![]() |
Düşüncem Olmazdı
Petek petek balına Olsaydım arı, Benzim olur muydu Balmumu sarı? Olsa da gönül Böyle uçarı Gül gül açtığın Dala konardım. Talihi,kaderi Hep hiçe sayıp Uyardım ben senin Kıblegâhına, Gözlerim yaşıyla Abdestim alıp El üste el bağlayıp. Çıkardım dergâhına. Bir ölüm olurdu Tek gailem Bir de ayrılık... |
Düşünen Adam
Eller yüzde, Kollarda dirsekler yer etmiş Gözler düşünceden kara Yüzde bir ölü soğukluğu Bir adam düşünür,düşünür... Geleceği gelecek nasıl olsa Belli ki geçmişini düşünür. İhtiyar gönlünü şimdi neler eğlendirir? Topraktan korkusu yok onun Ama,şu tatlı can korkusu Ruhuna bir karanlık hüznü verir. Güldüğü anlar da olur Gözlerinde pırıl pırıl umut yanınca, Ağladığı zamanlar da olur Düşünceden gözleri kararınca. Derinden nefes de çeker ara sıra Kâh sigarasından, Kâh ciğerlerinden, Bir of çıkacak sanırsınız arkasından. Tek lâf ettiği olmaz onun Ne olur bir de konuşsa... Dinleyeni çok olurdu ama Hâlinden anlayanı bulınmazdı... Bir adam düşünür,düşünür Düşündüklerini bilmeyenler arasında... Alper Kürük |
Egoizm
Kalbimi değiştirme Senin değişsin biçimin, Uyarsa şekilleri birbirine O zaman sahibi sen olursun içimin... Beynimi değiştirme Senin değişsin beynin, Tutarsa aklımız birbirini Sen benim olursun,ben senin... Ben sana uyamam Sen bana uy, Bak göreceksin nasıl güzel güzel Geçinip gideceğiz İşte benim istediğim güzel huy... Alper Kürük |
Eksilmez
Bir evren yaratacaktı Tanrı Bu arada bir de dünya, Bir şeyler yaratmalıydı önce Sarsılmaz temel olsun. Biz insanlar gibi düşünecek değildi uzun uzun Bir çırpıda yaratıverdi aşkı Yaratır ya... Bir erkek,bir dişi,bir aşk Temelindir senin dünya. Çiftler tekleri Tekler çiftleri takip ediyordu, Fakat aşk yine tekti Yine tek. Girmeliydi kıskançlık araya Ölümün girdiği gibi. Adam'le Havva'da başlayan aşk Sebep oldu,merhem -ilaç kâr ettirmez yaraya O gündür, bu gündür Şirin için dağlar delen Ferhat eksilmez. Aslı için bir âhıyla köyler yakan Kerem eksilmez. Ne Zühre eksilir ne de Tahir Ne Yusuf,ne Züleyha... Aşk ateşi düştü mü başa Şükürler olsun Allah'a Kimse bilmez sevdiğimi Bencileyin,bencileyin Adsız âşık eksilmez... . Alper Kürük |
Eleştiri
Eleği elemeye ellerin olsun yatkın Eleştirmek istersen hem ehil ol, hem yetkin... Elek var gözleri sık geçirir ince ince Elek var gözü seyrek öz geçer eleyince. Bir eseri meydana getirmek kolay değil Eleştirme yapmadan önce saygıyla eğil... Eser yaratmak neymiş eser yaratan anlar Yavrunun değerini bilir en çok analar... Fikrini ulu-orta söylemek sanma yeter Sarf etmeden bir düşün o söz nereye gider... Salt düşünce bildirip yorumlamak pervasız Eleştiri bu değil böylesi patavatsız... Kritik için lâzım eleştirmenle elek Her işteki öncelik işi iyice bilmek... Alper Kürük |
Eller Eller...
On parmaktan ibaret diye görülen eller Ne işlere muktedir,ne işler görür neler? Eller var yere düşmüş çaresizi kaldırır Eller var berrak suyu çalkalar bulandırır. Eller var parmağının onunda da marifet Eller var işe-güce yaramaz,sırf zarafet... Eller var kazma, kürek, belle toprağı işler Atalar o elleri öp,başa koy demişler. Eller var güven veren uzatılacak eller İşte öyle ellere güzel,dost eli derler. Eller var secde için yapışıyor yerlere Arasında alınlar yer öper binbir kere... Eller var dua için açılır hep semaya O duadaki şükür bitmez,tükenmez maya... Alper Kürük |
Emel
Bin emel çağırdım ama Kimi küskündü Kimi kuşkulu Bu yüzden ruhum üzgündü. Sallasam bir el Bir sevdiğim gelmez yanıma. Ne çare ecel Göz dikmiş canıma Bir defa dedi:gel Bir dediğini iki edemedim. Ne yapayım ki hep Bir dediğim iki oldu benim... Alper Kürük |
Erkek Düşkünü
Seni suratın asık gördüğümde Derdini sormak Derdini paylaşmak isterim. Derdinin ne olduğunu Yine biliyorum hep o dert, Ama merak bu ya Belki yeni bir derdi vardır derim. Anladım,yine erkeklerin Sana çok bakmamasından sızlanacaksın. Aşk baharını yalnız benle Ben gibi tek çiçekle Geçirmeyi tatminkâr bulmuyorsun. Birden çok,çok istiyorsun. O halde sana bir tavsiyem var Erkekleri kendine baktırmak istersen Yakanı göğüslerin görününceye kadar Yarı gizli açar Kalçalarını belirtmek için Dar etek giyersin. Göreceksin Sen çiçek gibi açıldıkça Bal alan arı çok olacak senden, Kimi gözleriyle yiyecek seni, Kimi öpmek isteyecek, Kiminin kalbi kötüleşecek Hep senin için. Yalnız ben Acıyarak bakacağım sana Düştüğün bu kuyunun ağzından Ve yapraklarımın arasına çekileceğim Tek beni klendine er yapacak birinin Yapraklarımı aralamasını bekleyeceğim... Alper Kürük |
Erkeklik
Biz erkekler horoz misâli Koşarız kâh yem Kâh tavuk arkasından. Bazan ekmeği kadına tercih ettik... Hep bu böyle olmazdı ya Bizde de vardı erkeklik... İçimizdeki tatlı istek Çıkarır kadını ta arşa dek Rakip yapar onu aya. Bir de düştü mü gözümüzden Bakmayız yüzüne ölsek, Artık gözümüzde tek arzu,tek emel Belirir ekmek,ekmek... Alper Kürük |
Erken Sabahlarda Şehrin Sahipleri
******* saçını döküp Çıkmadan henüz dişleri günün Sabahın çok erken saatlerinde Canınıza tak demiş te geceki düşünceler Bekârlık,hasret,sıkıntı Kapınzı çalmış ta topluca Hâlâ yalnızlık türküsü tutturup Yollara dolup dökülüvermişsiniz. Sokakları paylaşma hırsı yok gözünüzde Aç köpekler,soğuk hava Bekçi düdükleri,siz, İlk sefere çıkacak şoförler,biletçiler, Bir lokmanın yüzü suyu hürmetine Erkenci işçiler... Artık şehir tümüyle hepinizin. Yollar alabildiğine Uzuyor sabahlara dek, Kocaman şehir sessizliğin. Yarı karanlık yeni güne gebe. Ne demek olduğu güzelliğin Seste,ışıkta gizli. Ölümde de bir gizlilik var Gizlilikten yana Senin göğüslerinden de gizli ölüm. Güneş doğsun da şehrin kucağına Alnından öpsün de denizin, Sesle evlensin de ışık Gör ne demek olduğunu sevişmenin... Şehirlerin aşkı ne demekmiş gör Hele dur bir kez güneş doğsun Hele bir kez daha şehir herkesin olsun... Alper Kürük |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:56 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.