar, gitmeler uzaklaşmalar yaklaşmalar, koşmalar bitmeler susmalar pusmalar küsmeler titremeler, donmalar çözülmeler aksırmalar tıksırmalar öksürükler okşamalar, sızlanmalar ağlamalar bağırmalar, tepkiler duvarlar neyler, zurnalar klarinetler neler var neler bir dönse arkana. Yürümeler, teklemeler düşmeler ağrılar, sızılar sancılar hoşlar beşler düşeşler öpüşmeler, sevişmeler sızmalar sandallar, yüzmeler deniz içmeler, biçmeler coşmalar oofffff yorulmalar, tökezlemeler sonlar. Ama daha başka neler var neler fesleğenler, yaseminler açelyalar onlar az önce geldiler. 31/07/03/bitez Ahmet Köse |
Tanıyan Yok Zamanı
...yarına varıyorsun,her gece gözlerin kapandığında..ama ...telaşlı mı...bezgin mi belli değil.... Yüreğim pek aylak işsiz,güçsüz öylesine atıyor işte. Hani düşüversem diyor dört ayak üstüne seviversem hiç yorulmadan. Burada zaman bir başka aciz yürüyor mu geçiyor mu var mı yok mu bellideğil. Hani ben olayım zaman diyorum kim takılacak bana diyorum o da belli değil çünkü burada zamanın geçtiğini farkeden yok. 29/10/89/t.reis Ahmet Köse |
Teraneli Günler
Hoca akşamın olduğunu ünlüyor minareden. Akşam olmuş. Yüzyıllardır aynı akşam aynı gece,aynı sabah. Her gün boyu daralıyorum daralacağımda. Beynim göreli beri aynı daralma aynı sancı,aynı sızı. Değişmezliğini koruyan bu soluk alışta değişmek herkesin harcı değil. 24/01/86 Ahmet Köse |
TERAPİ.Seans-1
Hiç bu ruhla şiir yazılır mı...! ya..! bi okuyan olursa... durduk yerde bu ruhla bu geceyle bu yaralarınla...! Alma eline o kalemi...! kapat defterini kalk..! birleştiğin sandalyenden alma..! ağzına aşkı dokunma yüreğine yavaşça geç...! uyandırma duygularını sakın..! hızlı soluk alma..! Açma hayatını yum yüreğini... sızmasın sevgi bağındaki şarapların kıpırdama sen..kal yatağında günler,aylar,güneşler,yağmurlarca. Mahzenisin sen bu hayatının karanlığını rengini dinginliğini mayhoşluğunu sarhoşluğunu kekremsi tadını ağırlığını muhabbetliğini asilliğini ateşini yıllarını bilen düşsün içeriye. 02/Nisan/04/bitez Ahmet Köse |
Tir tir incecik
Sevgi balığın beklediği olta veya damardaki titreyen kan vazgeçtiğinde nefes almaktan sana bakıveren bir çift göz. Sevgi en bulanık anda duyuverdiğin en net ses dolaşırken ay gibi yanına ilişen bir kedi ve senden alev bekleyen bir çift kol sana dokunuveren tanımsız bir yüz ve bir kiraz dudak yaşamın inceliği sevgi. '88 |
Üç Beklenti
Peynir farenin Ciğer kedinin Kemik köpeğin beklediği. Üç beklentiyi üçü bir arada yer mi acaba? Aşk insanın Dost insanın Aranmak insanın beklediği. Üç hasreti üçü bir arada paylaşır mı acaba? Ahmet Köse |
Üç mevsim
Kırışıyoruz yazın soğunu Eski siyah bakışlar beyaz gülüşler Nerelerdeyiz...? Soğuk yaz. Kış gelecek üşümüyorum. Kış soğuk üşür müyüm bilemem.? Ben .......Yaz .............Kış başka mevsim yok anlaşacağız mutlak. 12/10/83/t.reis Ahmet Köse |
Ürkmeyin kuşlarım
Buğdayın ortasında denizin üzerinde aç susuz ürkek serçe uç çıkarma kanatlarını yüreğinden açık kalsın. Fırtına gelsin yağmur vursun gökler kapansın düşmesin burnun yarı kapanmasın gözlerin titremesin kanatların. Vardır konacak bir yeşil dal yaprakları ateşli uçurumların kenarında. 23/07/93/t.reis Ahmet Köse |
Varsayımlı bir gün
Bana öyle geliyor ki güneş bile düşünceli başlıyor günün ilk saatlerine çekinik bir tutumla salıyor ışıklarını. Sokaklara ilk adımını ürkekçe bırakan bir kız gibi ağaçlar çiçeklerini ortaya saçmaktan utanan bir kız gibi günaydın diyor güne. Sanki üzerlerine namlu çevrilmiş insanlar yüzler soluk gözler soğuk dudaklar buruşuk sağır kulaklar. Bana öyle geliyor ki bütün bu gariplikler güneşin düşünceli olmasından. 06/mart/86 Ahmet Köse |
Yağıyorum Sana Yaşam
Boşu boşuna yürümek yolda geri dönmek başladığın yere yeniden oturmak hüznün yanına köşe başından bakıyor yalnızlık kırıklık tepemin üstünde dokunmak yüzyüze saklanmış bir yerlerde ve bütün bunları anlatmak için kalem,kağıt,sigara ve bir yudum içecek koymak çok koyuyorken bu yaşanılanların yanına. Birine vurmalıyım ben yanak yanağa birine ağlamalıyım ben omuz omuza birine sarılmalıyım ben nefes nefese. Geç kalmaktayım kayıp sevgiye koşmalıyım köşe bucak bu terk edilmişliklere bulabilmeliyim bu hastalığıma bir lokman. Canım okumak sana rahat değil..! bu sızıyı taşıdıkça. Duyuyorum bütün aşkları yanak veriyorum tüm dudaklara asılıyorum ucundan tüm sevgilerin az kaldı diyorum sıcaklığa. Kırmızı bir merhaba istiyorum dudaklarda ıslak bir rahatlık istiyorum omuzlarda yüreğim gürlüyor gök gibi hangi yaşam dayanır coşkuma bilemem..! 01/11/897t.reis Ahmet Köse |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:07 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.