![]() |
Başlık:25.6.2004/Düşlerinin Vazgeçenlerine
bir merminin gövdedeki sıcaklığı gibi hissedeceksin bir gün yaşamadığını belki; ne bulut ne yağmur ne toprak ne tohum ne çiçek olmadığını şimdiye dek, sadece seyrederek, bir çukurda zamanı yaşıyorum sanıp yaşamadığını. anladığında bir mermi gibi ısınacak kalbin kefeninden çıkıp dudaklarını ısıracak kalbin: sen sadece seyircisin! sen sadece seyircisin! sen sadece seyircisin! Savaş Aslan |
Başlık:17.9.2003
hiçbir adada olmayan bir deniz gördüm hiçbir kalemde olmayan bir kitap gibi, ben o denizden keman bile yaptım ıslık bile çektim dalgalarının içinden ben o denizin sırtında sevinçten…! ; doğmak deseniz öyle, ölmek deseniz öldüm aklımı denizin sularına gömdüm Savaş Aslan |
Başlık:28.4.2004/Sana Şiirler
bazen hiç bitmez bir duygu hiç bitmez mevsimler biter toprakta ayrıkotları biter insan kalmak biter bir duygu, hiç bitmez Savaş Aslan |
Başlık:3.7.2002/ Kırılgan İnsanlar Üzerine
ince dümenli bu gemi papatya yüklesen ambarlarına taşıyamaz, ağır gelir denize batar yelkenleri Savaş Aslan |
Başlık\ 2003
öylesine şeylerden bana ne hani, öylesine kaldırmışım ayağımı indirmek için yere; hah! bana ne! Savaş Aslan |
BEDESTEN-İ MANZARA ve KOMPOSTU TEORİLERİ - ÇÖPLÜĞÜ
Yalçın sen Küçüksün otur yerine Nihat sen de şöyle Geç ayak altında dolaşma Demek dünya böyleyken aydınları-mızın ve “aydın” adaylarımızın bize faydaları yalaka bir gevezelikten ibaret olacakmış Adam diyor ki bak benim egom toplumsal gel benim egoma inan, hem ben rahat edeyim hem sen bir şeyler öğrenmiş ol Biz bilgiye ve yol gösterilmeye muhtaç zavallılar onlara bir ev ödevi verelim, oturup onu yapsınlar; 1- Ne oldu da aydınlar aydınlanıp aydın oldu 2- Kurtuluş savaşının kurtardıkları Erol sen de şunu oku: sonra ben sizin tekerinize eğilip çomak bile sokmam, bir şey olsanız neyse ama değilsiniz…bakmam; yüzünüze; ıslatırım bir tek o da kendi neşem için 30.9.2006 gece olur masal kitabı kapanır yer yuvarlanır şafak söker horoz öter masal kitabı açılır; içinde al al masal hem de ne masal ne masallar var, her sayfası Atılgan tetikçi pişkin Bayar 24.11.2007 Savaş Aslan |
Bir Avuç Mutluluk
insanın yaşaması gereken bir avuç mutluluk hepsi bu ötesi hayatın oyunu. ve hiçbir zaman olamadı bir bardak su kadar ne bulduksa kendi kendimize ne bulduksa olamadı bir sıcak güneş gibi bir damla yağmur kadar tersini söyleyenler hep namussuzlar oldu hala da namussuzlar 28.11.2006 Savaş Aslan |
Bir Garip Eser
baktım elinde bir kalem -tedirgin de duruyor- sordum, ne oluyor? şiir, dedi yazıyorum da.. baktım, bir kaç satır sayfada mesela: 'gittin benden gelsen biraz ne olur ki kalsan belki... öpsen bir de kim ne der ki' nasıl? dedi ne? dedim şiir? dedi nerde? dedim ne? dedi şiir? dedim nasıl! ? dedi dili mi titredi ne... ya da bana öyle geldi sonra duydum ki eserini herkes sevmiş; zaten istediği de buymuş ıslatıp dursa da ağzında gördüm, kalemi kuruymuş 27.3.2004 Savaş Aslan |
Ç(Y) ÜRÜYüŞ
dostlarım siz artık gücenseniz de söylemeliyim yıkılıp gitmişsiniz… sadece ayaklarınız basıyor dünyaya aklınız vahşi bir hayvandan da yavan; bu dünyadan anlamayan ve bir çamurun içinde yaşayıp, insan olduğunu sanan 13.11.2007 Veya şöyle denebilir, cehennemi çok uzakta aramayın, çünkü içinde olabilirsiniz. - Y'den sonra boşluk yok ama eklerken bu şekilde kabul ediyor. Ve bütün harfler büyük olarak eklenemediğinden başlıktaki bir harf küçük. Savaş Aslan |
Bir Süre Hep Böyle
bir süre hep böyle hiçbir şey olmayacak, bir süre hep böyle gezinecek insanların ayakları yerde mavi bir taş bulacaklar gökyüzü sanacaklar bir süre hep böyle her şeye ille ki kanacaklar bir süre hep böyle ağaçların gülümsediğini görmeyeceğiz yaptıklarımıza [otoban asfalt tekerlek eni sonu ülke eni sonu devlet, bir süre hep böyle kalbimiz sınırlardan geçecek] bir süre hep böyle cüzdanlarımız olacak içinde et içinde ekmek içinde özgürlük içinde adalet ve açlık ve allah ne verdiyse ve kısmet, bir süre hep böyle alınteri değil minnet bir süre hep böyle düşleri unutacak aklımız belki sol yumruklarımız bile… denizin üstünde martılar uçarken gözlerimiz camekânlarda olacak, bir süre hep böyle camekânlar gözlerimizde bir süre hep böyle çocuklarımızın kanatlarını kıracağız; hayal eder de uçmak isterler diye [bir süre hep böyle yalnızlıklarımız olacak aradığımız bir şey olacak, bir süre hep böyle ayrılıklarımız olacak aradığımız bir şey olacak] bir süre hep böyle ceplerimizdeki kimliklerimiz gibi yüzlerimiz onaylı, sebeplerimiz tanıdık sonuçlarımız aynı bir süre hep böyle tutup da anlamayacak çoğumuz her şeyi birdenbire, bırakmayacak elindeki taşı bakmayacak gökyüzüne bir süre… sadece bir süre, hep böyle 31.5.2004 İstanbul Savaş Aslan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.