![]() |
Bir gün padişah Nasreddin Hoca' ya sormuş.
Hocam ben ölünce cennete mi gideceğim yoksa cehenneme mi, söyle bakayım? demiş. Hoca padişahtan korkmadan : -Cehenneme gidersiniz padişahım? demiş. Padişahın sinirden sakalları titremiş. Bu durumu gören Hoca : -Kızmayın padişahım ben aslında size cennete gidersiniz diyecektim fakat sizin cellatlarınızın kılıçlarıyla ölen suçsuz kişilerden cennet dolup taşmış.Bu yüzden cennete sığmazsınız diye cehenneme gidersiniz dedim, demiş. |
Nasreddin Hoca bir gün kasabaya gider ama eseği kaybolur.Bütün gün aramasına rağmen eşeğiğ bulamaz ve o yorgunlukla kendisini bir otelde bulur.Bir oda ister ve odaya çıkınca yatak öyle güzel bir şekildedir ki yatağa yatmak istemez ve yatağın altına yatar. Tam o gün otele yeni evli bir çift gelir ve hiç boş oda olmadığından dolayı Nasreddin Hocanın kaldığı odaya gelirler.Odanın boş olduğunu gören görevli yeni evli çifti o odaya yerleştirir ve yeni evli çift gerdeğe girmeye hazırlanırlar.Adam:
- Ohhhhhhhhh dünyayi gördüm deyince Nasreddin Hoca başını çıkarıp: - Benim eseği de gördün mü? der :) |
Nasrettin hoca yine bir gün evinde yalnızken ewe bir hırsız girdiğini farketmiş.doğruca yüklüğe girerek saklanmış.
Eve büük ümitlerle girmiş bulunan hırsız alt katı,odaları birer birer dolaşıyor ama bir türlü çalacak bir şey bulamıyormuş. Sonunda hocanın bulunduğu odaya girer.burada da bir sey bulamayınca son bir ümitle yüklüğü açar ve birdenbire hoca ile karsı karsıya gelir. --Şey!burada işin ne senin?diye sorunca. hoca: --Kusura bakma!der.evde çalacak bie sey olmadığı için senden utancımdan buraya saqlandım :D:D:D:D:D: |
Bir gün Nasrettin Hoca'nın büyük tuvaleti gelmiş.Ama oradaki tuvalet evin yanındaymış.O yüzden gecenin bir yarısında gidememiş dışarı.Sonra bir leğene yapmış tuvaletini.O tuvaleti de çocukların oyun alanına koymuş.Çocuklar da tabi:
-Aaaa Nasrettin Hoca bize lokum getirmiş.Demişler.Nasrettin hoca da yukarıdan: -O LOKUM DEĞİL B.KUM DEMİŞ... |
Bir gün Nasreddin hoca yolda gezinirken bir komşusu :
- Senin kadın her evi geziyo maşallaah hocam der. Hoca cevabı yapıştırır: -Yok ya benim karım hiç gezmez.Eğer her evi gezseydi bizim eve de uğrardı. |
bir gün hoca yolda yürürken yağmur bastırmış ve bi adam koşarak yağmurdan kaçıyormuş. hoca adama sormuş: oğlum niye koşuyorsun demiş adam: hoca eve geç kaldım demiş . adam içinden de bu hocada amma meraklı demiş hoca da kenardan otlukların içinden yürüyormuş ve adam hocaya sormuş:hocam siz niye kenardan otluklardan gidiyosunuz demiş . hoca: oğlum yağmur bir nimet ,nimete basılır mı hiç demiş:)
|
bir gün nasrettin hoca arkadaşlarının ısrarıyla çirkin biriyle evlenir.evlendiklerinin sabahı hoca evden tam çıkarken karısı hocam bugün çarşıya çıkacamda kimlere görüneyim kimlerden sakınayım der hoca bu laf üzerine bana görünmede kime görünürsen görün der
|
-Adamın biri Hoca'yı çarşıda çevirmiş.
''Hoca'',demiş,''demin baklavacı bir tepsi baklava götürüyordu.'' ''Bana ne?'' ''Ama baklavayı sizin eve götürüyordu.'' ''O zaman sana ne?'' |
Nasreddin Hoca`yı bir arkadaşı yarmış: -"Hocam bak senin karın hiç evde durmuyor, bütün gün komşu komşu geziyor. Bence sen onun kulağını bir çekiver." -"Tamam" demiş hoca, -"görürsem söylerim!"
|
Bir gün Nasreddin hoca eve giderken boş bir mezar görmüş. İçeri girip öteki dünya ya bir bakim demiş. Yatmış mezara,konsantire olmaya çalışmış. 10 dakika sonra bir ses duymaya başlamış. Kalkıp bi bakim demiş. Mezardan başını bi çıkarmış,fincancı katırları ürkmüş,kaçıp gitmişler. Fincalar hep kırılmış. Sonra fincanların sahipleri Nasreddin Hoca'yı bi güzel dövmüşler.
Hoca eve geldiğinde yüzü gözü mosmor olmuş. hanımı sormuş: -Hoca bu halin ne? Hoca: -Öteki dünyada oldu,demiş. Hanımı: -Nasıldı,öteki dünya iyi miydi?demiş. Hoca gayet ciddi bir vaziyette demiş ki: -Vallahi çok güzel de,fincancı katırlarını korkutmazsan hiç bir şey olmaz. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:53 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.