![]() |
Faydalı Olabilsek
Dertli gönüllere bir derman olsam, Fakirin,mazlumun gönlünü alsam, Hakkı, hakikatı anlatabilsem, Çevremize faydalı olabilsek... Engel olsam tüm zararlı işlere, Mendil olsam o mahsuncuk yaşlara, Mazhar olsam sevdalı bakışlara, Tüm bu duyguları bir verebilsek... Kavrulmuş toprağa rahmetle yağsam, Çatlamış toprağa damla su olsam, Tebessümler olup yüzlere varsam, Sevgiyi,saygıyı bir verebilsek... Yunus olsam doruğunda sevginin, Akif olsam mısrasında şiir'in, Mevlana olsam içinde hoşgörünün, Seyfet der sevmeyi bir verebilsek... 25.02.2006 |
Filistinde Taşlar Ve Savaşlar
Dinmedi ortadoğu da savaşlar. Yıllarca raflara kalktı barışlar, Devlet olmak Filistin'de tüm düşler, Özgürlük uğruna atılan taşlar... Amerikan desteği, yahudi zulmü, Altmış yıldır hep seyrettik bu filmi, Toprağından sürülmek insanlıkmı, Hep sel oldu aktı göz yaşı kanlı... Sokak ortasında kollar kırıldı, Baba kucağında oğullar öldü, Dünya ekranlardan seyirci kaldı, Vatan özlemiyle ezildi başlar. Gözü dönmüş İsrail askerleri, Yaktı,yıktı şehirleri köyleri, Tanklarla ezdiler genç cesetleri, Betono gömüldü kurulan düşler. İnsan hakkı savunanlar yok oldu, Zulümle Filistin baş başa kaldı, Hitlerin yerini Şaron'lar aldı, Topa,tanka karşı çaresiz taşlar... Hangi yürek dayanır bu acıya, Dur diyen yok yıllar süren sancıya, Sokakta perişan ana bacıya, Sahip çıkmak için atılan taşlar... |
Gafil İnsanlar......
Hiç bıkıp usanmadan dünya için koşturur, İbadetten utanır,saatler boşa geçer. Namazdan söz edince kesiliyor takatlar Anlaşma yapmış gibi bu alemde rahatlar. Gaflet uykusundalar,uyanmayı istemez, İbretlik olayları ne duyar,nede görmez! .. Vakitler daralıyor, hala ölüm var demez, Gargaşa içindedir,hiçte huzurlu olmaz... Sona doğru yaklaşmış vücut yere eğilmiş, Kalmamış dizde takat, tüm saçları kırlaşmış. Yol ararken yol biter, yolları mezarlaşmış, Ömür kar suyu gibi, Vucuttan buharlaşmış... Haktan uzaklaştıkca, yürek karalanıyor Ölüme yaklaştıkça, toprak aralanıyor! .. Ne kadar kaçarsan kaç,her kes orya varıyor, İman olmayan canda,insan bunaklaşıyor! .. 19.12.2006 Gebze |
******* karanlık,uykular ölüm, Gündüz kuzu olan,******* zalim, Kötülükler saklı,sonumuz vahim, Çok yuvalar yıktın zalim *******... Hainler,soysuzlar karanlığında, Hırsızlar,zalimler yaşar bağrında, Sonun olur tanlar ağardığında, Foyan anlaşılır hain *******... Tüm mahlukar yere iner seninle, Korkular saçarsın,siyah teninle, Çok oyun oynarsın pis emelinle, Sonun sabah olur garip *******... Seyfet der çocukken korkuttun bizi, Zifri karanlıkta hep yuttun bizi, Köşe bucak süründürdün öksüzü, Sonun hep karanlık olur *******.... 19.01.2006 |
Geçilmez
O ra hakkın kapısı,yorulmadan geçilmez, Sorularına cevap verilmeden geçilmez, Yüzünü eşiğine sürülmeden geçilmez, Mevla'nın ipliğine sarılmadan geçilmez... Rızası olmaz ise o güzellik görülmez, Emekler zayi ise o kul hiç zaman gülmez, Salih ameli yoksa ahirette sevinmez, Rabbi'min rahmetine güvenmeden geçilmez... |
Gel Etme Zalımın Kızı(Türkü-Derlenmiş)
Gel etme zalımın kızı, Saldın yüreğime sızı, Her daim ağlattın bizi, Merhamet et ne olur kız... Hep ağlattın güldürmedin, Çeşmim yaşın sildirmedin, Fakir halimden bilmedin, Ne kadar zalimsin sen kız. Param yoktur diye caydın, Beni hep yalınız koydun, Yine seveceğim dedin, Ne kadar yalancısın kız... Beni hep ağlar bıraktın, Yüreğim dağlar bıraktın, Garip halimden bilmedin, Ne kadar zalimsin sen kız. Çok cilveli geziyorsun, Gözlerini süzüyorsun, Bana mezar kazıyorsun, Çün ki sen mezarcısın kız... Seyfet derki göreceksin, Allah'ından bulacaksın, Bir gün sende öleceksin, Çün ki sende canlısın kız. 1975 |
Gel Gülüm (Türkü Derlenmiş)
Aras çayının daşına, Diz çöhtüm yanı başına, O çağladı men ağladım, Mendil ol gözüm yaşına. Gel gülüm gel ay gülüm, Bu göynümün dermanı sen. Gel gülüm gel ay gülüm, Bu göynümün sultanı sen... Aras çayının kırağı, Açıldı yarın duvağı, Görünce ağlımı aldı, Ala gözü,al yanağı. Gel gülüm gel ay gülüm, Bu göynümün dermanı sen. Gel gülüm gel ay gülüm, Bu göynümün sultanı sen... 1977 Yöre Kars |
Gel Tövbeye Gel
Geçen ömür gitti,dönmez geriye, Yeter inat etme gel tövbeye gel, Allah'ınrahmeti boldur tükenmez, Bırak şu gururu gel tövbeye gel... Saman çöpü gibi yüzme sulsrda, Yolunu şaşırıp düşme girdaba, Güvenme servete lüks hayata, Aldanma dünyaya gel tövbeye gel... Yapmadığın şey kalmadı hayatta, Kırmadığın kalp kalmadı insanda, Yıkmadığın ev kalmadı çevrende, Gücüne güvenme gel tövbeye gel... Bir damla nutfeden halk olmadın mı? Allah'ın lutfuyla donanmadın mı? Yıllarca beslenip korunmadın mı? Hatırla Rabbi'ni gel tövbeye gel... Peygamberin yaşamından örne al, Bırak boş şeyleri,tefekküre dal, Doğru yaşa mutluluğu onda bul, Hatırla rahmeti,gel tövbeye gel... Tövbe eyleyerek kılın namazı, İbadete sarıl Hak olsun razı, Seyfet uyarıyor bir cümlenizi, Yaratana güven gel tövbeye gel... İbadete sarıl |
Geldim Anne! .....
Islak gözlerimle sana geldim anne. Gül tenini koklamaya geldim anne. Üşüyen ellerine dokunmaya geldim anne, Toprağında biten dikenleri,güllerle örtmeye geldim anne.... Yüreğimle,yüreyine ağlamaya geldim anne. Baharın konakladığı saçlarına dokunmaya geldim anne. Ak sütün kokan nefesimi vermeye geldim anne. Annesine kavuşacak şehit evlat ölümde üşürmü anne...... 27.02.2008 |
Geleceğim...
Sabahın seherinde,güneşin doğuşunda Ezanlara karışıp horozlar ötüşürken Geç kalacak olursam uykulara dalıpta, Ümidini yitirme muhakkak geleceğim... Üzülüpte ağlama yanağın ıslanmasın Yüreğini inciltme için,için yanmasın Gönlümüzde yeşeren güllerimiz solmasın Bekle beni bebeğim muhakkak geleceğim... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:39 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.