![]() |
Var
Baktıkça beni yakan Ela gözlü bırı var Silsem bile çıkmayan Mah yüzünde beni var Can evimi kavuran Ateş dolu gözü var Bana şiir yazdıran Yüreğimde aşkı var Hicran dolu yıllardan Bana kalan hüzün var Ela gözlü bu yardan Ömür boyu sürgün var M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Var Diyorlar Ne Bileyim
Aşk yüzünden har yüreğim Kan gölünde göz bebeğim Yar derdiyle öleceğim Bu derdimin bir çaresi Var diyorlar ne bileyim Ben farzetki sürgündeyim Aşk peşinde dilenciyim Nasıl canan,yar diyeyim Yar demenin bir çaresi Var diyorlar ne bileyim Al güllerden gül vereyim Diz çöküpde naz güdeyim Yar emrine amadeyim Gül dermenin bir çaresi Var diyorlar ne bileyim Gezinirken avareyim Konuşurken divaneyim Yar yanında avaneyim Bu halimin bir çaresi Var diyorlar ne bileyim M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yaban Ellerde
Yüreğim sevdanın şevkine daldı Feryadım fiğanım bi çare kaldı Kapanmaz yaralar sinemi sardı Kanadım kırıldı yaban ellerde Gurbetde gezerken dertlerim azdı Çekerek yaşadım cezam mı vardı Kaderin cilvesi mezarda kazdı Divane etdiler yaban ellerde Dertlerim görünmez görünen yaşım Gurbetler gezdirdi akılsız başım Gurbet kuşu oldum özlemdir aşım Derbeder oldum yaban ellerde Mehmet Tamer Altıparmak |
Yalan Dünya Senden Kime Ne Kaldı
Hazan yaprağı gibi düştük suya Demir atdık sığ denizde bir koya Ömrü yaşayan varmı doya doya Yalan dünya senden kime ne kaldı Hayaller düşler hep olacak güya Dün başkaydı bugün başka bir dünya Ömür dediğn toz pembe bir rüya Yalan dünya senden kime ne kaldı Gönül benzer geniş çaplı saraya Ömür boyu versen yare kiraya Gönlün doysa gözün doymaz sarmaya Yalan dünya senden kime ne kaldı Makber gibi hicran olur her rüya Eni sonu gözün dalar uykuya Ferman böyle geni ile yaşlıya Yalan dünya senden kime ne kaldı M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yar bana
Ela gözle kavurdu Küledipde savurdu Sevdim diye avutdu Elem verdi yar bana Çilesiyle yoğurdu Gonca gülken soldurdu Yaban ele yoldurdu Elem verdi yar bana M. Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yar seni
Kem gözlerde fitne fesat şer olur Bed dillerde iflah etmez söz olur Göz değince bedenimde har olur Çekemezler sevdim diye yar seni Yar sevipde dile düşmek ar olur Ayrılırsam gözlerimde yaş olur İpek yorgan yastık bile taş olur Çekemeyip sevdim diye yar seni Sen olmadan bahar bana kış olur Dert gönlüme gönlüm cana yük olur Gül goynumda açar ise gül olur Fani ömre ortak etdim yar seni Ben ölünce mezarıma taş konur Yar ölürse başucuna gül konur Mahlasını yazarisem mim konur Meraketsin elalemde yar seni M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yasak hayat
Demokrasi takozda Lira yoğun bakımda Düşünenler zindanda İşkence çiçek oldu Düşünce yasak bu çağda Dilim yoktur ağzımda Tüy kalmadı kazımda İstikrar çiçek oldu Daha zamlar sırada Yağ kalmadı çırada Duman tütmez bacada Baykuşlar tüner oldu Duman tüter cağrada Şeker azaldı çayda Damla damla göz yaşta Gözlerim çiçek oldu M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yasenya
Sen Yasenya gibi ne çingenesin Sen nede Mariyana gibi kimsesiz Sevenlerin,sevdiklerin var yanında Ya ben kalbinin sesiyle susan Yapayalnız gurur dolu benliğiyle Çok kişi arasında hemde yalnız Analık elinde kalmış gibiyim Sevgiyede,sevgiyede susamışım Ne yesenya,nede mariyana Sen sen varsın dünyamda Sen çingene de değil Sen kimsesizde değilsin Yüzbaşı olsam yesenya gibi sarsam Zengin olsam mariyana gibi yanıma alsam Yakın yakın çok yakın yanımda olsan Cisminle ruhunla ah bir gerçek olsan Yasenya gibi çadırdamısın Arabadamı,yoksa falamı bakarsın Bugün burada yarın başka diyardamısın Hayır sen evindesin Ben yasenya gibi bugün burada Yarın gurbetin başka diyarında Çingene göçü gibi bir yerde Kader ortaklığımız var Yasenya Bende fala bakarım Mariyana sende kavuşacaksın sevdiğine Şato yavrusu gibi evine Sevdiğine,sevgiline Sıra sende yasenya Birde sen bak benim falıma Bende sevdiğime kavuşacakmıyım Bak mariyana da kavuştu sevdiğine Sende kavuşacaksın yüzbaşına Bitecek mi bu gurbet Bitecekmi bu çile Görecekmiyim söyle Yasenya M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yaslı dedi
Yaslı dedi Adın sordum dedi kumru Dedim senin eşin yok mu Göz çanağı yaşla doldu Hıçkırığı yaslı dedi Evde dedi körpe kuzu Bulamıyom aşı tuzu Üç aylıkken yetim oldu Gözyaşları yaslı dedi Dedim derdin belli oldu Beni bile yasa boğdu İçim yanıp kanım dondu Boynun büküp kader dedi Dedim neden nasıl oldu Dedi onu hain vurdu Vatan için şehit oldu Kara toprak vatan dedi Derin derin bir iç çekdi Gerçek sayın bunlar dedi M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yayla gülü
Yayla gülü Bir güzel oturur kara çadırda Anası babası yanıbaşında Al yazması çiçek açmış başında Tomurcuk gül müsün yörük kızı da Yakışıyor kara şalvar yemenide ayağına Kirmen eğeriyor dayanmış otağına Nazarım değmesin selvi boyuna Sen yayla gülüsün yörük kızıda Mor menekşe takmış zümrüt saçına Henüz değmiş gençlik çagına Doyulurmu ela gözle kara kaşına Gonca mısın gül müsün yörük kızı da M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:21 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.