![]() |
U t a n m a z
Neler açtı başıma Zehir kattı aşkıma Geçti birde karşıma Gülen oldu UTANMAZ (30.03.2006) Şahin Ertürk |
Ufkumu Açan Kadınsın
Belki inanmayacaksın Amma, Benim şu kahrolası Türkiye ye,Dünyaya sığmayan Ulaşılması.ölçülmesi Mümkün olmayan Pembe,boyalı düşlerim var ya Bir zamanlar Kütahya değil Tavşanlı değil Şu yanı başımızdaki köy Değirmisaz ile sınırlıydı Oradan ötesini bilmezdim Oradan öteye gitmemiştim Ne zamanki, Sen geldin Çaldın gönül kapımı İşte o zaman ufkum genişledi Aşkı tanıdım Şiirle tanıştım Türkiye yi değil Dünyayı tanımaya başladım Evliya ÇELEBİ gibi gezdim Ümit YAŞAR gibi yazdım Benim kadınım olmadın Beni hasretin koynuna, Acılar denizine Sen evet sen attın Amma güzelim amma İnkar edemem, Sana haksızlık edemem Sen benim,ufkumu açan Beni dünyaya tanıştıran Daha da önemlisi Nöbetçi şair yapan Kadınsın işte (25.07.2008) Şahin Ertürk |
Ulaşılmaz Kadınsın
Hala bana uzaksın Kaf dağı ardındaki Ulaşılmaz kadınsın Kalbim buna ne yapsın (05.08.2008) Şahin Ertürk |
Umurumda Değil
Sözde bir ZİBİDİ seviyormuşsun Gördüğüne beni yeriyormuşsun Sana göre aşkı bilmiyormuşum Ne yaparsan yap umurumda değil Yırtmışsın mutluluk resimlerini Yakmışsın sen dolu şiirlerimi Atmışsın sevdiğim giysilerini Ne yaparsan yap umurumda değil Yeşil gözlerin umurumda değil Başak saçların umurumda değil Umurumda değil şımarık güzel Senli hiç bir şey umurumda değil Artık senin için kafamı yormam Gözyaşımı dökmem saçımı yolmam Riya dolu kalbe figüran olmam Ne yaparsan yap umurumda değil (26.08.2008) Şahin Ertürk |
Umurunde Değil
Akdenizde geziyorsun Plajlardan çıkmıyorsun Vur patlasın,çal oynasın Umurunda değil Şahin Eğleniyor,gülüyorsun Sarhoşlarla geziyorum Sokaklarda yatıyorum Evin yolunu unutmuşum Umurunda değil senin Eğleniyor,gülüyorsun Tek bir satır yazamıyorum İflas etmiş duygularım Kan kusuyor umutlarım Umurunde değil senin Eğleniyor,gülüyorsun Bugün dünden daha kötü Ben bitmişim,tükenmişim Umurunda değil senin Vur patlasın,çal oynasın Eğleniyor,gülüyorsun Şahin Ertürk |
UMUT Kısa Devre Yaptı
Yalnızlığı yenecektim Aydınlığa çıkacaktım Gelişini erteledin Umut kısa devre yaptı Karanlıkta kalakaldım (22.07.2008) Şahin Ertürk |
Umutlarım Donuyor
Saç sakala karıştı Gören mecnun sanıyor Gelmen hayli geçikti Umutlarım donuyor Suyu çıktı sevgimin Gözyaşımdan boğuldum Hasret izne çıkmıyor Umutlarım donuyor Ne çektimse sevgimden Birşey gelmez elimden Anla biraz halimden Umutlarım donuyor Kanım,canım kalmadı Moral desen hep sıfır Ah'lar,vah'lar çoğaldı Umutlarım donuyor Dönde'de bana bak biraz Kalp tekliyor,ömrüm az Kışa çıkmaz,bu son yaz Umutlarım donuyor (30.11.2003-Takvim Gazetesi) BOYALI DÜŞLER adlı 4.ncü şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Umutlarım Kodeste
Sevemedin nedense Umutlarım kodeste Belli oldu durumum Sensizliğe mahkumum Başka isim bilmedim Başka yüze bakmadım Buymuş benim kaderim Sensizliğe mahkumum Bilmem şimdi nerdesin Hangi yaban koldasın Umutlarım kodeste Sensizliğe mahkumum Kulağım hep o seste Sensiz bitmez bu beste Umutlarım kodeste Sensizliğe mahkumum (13.01.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Unutmaya Çalışıyorum
Yıllardan beri,karakıştım Akla dolmuştu,siyah başım Dinmemişti gözdeki yaşım Ela gözlüm,senin sayende Unutmaya çalışıyorum (12.04.2007) Şahin Ertürk |
Unuttuğun Biriyim
Karlı dağın ardında Yalnızlar rıhtımında Acılar sofrasında Unuttuğun biriyim (07.03.2008) Şahin Ertürk |
Unutulmuş Biriyim
Artık Takmıyorum Üzülmüyorum Kabullendim yazgımı Ben,gönderdiği Beş bin mektubunun Zarfları açılmadan Yakıldığına inanan Şiirleri okunmayan Resimleri yırtılan Telefonu çalmayan Sesi çıkmayan Unutulmuş biriyim (12.03.2008) Şahin Ertürk |
Uslanmaz Aşıkmışım
Meğer ben çapkınmışım Bir GÜZEL anımsattı Sevmekten bıkmazmışım Uslanmaz aşıkmışım Doğru kalbi bulmayan Aşka nokta koymayan On güzele doymayan Uslanmaz aşıkmışım Gönlü hiç yaşlanmayan Gözleri kurumayan Yüreği yorulmayan Uslanmaz aşıkmışım Acılarla yoğrulan Ciğerleri kavrulan Beli zar zor doğrulan Uslanmaz aşıkmışım (27.08.2008) Şahin Ertürk |
Uyuyor musun?
Anandan,babandan korkuyor musun? Kalbim çırpınıyor,duymuyor musun? Bin kırk bir hafta,yedi bin gün oldu Kahve gözlüm,hala uyuyor musun? Azrail kapımda,gelmiyor musun? (13.12.2007) Şahin Ertürk |
Uzatmalı Sevgili-1
Ne sen bana gelebildin Ne ben sana gidebildim Aylar,yıllar sensiz geçti Uzatmalı sevgilimsin Bugün,yarın diye,diye Otuz yıldır bekliyorum Evhamlının biri oldum Uzatmalı sevgilimsin Kimler geldi,kimler geçti Sevemedim hiç kimseyi Terketmedi sevdan beni Uzatmalı sevgilimsin Beynimdeki teröristsin Olmaz düşler kuruyorum Çılgınlıklar yapıyorum Uzatmalı sevgilimsin KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Uzatmalı Sevgili-2
Bir dargınız bir barışık Sensiz dünyam çok karışık ŞAHİN sana hala AŞIK Uzatmalı sevgilimsin Ne söylesem takmıyorsun Gözyaşıma bakmıyorsun Sanma yürek yakmıyorsun Uzatmalı sevgilimsin Hasret dolu içim,dışım Sensiz hergün karakışım Akla doldu siyah başım Uzatmalı sevgilimsin (12.12.2006) Şahin Ertürk |
Uzman Doktor
Varsa büyük ağrıların Dinmiyorsa sancıların Buldun Berrin doktor buldun Aşkta uzman doktor benim Hemen bugün başlayalım Birgün yeter tedavine Haydi atıl kollarıma Yarın biter sancıların Duygulara takoz koyma Bırak koyver gelsin kalbin Bu kalbine ilaç benim Yarın kalmaz birşeylerin Aşkta cesur olamazsan Çabuk karar veremezsen Olamamki derde derman Haydi biraz çabuk davran Benim Berrin doktor benim Aşkta uzman doktor benim Dertlerini saracağım Mutluluğun olacağım Haydi korkma artık aşktan Başlayalım yeni baştan Kurtul gözde akan yaştan Benim Berrin doktor benim Aşkta uzman doktor benim (15.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Üç Aşağı,Beş Yukarı
Üç aşağı,beş yukarı Ağdırmaz inan sevgimiz Sana sevgim saf ve temiz Senin sevgin derya deniz Üç aşağı,beş yukarı Ağdırmaz inan sevgimiz (05.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Üç bin Beş yüz Şiirle Sana Beni Anlatamadım
ŞİİR,az sözle Çok şeyler anlatabilme Sanatıdır Amma güzelim amma Nesir yazdım Rubai yazdım Olmadı,olmadı Destansı yazdım Hamasi yazdım Serbest yazdım Hece yazdım Yine olmadı 3500 şiirle Kendimi Dünyaya anlattım Bir sana Anlatamadım,anlatamadım (07.04.2007) Şahin Ertürk |
Üç,Beş Günlük Dünya İçin
Üç,beş günlük dünya için Bu kalpleri kırmak niye? Bu canlara kıymak niye? Niye dostum,söyle niye? Üç,beş günlük dünya için Ters yollara sapmak niye? Rakı,Şarap içmejk niye? Niye dostum,söyle niye? Üç,beş günlük dünya için LAYLA larda gezmek niye? Pavyonlarda sızmak niye? Niye dostum,söyle niye? Üç,beş günlük dünya için Devletini soymak niye? Müslümana sövmek niye? Niye dostum,söyle niye? Üç,beş günlük dünya için Böyle doyumsuzluk niye? Böyle sorumsuzluk niye? Niye dostum,söyle niye? (03.03.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Üçe,Beşe Böldün
Seni sevmek suçummuy'du? Gözyaşımla boğdun beni Neden,niçin gittin söyle Üçe,beşe böldün beni Yalvar,yakar dinlemedin Can evimden vurdun beni Yaptığını beğendin'mi? Üçe,beşe böldün beni (BOYALI DÜŞLER adlı 4.ncü şiir kitabımdan) Bilmem şimdi neredesin? Meraklarda koydun beni Mutlumusun doğru söyle Üçe,beşe böldün beni Bir yanımda bitmez sevgin Bir yanımda acılarım Yas tutuyor umutlarım Üçe,beşe böldün beni Diyorlarki o zır deli Bende oldum şaşkın biri Dilim,dilim ettin aşkı Üçe,beşe böldün beni (Boyalı Düşler adlı şiir kitabımdan) (15.09.2003-Takvim Gazetesi) Şahin Ertürk |
Ümit Yaşar Yaz Demeseydi
Acılar denizine düşmeseydim ÜMİT YAŞAR yaz demeseydi Benden ŞAİR olmazdı Ne zaman ki Aşk ateşine düştüm Kalemi aldım elime ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN Yaz oğlum yaz dedi Bana güç verdi Gaz verdi Ümit verdi İşte o gün,bugün Tam otuz yıldır Bıkmadan yazıyorum Kimler geldi,kimler geçti Kimleri yazmadı bu kalem Kimler aşkın acı dersini Vermedi bu kalbe...? ÜMİT YAŞAR yaz demeseydi İkibin ŞİİR yazamazdım Dört kitap çıkaramazdım NÖBETÇİ ŞAİR olamazdım ŞAHİN ERTÜRK olarak kalır Unutulur giderdim Unutulur giderdim (06.06.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Vah Zavallı FAZIL Vah
Kendini Sanatçı zanneden BİR ZİBİDİ Ülkesine saldırıyor Belli ki, ORHAN A özenmiş Kaz etini ucuz sanmış NOBEL peşinde Ne demişler, Üzüm üzüme Baka,baka kararır Vah zavallı FAZIL vah Acıyorum sana İnsan Ekmek yediği Kaba işer mi? Sana, Sanatçı diyenlere YUHH, YAZIKLAR OLSUN Vah zavallı FAZIL vah SAY MIYORUM Sevmiyorum seni Sayılacak Sevilecek neyin var ki? (28.12.2007) Şahin Ertürk |
Varamadım Farkına
Hasretin ağır yükü Hiç kalkmadı,sırtımda Varamadım farkına Gelmiş yaşım,kırkına (21.12.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Varım
Ben AŞKIN YALNIZ ADAMI...Ben AŞKI ARAYAN,KİRLETMEYEN ADAM.. Ben ADAM gibi seven ADAM...Ben DUYGULARI PES ETMEYEN ADAM Tam 30 yıldır AŞKIN PEŞİNDEYİM.O kaçtıkca ben kovalıyorum.Bazen uzun süre birlikteliğim,hasret giderdiğim oldu.Bazen de yalnızlık limanına aylar sü- ren demir attığımız günler oldu.Kolay değil,yüzlerce AŞKIN ŞİİRİNİ yazdık.İl- ham perilerimiz oldu.Bize bu duygusal buram,buram aşk,ayrılık,hasret kokan şiirleri yazdırdılar... Aşkı hep kalbimizde taşıdık...Aşka İHANET,LŞEHVET,ÇIKAR bulaştırma- dık.AŞKI KİRLETMEDİK,KİRLETTİRMEDİK...AŞK SANATTIR derken,bu in- ce sanatın güzelliğini tattığımızdan,görselliğini hayranlıkla zaman,zaman sey- rettimizden dedik.SEVMEK BİZİM İNADIMIZ,İNANCIMIZ oldu.Bizi sevmeyen- leri bile sevdik.Kimseye YALAKALIK yapmadık.Kimseyi küçük,hakir görme- dik,herkesi ama herkesi ÖNEMSEDİK... Sevmeyi bilmeyenlere,duygu yoksulu fukaralara AŞKI öğretmeye çalıştık. Dağlara,taşlara AŞK yazdık.Aşkın yaşının,başının olmadığına inandık.Aşk peşinden uzak diyarlara gittik...Sevgi,saygı sunduk.Aşkı bulduğumuzda,ver- diğimizden çok aldığımızda oldu,ellerimizin havada asılı kaldığıda oldu... Ama yılmadık...He zaman SEVMEK BİZİM İNADIMIZ oldu.Yanlış anlaşıldı- ğımız insanlarla bile İLETİŞİMİ kesmedik.Küsmedik,kızmadık..DUYGULAR- LA,KALPLERLE SEVİŞTİK...Gönül kapımızı herkese sonuna kadar açık tuttuk... KAYIP DUYGULAR,NÖBETÇİ ŞAİR,KONTROLSÜZ SEVGİ,BOYALI DÜŞ- LER 30 yıl birlikte olduğumuz ŞİİR adlı sevdalımızdan olan çocuklarımızın ad- ları.Son anda bir değişiklik olmazsa BENİ KALBİNDE TAŞI adlı bir çocuğu- muz olacak...Bu aşkımızın SON MEYVASI tabiki olmayacak... PARA da,MAL da,ŞAN da,ŞÖHRET te elbette değil gözümüz.Bizim gözü- müz yüreklerde kalıcı kalabilmek...Kararan,sönmüş yüreklere ufacık bir kıvıl- cım çakabilmek...Şiirlerimizle ona,buna birşeyler verebilmek,mesajlar suna- bilmek...Sevgi denizinde ufacık bir DAMLA olabiliyorsak ne mutlu bize..Bir tek kişi dahi şiirlerimizde,kendisine ait birşey bulabiliyorsa,onun duygularına tercümenlık yapabiliyorsak,bunun mutluluğu yeterde artar bile bize... İşte bu düşüncelerden hareket ederek yola devam ediyoruz.Kimsenin aşın- da,işinde,makamında,namusunda değil gözümüz..GÜÇLÜ KALEM pozların- da değiliz...Amma GÜÇLÜ,SEVECEN,SICAK bir YÜREĞİMİZİN olduğuna inanıyoruz.Mutluluklar paylaşıldıkca anlamlı değilmidir? Acılar yine paylaşıl- dıkca hafiflemez mi? Mutlulukları,acıları paylaşmak istiyoruz...Başka bir bek- lentimiz yok bizim... 31.nci yılımıza girerken herkese GÖNÜL SOFRAMIZI sonuna kadar açıyo- ruz..İyi ki varsınız GÖNÜL DOSTLARIM,İyi ki sizler varsınız.Sizlerle ben SEV- Gİ,SAYGIYA dayalı AŞK,MUTLULUK,ŞİİR,DOSTLUK yolculuğunda sonuna kadar VARIM,VARIM? (05.08.2005) Şahin Ertürk |
Varların Şehri
Sende Her türlü güzellik var TARİH var,DOĞA var BOĞAZ ın var,DENİZ in var Evliyalar şehri Padişahlar şehri Umutların şehri Düşlerin şehri VARLARIN ŞEHRİ İSTANBUL sun sen... Romanlara sen yazılmışsın Filimlere sen çekilmişsin Turistlerin gözdesi sensin Görmeyenin düşleri sensin Geçmişin şehri Geleceğin şehri VARLARIN ŞEHRİ İSTANBUL sun sen... (13.04.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Varmısın?
Leyla ile Mecnun gibi Ferhat ile Şirin gibi Tahir ile Zühre gibi Efsane aşklar yaşadım Şahin ile Zeycan aşkı Tülay ile Şahin aşkı Bir efsane,efsaneydi Kütahyanın dilindeydi Sevencan ile Şahin aşkı Yurdagül ile,Şahin aşkı İstanbulda,İzmirdeydi Türkiyenin dilindeydi Hiç birinde suçum yoktu Aysun,Nilgün toprak oldu Meral,Sibel zengin buldu Aşk yolunda yalnız kaldım Şimdi sen çıktın karşıma Benimle destan yazmaya Sevgilim,aşkım olmaya Varmısın güzel,VARMISIN? Aşka çıkar katanlara ALMAN lara,YUNAN lara HANS lara aşk öğretmeye Varmısın güzel,VARMISIN? Uzaklara,KUTUPLARA Eskimolar,YAMYAMLARA Riyasız aşk öğretmeye Varmısın güzel,VARMISIN? Gönüllerde taht kurmaya Benimle destan yazmaya Dünyaya aşk öğretmeye Varmısın güzel,VARMISIN? (Şiirdeki isimler SANALDIR) (Gerçek isimler KALPTE SAKLIDIR) (01.06.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Vazgeçmiyeceğim
Beni yerden yere vuran olsan da Kötü sözlerinle yıldıramazsın Aşka mezar kazan olmayacağım Seni sevmekten vazgeçmeyeceğim (02.04.2006) Şahin Ertürk |
Vefasızlık Okulunda Hasret Okutuyorsun
Sen, Düşler kentinin Ela gözlü,muallimi Vefasızlık okulu açtın Bana,hala Bıkmadan,usanmadan Tam otuz yıldır 10800 gündür 259.200 saattir Hasret okutuyorsun (24.10.2007) Şahin Ertürk |
Vekile Bakın Vekile
Cumhuriyet DÜŞMANIYDI DENİZ gibi DEVRİMCİYDİ Çok azılı EYLEMCİYDİ Vekile bakın vekile STALİN Cİ,LENİN CİYDİ Castrocuydu,MAOCUYDU Yeni oldu ATATÜRK CÜ Vekile bakın vekile Osmanlıya KÜFREDİYOR Müslümana SALDIRIYOR Laikliğe SARILIYOR Vekile bakın vekile Özgürlükten BAHSEDİYOR Çok kızıyor ÖRTÜNENE Söylemiyle ÇELİŞİYOR Vekile bakın vekile Bölücüyle DOLAŞIYOR Hocalarla DALAŞIYOR Yolsuzluğa BULAŞIYOR Vekile bakın vekile Övünmüyor TÜRLÜĞÜYLE Kardeş sanki ERMENİYLE Utanmıyor SEÇMENİNDEN VEKİLE BAKIN VEKİLE (21.03.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Verdi Derslerini(Fatih TERİM E)
Ders almam, Veririm diyordu Atıyordu,tutuyordu Kasaplara, Manavlara, Berberlere Bosna Hersek, Malta,Moldova ya Yenilerek, Berabere kalarak Hani çok sayılmaz, Yüz milyarcık, Minnacık bir maaşla Verdi derslerini (15.10.2007) Not: MALTA : 1 TÜRKİYE:1 MOLDOVA:1 TÜRKİYE:1 Terzileri,Berberleri yenemeyen Milyar dolarlar alan Hocalara, Kramponlara duyurulur Şahin Ertürk |
Vicdan İle Cüzdan Arası
Şayet bir gün, Zorda kalırsan Vicdan ile Cüzdan arasına Sıkışıp kalıverirsen Sen Vicdanın sesini dinle Şayet yanılırsan Şeytana uyarsan Cüzdanın sesine Kulak verirsen Hapı yuttun demektir Ömür boyu Vicdan azabından Kurtulamazsın Benden hatırlatması (06.02.2008) Şahin Ertürk |
Vitrindeki Manken
Takmışsın,yakıştırmışsın Boyamış,boyalanmışsın Çok güzel görünüyorsun Vitrindeki manken misin? Burun,göğüs kalça tamam İşini biliyormuş onaran Güzel huy vermemiş mevlam Vitrindeki manken misin? Kulağı sağırlardan mı? Bakan görmeyenlerden mi? Kalbi olmayanlardan mı? Vitrindeki manken misin? Duygusuz yosmalardan mı? Aşkını satanlardan mı? Şıpsevdi olanlardan mı? Vitrindeki manken misin? Can çıkmayınca huy çıkmaz Fizikle güzellik olmaz Kalpler boyayla aklanmaz Vitrindeki manken misin? İşte veriyorum,bu notum Fizik geçtin,kimyan bozuk Acıyorum sana yazık Vitrindeki manken misin? Şahin Ertürk |
Vur Gözüme,Gözüme
Aşkı bilen arıyorsan Bak yüzüme,bak yüzüme MECNUN gibi sevmiyorsam Vur gözüme,vur gözüme (05.04.2006) Şahin Ertürk |
Vur Kafanı Duvara
Sendin bana,tepemden bakan Sendin bana,tekmeyi vuran Bir ZİBİDİ,almış havanı Şimdi duvara,VUR KAFANI (08.03.2006) Şahin Ertürk |
Vurgun Yedi Yüreğim
Titriyor duygularım Yorgun,yaşlı bedenim Vurgun yedi yüreğim Beni böyle görmeni Gelme artık istemem (14.03.2007) Şahin Ertürk |
Y a l a n
Yalan Verdiğin sözler Yalan Tuttuğun fallar Yalan Yazdığın şiirler Yalan Ettiğin yeminler Yalan Göz yaşların Yalan Resimlerin Yalan Mektupların Yalan Yalan güzelim Sende yalansın Yalan olmasan Şimdi,yanımda Kollarımda Mutluluğum olurdun Haksız mıyım? Sende yalansın (16.04.2008) Şahin Ertürk |
Y e t m e d i
Seni öyle sevdim ki Kalem seni yazmaya Gözüm sana bakmaya Kulak sesin duymaya Ömür sana doymaya Yetmedi can yetmedi (11.07.2008) Şahin Ertürk |
Yağmala Güzel Yağmala
Son gönüllüde Terketti Korumasız kaldı Kilidi yok Barikatı yok Sahibi yok Yağmala güzel Yağmala? Bulutlara Çıkmak için, Yıldızlarda Gezmek için, Mutluluğa Doymak için, Savunmasız, Korumasız, Bu ŞAİR yüreğini Suç değil, Ayıp değil, Günah değil, Yağmala güzel YAĞMALA? (24.10.2007) Şahin Ertürk |
Yağmurun Kızı
Yağmurun kızı seni Rüzgarlarda aradım Bulutlarda aradım Mevsimlerde aradım Yağmurun kızı seni *******de aradım Yıldızlarda aradım Gündüzlerde aradım Yağmurun kızı seni Otobüste aradım Vapurlarda aradım Trenlerde aradım Yağmurun kızı seni Akdenizde aradım Marmarada aradım Tüm dünyada aradım Yağmurun kızı seni KÜTAHYADA aradım ORTAKÖY de aradım İSTANBULDA aradım Yağmurun kızı seni Koşa,koşa aradım Düşe,kalka aradım Sora,sora aradım Yağmurun kızı seni Şiirlerde aradım Şarkılarda aradım İnternette aradım Yağmurun kızı seni Dünlerimde aradım Bugünümde aradım ARADIMDA ARADIM (26.06.2006) İstanbul KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Yakışıklı(öykü)
Aylar olmuştu MAVİ GÖZLÜM SEVGİLİM İSTANBULUN kollarına girmeyeli.İSTANBUL özlemi o denli büyümüştüki dağa,taşa geleceğimi duyurmuştum...Tam yola çıkmaya hazırlanıyordumki bir gönül dostumdan mesaj aldım...' ŞAHİN BEY,İSTANBULA GİDİYORMUŞSUNUZ,SİZE HAYIRLI YOLCULUKLAR DİLERİM.BENDEN YAKIŞIKLIYA SELAM SÖYLEYİN '...Yakışıklıda kim oluyor diye sormuştum amma almış olduğum ikinci MESAJ danda birşey çıkmadı ' SİZ BOŞVERİN YAKIŞIKLININ KİM OLDUĞUNA,O ANLAR..İSTANBULA İNİNCE BENİM SELAMIMI SÖYLE- YİN YETER...' Sabahın erken saatlerinde Trenden HAYDARPAŞA garına inmiştim. Bütün gecenin yorgunluğu,uykusuzluğu üzerimdeydi.Elimi,yüzümü yıkadım hemde birkaç kez..BEŞİKTAŞ a gidecektim amma HAYDARPAŞA dan BEŞİKTAŞ a VAPUR gitmiyordu.KADIKÖY vapur iskelesine kadar taban- vayla gittim.Böylelikle bayağı açılmıştım.Martıların çığlıkları sanki bana ninni gibi geliyordu.Alışıktım MARTILARLA konuşmaya,dertleşmeye..Onlar benim dilimden anlıyorlardı bende onların dilinden... KADIKÖY iskelesine vardığımda yine bildik görüntülerle karşılaştım.Yıllar geçmiş,zamanlar,insanlar,bende değişmiştim amma bu iskelelerdeki görün- tüler hiç değişmemişti.Herkes bir koşuşturmacanın içindeydi ve zamana kar- şı yarışıyorlardı.Kimileri işine yetişmeye çalışıyordu,kimileri sevdiklerine bir an önce ulaşma uğraşı veriyordu..'ŞU İSTANBULDA YAŞAYANLARI AN- LIYAMIYORUM.YAŞAMLARININ YARISI YOLLARDA GEÇİYOR.BURADA GÜN SANKİ 24 SAAT DEĞİLDE 12 SAAT...' Kendi kendime söylenmeye başlamıştım.Yanımda oturan yaşlı adam ' ANLAYAMADIM EVLAT,BİRŞEY- Mİ SÖYLEMİŞTİN...? ' dedi.İşte o an kendime geldim.' YOK AMCA BİR ŞEY YOK,BU ŞEHİR NE KADARDA GÜZEL,GÖRMÜYORMUSUN MARTI- LAR BİZİM İÇİN ŞARKI BİLE SÖYLÜYORLAR ' Dedim. ' HAKLISIN EVLAT BU ŞEHİR BU KADAR GÜZEL OLMASA BİZLERİN BURADA İŞİ NE ' İşte o anda YAKIŞIKLI geldi aklıma...Kim bu yakışıklı diye kendi,kendime sorular yönelttikten sonra 'SELAM YAKIŞIKLI,SANA YARENDEN SELAM GETİRDİM,BENİM SELAMIMI SÖYLE,UNUTULMADIĞINI,YÜREĞİMİN BİR KÖŞESİNDE YERİ OLDUĞUNU ONA SÖYLE DEDİ ' diyecek oldum,san- ki suratıma okkalı bir tokat yedimm... ' SENDEKİM OLUYORSUN BE ADAM,SEN KİMSİN BANA YARENDEN SELAM GETİRİYORSUN..ONU NEREDEN TANIYORSUN? ' ' BAKIN İZAH EDEBİLİRİM ' diyecek oldum,yine aynı kızgın suratla karşılaştım.Adam sanki benim yakamdan tutmuş ha bire beni sarsıyordu,ufalıyordu... ' BAK BİRDE HALA KONUŞUYOR UTANMAZ ADAM,BEN ŞİMDİ SENİ BU DENİZE ATMAZMIYIM...YARENİME GÖZ KOYMANIN CEZASINI SANA VERMEZMİYİM? ' Şoke olmuştum...Terlemeye,korkmaya başlamıştım.' ÖZÜR DİLERİM DE- LİKANLI BENİ YANLIŞ ANLADINIZ,ÖZÜR DİLERİM ' ' NE YANLIŞ ANLA- MASI EVLAT,NE YAKIŞIKLISI,NE DELİKANLISI,SEN İYİMİSİN EVLAT ' Yanımdaki YAŞLI ADAM bana birşeyler söylemeye çalışıyordu.Bnden kork- muşa,ürkmüşe benziyordu... 'YOK AMCA YOK,BİRAZ UYKUSUZUMDA...İYİYİM,İYİYİM BEN ' Aklımca adama inandırıcı olmaya onu yatıştırmaya çalışıyordum amma YAŞLI ADAM çoktan yanımdan uzaklaşıp gitmişti bile...Büyük bir ihtimalle beni DELİ zan- netmişti.Hangi akıllı adam kendi,kendine konuşur,görmediği hayalindeki bir adamla kavgaya tutuşurdu.Amma ben MAVİ GÖZLÜ SEVGİLİM İSTANBUL ile kuçaklaştığım ilk günde,görmediğim bir adamla,görmediğim bir kız yüzün- den kavgaya tutuşmuştum...Aklın alacağı şey değildi,şaşılacak tuhaf şeylerdi yaşadıklarım...Tuhaf çok tuhaf şeyler... BEŞİKTAŞ,BARBOROS Vapur iskelesine indiğimde hala bu olayın şokun- dan kurtulamamıştım.Düşle gerçeği yine karıştırmışmıydım,yoksa uykusuzlu- ğa,yorgunluğa yenik mi düşmüştüm...KİMDİ BU YAKIŞIKLI KİMDİ? KİM İÇİN,NEDEN MÜNAKAŞA,KAVGA ETMİŞTİM...Günler oldu hala bu sorula- rın yanıtını bulmaya çalışıyorum.... BİRKEZ OLSUN GÖRÜŞMEDİK YARENİNLE TANIŞMADIK BU NE HİDDET YAKIŞIKLI ÇALMADIM Kİ SEVGİLİNİ? (27.07.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:02 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.