![]() |
Bakan Bey! ! !
Sağlığın bakanı kulak ver hele Günbegün sararsan solsan n’olacak Bülbüller sevdalı değilse güle Allame-i cihan olsan n’olacak Anneler hastane göremiyorsa Doğum parasını veremiyorsa Ölüsü “acile” giremiyorsa Dizin dövsen, saçın yolsan n’olacak Takside ölmüşse doğumdan ana Fena durumunuz vallahi fena Ne yüzle çıkarız yüce divana Asalet ağlıyor, gülsen n’olacak Ateşe küsülmüş, küle küsülmüş Dostu yaralayan dile küsülmüş Menzile varmayan yola küsülmüş Kara bahtı taşa çalsan n’olacak Bu haber beynimde eşkin kaç gündür Düşünce arabam şaşkın kaç gündür Ve başım önüme düşkün kaç gündür Bu başı arasan, bulsan n’olacak |
Bakın Da Görün
Mecnunlar çöllere hükmetse, dişi Sıkan biz oluruz, bakın da görün İşten çıkarılsa on on beş kişi Çıkan biz oluruz, bakın da görün Bugünkü ukala geçinen çoğu Yarın da yiyecek kaymağı, yağı Sevmedim şu solu, istemem sağı Akan biz oluruz, bakın da görün Her gelen atanır, bakılmaz düne Boynumuz bükülü gezeriz yine Elimizle kendimizi mahzene Tıkan biz oluruz, bakın da görün |
Bana Sevgiyi Anlat
Şu gönlü gül eden sevgiyi anlat Yeryüzü işitsin, gökler dinlesin. Üç buçuk laf bilmez çeneye inat Kalaslar latalar ekler dinlesin. Mayalı pelesenk dillerde maval Bu yüzden gönlümce inlemez kaval Kumral yıldızlara hep aval aval Bakarak soluyan tikler dinlesin. Şu sütü bozuklar sanılmasın er Yüz dostluğu bayat balığa benzer Tatmadan zehirler, kanında gezer Kuzuyu kurt gibi bekler dinlesin. Şaşarım, burada yer bulduğuna Limoni başsızın baş kaldığına Kendisi inanmış 'şey' olduğuna Şu çürük koflaşmış kökler dinlesin. Astarlar, çarşaflar, yüzler bedava Elliler seksenler, yüzler bedava Simalar, suratlar, yüzler bedava Gönlünde taht kuran tekler dinlesin. Söylenecek sözün ilki, başlığı Hilkat garibesi, guver taşlığı Gördün buradaki büyük boşluğu Konuş seni şu çiçekler dinlesin. |
Barış Anlayışı
Topraklar vatan mı olur? Bayrakları olmadıkça. Vatan selâmet mi bulur? Ser verenler dolmadıkça Bu sırrı herkes bilemez Herkes bu yola gelemez Kimse haksever olamaz Türklüğünü bilmedikçe Kabul etmez onu lâhit Kim olsa yalancı şahit Her ölü olur mu şehit? Hak yoluna gelmedikçe Açmadan solmakta gülüm Yosmam, ay yıldızım, alım Milleti yoluna ölüm Kapısını çalmadıkça Bülbül yanıp tütmeyecek Artık baykuş ötmeyecek Savaşımız bitmeyecek Türk dünyası gülmedikçe |
Barışmam Artık.!
Sohbet sarayına gönlüm serilir, Talihime küstüm, barışmam artık. Bir gün seher ile sela'm verilir, Umudumu kestim, barışmam artık. Hakikat bağının hasret pınarı, Çağladıkça erir gönlümün karı, Alev alev yakar hicranı, narı Öz bağrıma bastım, barışmam artık. Dünyayı sırtıma vursam boş değil, Dertlerimi yazsam, desem hoş değil, Yıldızlara çengel takmak düş değil, Ufuklara astım, barışmam artık. Bağrında yarası, şakağında ter, Umutlar yanıyor, Kaleli tüter, Beni, benim ile bırakın yeter, Karlı dağdan estim, barışmam artık. |
Başka Sığınağım Yok
Gülmek için zaman mı var? Çile derya, gayret oktur. Ağlamaya vakit çok dar, Koşmalıyım, yolum çoktur. Ağır gelir götüremem, Menziline yetiremem, Gider gider bitiremem, Yollar omuzuma yüktür. Zehir olur tatlı aşım, Beladan kurtulmaz başım, Olsun üzülme gardaşım, Allah yücedir, büyüktür. Başı sonu Hak katına, Var Kaleli Hak katına, Arzıhalim Hak katına, Başka sığınağım yoktur. |
Başlık
'Mazisine taş atanın', Atisine top atarlar. Her gün yan gelip yatanın, Emellerini yutarlar. Dünle bugün köprü başı, Beş bin yıldır bunun yaşı, Tarih Türk’ün öz kardeşi, Tutar bin yıla satarlar. Beş bin yıla dört bin kurban, Başlık diye verdi o an, Deşilmezse şu kör çıban, Arslan köşküne yatarlar. Dilber derdin mahyasıdır, Aşk güzelin hayasıdır, Birlik yurdun ihyasıdır, Ayrılığı pey tutarlar. Doğu senin batı senin, Ölmezliğin kati senin, Mazi senin ati senin, Pişmiş aşa su katarlar. |
Bayrağı Öpen Kız
Sayamadım kaç yıl oldu göçeli, Hedefimde güneş, oklamaktayım Yıllar oldu şerbet diye içeli, Zehiri gönülden paklamaktayım. Kaç asırdır allı turna karalı, Kurşun yemiş kanatları yaralı, Gönül bu güzeli sardı saralı, Kara talihimi aklamaktayım. Zaman mı, asır mı, çağ mı hatalı? Bulut mu, yağmur mu, dağ mı hatalı? Hasta mı, ölü mü, sağ mı hatalı? İçimde acılar saklamaktayım. Dünyaya aşk ektim, nefret yetişti, Ne gül açtı, ne de bülbül ötüştü, Güneşin gözüne bir figan düştü, Her yerde kan, barut koklamaktayım. Koyun kuzusuna meler, meleşir, Gün bulutu, bulut dağı dolaşır, Kara gün haberi çabuk ulaşır, Derde yeni dertler eklemekteyim. Akrep bıldırcını düşürdü ağa, Kaleli sırrını gömer toprağa, Bayrağını öpen kızı bayrağa, Nişanladım, düğün beklemekteyim. |
Beddua
İçimde çağlayan Göksu’ya inat Seni Karasular yıkasın gönül. Göklerde uçmaya taksan da kanat Sıçan deliğinden bakasın gönül. Gündüzün gözünde yaş oluk oluk Ki aylar serseri, mevsimler soluk Gecenin kıvırcık saçları yokluk Yokluğun mumunu yakasın gönül. Kardeşin yok, anan hani, bacın yok! Benden başka hiç kimsede öcün yok! Karanlıkta ışımaya gücün yok İs olup bacadan çıkasın gönül. Sakarya’da kurutmuşsun saksını, Menderes’te görmüyorsan aksini! . Yıllara sor artın ile eksini Harşit’ten divane akasın gönül. Fırat Dicle yaptığını bilmiyor Han Aras gidiyor, geri gelmiyor Karanlık cehalet vursan ölmüyor Ben benden, sen senden bıkasın gönül. |
Bekçi.! ! !
Bir gün garip köye geldi birisi ''Muhtar ben, aza ben, bekçi ben'' dedi Yavruları yedi sansar çerisi ''Kanun ben, ceza ben, bekçi ben'' dedi Dedi ki: ''Size ne vatanı sevmek Size mi kalmıştı Fatih'i övmek? Ne demek be, milli devlet, ne demek! Şehir ben, kaza ben, bekçi ben'' dedi ''Var mı, daha var mı, bir şey diyecek? Söyleyin, kaldı mı baş eğmeyecek? Yavruların eti varken yiyecek Başlarım tuza ben, bekçi ben'' dedi. ''Evinizi, barkınızı yakarım Sizi tutar hücrelere tıkarım Sanmayın ki yaşınıza bakarım Beklemem yaza ben, bekçi ben'' dedi ''Muradı gözünde olanlar varmış Açmadan, zamansız solanlar varmış Aldırmam, muratsız kalanlar varmış Geline, kıza ben, bekçi ben'' dedi Bir taraf çakırkeyf bir taraf ah ah Bir yanda toy düğün bir yanda eyvah ''Devleti seveni öldürün mubah Aldırmam naza ben, bekçi ben'' dedi. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:07 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.