![]() |
Derdini anlatacak bir dost bulamamışsan
Yapayalnız kalmışsan dünyada Ve çaresizsen çareler içinde Güldürmüyorsa kader yüzünü Islanmışsa yüreğin bulut misali İnadına hüzünlü şiirler çıkartıyorsa karşına felek Her şey tersin akıyorsa Tutma gözlerini Ağlamak da güzeldir İçinden haykırmak geliyorsa Denizlere Dağlara Ağaçlara Ve sonra insanlara Durma Haykır avazın çıktığı kadar Söndür yüreğindeki ateşi İsyan et çektiklerine Sonra uzaklaş Kaç yılanlardan ve çıyanlardan Anı |
Zaman çok geçmeden
Unutursun dediler Söner yüreğinde bu yangın Aramaz gözlerin köşe başlarında Anılar senden Sen de anılardan uzak Bir daha sevmek mi? Bu artık sana yasak diyen Falcılar da yalan söyledi Uğramak yok bir daha semtine Hep uzak kalacağız senden Üzülmeyecek yüreğin Titremeyecek ellerin Ve en önemlisi Bir daha ağlamayacak gözlerin diyen Anılar da yalan söyledi Susacağız senin olduğun her yerde Her şey kör, sağır, dilsiz… Bir damla rüzgâr esmeyecek |
Hani ben senin vazgeçilmezindim
Hani dünyada en çok sevdiğin Ne oldu öyle birden bire Neden değişti sözlerin Bakmıyor artık yüzüme Yalan mı söyledi yoksa gözlerin Dur gitme Unuttuğun bir şey var Gözlerime bak da öyle git Gitmek bu kadar kolay mı? Senin için Bunca yaşanandan sonra Unutabilir misin? Kollarımda yattığın anı Unutabilir misin? Senle çılgınca geçen zamanı Unutabilir misin? Kendini bana bıraktığın anı Dur gitme Unuttuğun bir şey var Yüreğimi sök de öyle git |
Her gece ağlarım gizlice
Yusuf'unu kaybetmiş Yakup misali Bir cıgara yakarım teselli için Nafile, Kar etmez zehri Bir bilsen ne haldeyim Senin umurunda mı ki Talan olmuş gönül bahçem Her yer tarumar Yüreğim çetin bir savaşta Gözlerim mağlup Sözlerim mağlup Senin umurunda mı ki Kaç kere yokladı ecel Kaç kere çaldı kapımı Ve kaç kere nefesini ensemde his ettim Kaç kere yüreğim titredi gelişiyle Senin umurunda mı ki Yok, ben öyle kolay ölmem Halimi şikâyet etmeden sana Tit |
Dışarıda hafiften bir rüzgar
Ve yağmur yağar bir yandan Çocuklar neşe içinde Bilye oynuyorlar sokakta Onlar mutlu Biz mutlu Dünya mutlu Zamanı gelmiştir artık sevgilim Öpüşmelerin... Şiddetlendi yağmur Sırılsıklam olmuş çocuklar Bak yinede bırakmıyorlar oyunu Ne güzel kararlı olmak böylesine Ve böylesine sevmek bir şeyi Yağmur mutlu Rüzgâr mutlu Gün mutlu Zamanı gelmiştir artık sevgilim Sevişmelerin... idris çağlar |
Sevgilim hava bu gün hayli soğuk
Bir yandan da kar yağıyor Ve sen yoksun... İlk ayrılığımız bu İlk uzak kalışımız Üşüyorum sevgilim Sokakta kalmış çaresizler gibi üşüyorum Kar etmiyor yastık, yorgan Ve yanan soba... Üşüyorum sevgilim Üşüyorum yokluğunda Uzatma hasreti Girmesin aramıza zaman Dayanamam bilirsin sensizliğe Alışkın değilim böyle şeylere Kaldıramaz bu yürek Hadi bebeğim Mahkûm etme beni şiirlere Bak üşüyorum sevgilim Sokakta kalmış kimsesizler gibi üşüyorum Kapı |
Bugün bir başka şehirdeyim
Bir başka diyarda Ve sen yoksun Ben yine yalnız ve yine mutsuzum sevgili... Bir elimde cıgara Birinde kalem Mısralar döküyorum Asi mısralar İçten ve samimi duygularla Şahittir buna sayfalar... Sevgili seni düşünüyorum Her saatinde günün Her dakikasında Her anında... Efkârlanır yüreğim Yakıveririm en zehirlisinden Ardından bir tane daha Ama teselli etmez Ne ne içtiğim cıgara Ne de radyoda çalan Leman Sam Hiçbir şey kar etmiyor sevgili Hasretini di |
Bilsen nasıl bekledim seni
Bilsen nasıl özledim Her günüm elem Her günüm hasret Yıldızlar şahidimdir ******* de sevgili... Şikâyetim var sensizliğe Senden ayrı koyan çaresizliğe Nihan olsa da kavuşmamız İnadıma yüreğimi yaksa da hasretin Sevmişim seni bir kere Vazgeçemem Can çıkmadıkça bedenimden Seninim Seninim ben… Yitirmedim ümidimi Yarınlar bizim olacak Her şeye inat Var olacağız sevgili Ne mahpus Ne sürgün Ne de hayatın kahpeliğine Yenileceğiz Çünkü |
Gezdiğimiz yerlerde gezeceksin
Yüreğin ağlayacak Gözlerin ağlayacak Sözlerin ağlayacak... Çok arayacaksın yaşadıklarımızı Pişmanlıklar saracak her tarafını 'Son pişmanlık fayda etmez.' derler ya Hiçbir faydası olmayacak sana Öylece çaresiz kalacaksın Ve saçlarını yolacaksın... Sonra oturduğumuz Tahta masada oturacaksın Hani bir sonbahar günüydü Rüzgâr esiyordu Yanakların üşümüştü Bir kedi gibi sokulmuştun bana Usul-usul Ve sessizce Bunlar hep mazide kaldı Bir teselli beklem |
Sevda bazen bir çiçektir
Bazen çiçeğe konan bir böcek… Sevda bazen bir denizdir Bazen bir damla… Sevda ümit etmektir Yaşamaktır Gülmektir Sevda yeri geldiğinde gitmektir. Sevda bazen bir buluttur Bazen bir yıldız Sevda bazen bir yapraktır Bazen bir kumrunun gözleri Sevda beklemektir Gelmemektir Kalmaktır Sevda yeri geldiğinde ağlamaktır Sevda bazen ağaran bir teldir Bazen yüzde bir çizgi Sevda bazen solmuş bir güldür Bazen yemyeşil bir bahçe Se |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:38 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.