![]() |
Uykularım Kuşlarla Güzel
Kuşlar süsü dünyamın Elimde yok sapan Bir elimde su Bir elimde yem tası Orman yolundayım her gün Ağaçlarda güller kadar güzel kuşlar Dallarda kuş evleri Bu orman mahallesi kuşların Mutluluk onların da hakkı Bu orman kuşlarla güzel Gönlüm kuşlarla mutlu bu ormanda Şu ağaçlarda kuşlar olsun hep Uykularıma aksın kuş sesleri… Uykularım kuşlarla güzel |
Uykum Dağıldı Artık
Omuzlarımda bir dostumun cenazesi varsa Yani kırılmışsa bana ait bir lamba Karanlıktayım Bahçemde bir ağaç devrilmiş Bir kuş uçmuş gibi Elemliyim Bir ağacın gölgesinde gölgelensem de Kuş cıvıltılarını dinlesem de Bu bahçede hep ağladım Yerlerine bakıp devrilen ağaçların Yuvaları boş dallarda kuşların Veya lambalar kırık kırk odalı bu evde Ölüm senden şikayetçi değilim Sen de bana gücenme Bu elemi omuzladığım için Ey ölüm sen benden şunu istedin 'bir gün kendi kendine şöyle de; Kalk artık başka bahçenin bahçıvanı ol Sen uyandırıldın Uykun dağıldı artık Rüya gördüğün belli Uyanan bilir ne perişan halde olduğunu Gözünden kanlı yaş akıt' Gözüme tutulan en güçlü ışıksın Uyandım Uyanan ağlarmış ağladım Doğduğum günkü gibi Yüzümü soğuk suyla yıkasam Yola koyulsam artık Tohum ağaç olur da Koşar güneşe Mavi göğe kucak açar ya Hep görür özenirdim Bir doğuş beklerdim Efil efil esen rüzğar beklerdim Bahar beklerdim Bir insan değildi ölen Bir alemdi yıkılan hep Kıyametti kopan Kulağıma gelen en güçlü sessin Uyandım Konuşan bir dilsin Gönül şehrimde binalar onaran elsin Şükür Ölümsüzlük ülkesine merdivensin Hep öyle kal |
Üç İnci
Bir-inci çocuk beşikte Beşik meşeden Öpücüklere boğulmuş Dört köşe neşeden İk-inci çocuk kucakta Kara inci Bir kuru kara ekmeği sabahtan akşama kadar Yeme uğraşında Üç-üncü çocuk tarlada Susuz bir inci Ayakta ayakkabı yok Üstte pantalon... |
Üzüm Gözlüm Kuşlar
Mavilik mi aradıkları kuşların Yok mu dünyamızda Yükselirler hep yükselirler göklerde Aşk ateşi dolu şu kuşlar Üzüm gözlüm kuşlar… |
Varlığın Sırrı
Nedir kainat,nedirbu koca dev Bir imza mı gördük anlayamadık Söz kabuk öz yanardağ gibi alev Varlığın sırrını kavrayamadık Anlayamayız bu gerçeği tek tek Aklın işi değil bu sırrı bilmek İman ve ilim iki kanat aşk binek Çaresi Kur'an ilmine eğilmek |
Vatan İçin
Şu fotoğrafta Vatanın toprağını öpen bir çocuk: Vatan bir gemi Bu gemi için ne yaptın Geminin kaptanı arkadaş Su alırken gemi Yüreğini yama yaptın mı hiç… Der gibi bakıyor. |
Vefa Çiçeğiyim Şu Fotoğrafımds
Şu fotoğrafımda vefa çiçeğiyim: Bahçemizde bir yaşlı ağaç Bir nene gibi Arıyordu kaybolan günlerini Gölgesinde koyunlar Dallarında oyunlar Vardı ya o günleri,… Güzel bir bahar günü Yine arkadaşsız kalmıştı Yaşlı ağaç olmak ne kötüymüş…diyordu Tanış kuşlar nerdesiniz... Gölgemde büyüyen kuzular Daha güzel yerler mi buldunuz Dallarıma salıncak kuran çocuklar… Kabahatim ne benim Ya gelin yine arkadaş olalım Ya da bir mezar kazın bana…diyordu Bahar neye yarar Sizler yoksanız … Koştum neneme koşar gibi Yaşlı ağacın dizlerine… Eski bir dostun acısına Nasıl dayansın yüreğim |
Veysel Gönle
Geç develerinden Hala önünde develerin Zamanın kursağına akacak Ne çöl kalacak Ne develerin... Geç kaldın Geç kalma veyselim benim Sök engellerin dişlerini Gül aşkıyla Gül aşkıyla Hırkası gül kokulu Bin bahara bedel İstanbul bahçesinde Güneşi yakalamak başka bahara kaldı Geç kaldın Sığın hırkanın kollarına... Zamana gül uzatmaktır... Unutturan zamana Yutan zamana... |
Veysel Karani
Yemen illerinde bir Veysel yaşadı Yemen illerinde bir güneş yaşadı Aşık idi iki cihan güneşine… Yıldız dişleri Unutamaz tarih Kokladı ışık hırkayı Döktü göz yaşı Yıldızdı göz yaşları Veysel’in Hala çölde yetişen güllerde Işık kutsal hırkada hala Uzaktan gelse bile kokusu Dünyalar benim olur O kutsal hırkada güneş bana |
Viran Binalar
Güneş batarken ufukta Gözlerimin binası viran Bir göçmen kuş ölüsü Çığlık çığlık sılayı çağırdı Sesinin binası viran Bir balıkAğda çırpınıyor Deniz dalgalarıyla emziriyor balığı Dalgaların binası viran Baykuşlar geldi Düştükçe binanın taşları Baykuşlar geldi Toprağın ölümüne bulut ağlar... Çocuk kundağında öldü Ağlayanı olmadı Güneşin ırmağı ufkun denizinde Binası viran Ağlayanı olmadı koca güneşin... Mutluluğun nefesinin binası viran |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:40 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.