![]() |
Mührü! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
özlemlerimi.................... nasıl anlatabilirim sana mührü! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! sen vurmuşsan dudaklarıma.................. 28.12.2005-antalya Nazan İzmirli |
Nafile...! ! !
sen den sana kaçıyorum ıssızlığın sessizliğin kaybolmuşluğun ortasında yağmurlarına yakalanıyorum. adsız kuşların şakıyor yüreğimdeki yalnızlığı sararcasına zirvelerime oturuyorsun duman duman ara ara çıkıyorsun kara bulutların ardından. kıpır kıpır oluyor yorgun kalbim koşturuyorum yakomozlarına azgın dalgaların ardından nafile...! sen hep aldatansın ben se med-cezirlerinde aldanan sen den sana kaçıyorum sen den sana sığınıyorum yağmurlarına yakalanıyor dolularına avuç açıyorum karlarında eriyor dalgalarında kayboluyorum senden sana kaçıyor seninle...................... yine sensiz kalıyorum. 20.01.2005-antalya-çıralı Nazan İzmirli |
Nasıl bir güç...!
bir güç var benden öte ne bir ses ne görüntü hissediyorum onu dev gibi koyboluyorum içinde bedenim eriyor ruhum direniyor kendimi kendime teslim ettiğimde nasıl bir güç bu büyüyor büyüyorum evren oluyor dünyayı içime alıyorum. 13.03.2006-ant-nasıl bir güç |
Nazar boncuğu
mavinin beyazın tam ortasında kara nokta koynunda, çatladı çatlayacak en değerli taş boynunda. 18.06.2006-ant-nazar boncuğu- Nazan İzmirli |
Ne gördün? ? ? ? anlat.! ! ! ! !
geçmişin yaşanmışlığına imza atan parmaklarımı kapattım beni bana kısa kesik çizgilerle anlatan yüzüme...... siyah beyaz fotoğraflar sararmış güz yaprakları gibi savrulmuş, yıpranmış sonbahar nemi üzerlerinde... bir avuç içi kadar mı küçülür bir ömür, yok mu olur tüm yaşananlar indirdim eski ellerimi, açtım yorgun gözlerimi derin bir nefes aldım kalbimdeki son ışıkla baktım; terkedilmiş hayat çizgilerime........ o da ne? ? ? ? ? uzun bir ömür....... ak saçlı bir nine......... oturuyor zirvelerde......... üşüyen yeni elleri............... ak saçlı bir............................... dervişin.......................................... umut vadeden..................................... sıcacık..............................ellerinde.... . 09.12.2006-antalya Nazan İzmirli |
Nefes
varlığı hissettiren ilk nefes anne de bebek yokluğu hissettiren son nefes düşler dökülene dek dudaklar ardında görünmeyecek. 09.05.2006-ank-nefes- Nazan İzmirli |
Nefes ol
konuş, konuş benimle. ses olmasın. görüntü, kapansın gecenin en kara yerinde. nefes bir nefes yeter, yeter kalbini yansıtmaya. gözlerin çoban yıldızı olur o an düşer alnıma. yeter ki bir nefes ol susma...! 03.05.2006-ant-bir nefes ol susma- Nazan İzmirli |
Neştersiz kalp ameliyatı
mutlu olamayacakmıyız hiç...! uzun zamandır duyduğum, en güzel sesti kulağımda. haberleri merak edip, göğsüm kabarıp, omuzlarım çökene dek. evet.! neştersiz kalp ameliyatı, hergün yaşadığımız çaresiz, suskun, sancılı. ya tafik kurbanı, ya terör. öldü, şehit düştü. bu kadar mı basit; vahşet eylemlerin, ucuz ifadesinde yok olmak. 15.08.2006-ant- Nazan İzmirli |
Nil ' e
dingin dingin akarsın güneyden kuzeye, taşırsın ekvatoru akdenizin tuzlu derinliklerine. sen hayatsın gezinirken en kurak çöllerde, yeşerirsin en umutsuz köşelerde kum fırtınaları içinde. mısır tanrıları tanrı olur sunduğun gizemle. nehir gülü gezinirken gövdende dönüşü yoktur gidişlerin nil suyu kadeh kadeh içildikçe. 12.03.2006-ant-nil'e- Nazan İzmirli |
O an..!
bitmeyen uzun bir gecenin karanlık sabahında herşeyin sonsuzlukta kaybolduğunu hissettiğim katran karasında beklemekten yorgun düşüp umutlarımın yüreğimi terkettiği ümitsizliklerimin kapımı çaldığı o an işte o an beni ara...! 05.12.2006-kaş/kal- Nazan İzmirli |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:33 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.