![]() |
Sen Sağ Ben Selamet
Düşüncelerimle düşüncelerin Bağdaşmıyormuş ki, İki yabancı olduk şimdi. Hangimizin Bastığı dalı kestiğini Anladığımızda; Sen sağ ben selamet, Çoktan; İş işten geçmiş olacak! Ziya Kara |
Sen Seni
Sen, seni düşünmezsen, Seni hiç kimse düşünmez. Sen, seni düşün ki; Seni başkaları da düşünsün. Ziya Kara |
Sen Sus Gözlerin Konuşsun
Türkan Şoray'a İthafen İçin karmakarış gözlerin nemli Sevdalı yüreğin dertli mi dertli Bir şeyler söylemek istiyorsun da; Söyleyemediğin halinden belli. İyisi mi sen sus istersen Sus, sus da gözlerin konuşsun O söylemek istediklerin Gözlerinden bir bir okunsun. Kaderin bu senin ne bileceksin Neler gösterecek gelecek günler Küstürecek misin, küsecek misin? Ağlayacak mısın, gülecek misin? İyisi mi sen sus istersen Sus, sus da gözlerin konuşsun O söylemek istediklerin Gözlerinden bir bir okunsun. 11.11.1987 Ziya Kara |
Sen Sütten Çıkmış Ak Kaşık mısın! ?
Hep ben, hep ben miyim kötü olan! Senin hiç suçun, günahın yok mu! ? Diyelim ki; ben bir hata yaptım, Sen, sütten çıkmış ak kaşık mısın! ? Pembebeyaz hayalleri olan, Bana bende ben kalmışım, çok mu? Diyelim ki; sana ben sataştım, Sen, sütten çıkmış ak kaşık mısın! ? Ziya Kara |
Sen Varsın
Yalnızlığı Yalnızlığımda Yalnızca bedensel olarak Sensiz ve sessizce Bir başıma yaşıyorum. Düşlerimde Düşüncelerimde Beynimin içinde Ne ala mı desem? Ne yazık mı desem? Sen varsın. Demek ki, Yalnız olmama rağmen Yine de yalnız değilim Şiirde, şarkıda, içkide Teselli arıyorsam Sen, Senin haberin olmadan, Yalnızlığı benimle paylaştığın Ben, Seninle paylaşabildiğim için Anladım! Bunu bir kere daha anladım ki, Yalnızken bile yalnız değilim... Ziya Kara |
Sen Ve Ben
Bu gece yıldızları tek tek toplayıp, Ayaklarının altına sereceğim. Yıldızların üstünde sen ve ben; Dünya yalnızca ikimizin olacak... Gök yüzünden rengarenk güller yağdırıp, Yapraklarından sana yorgan yapacağım. Bir tek melekler şahidimiz olacak, Geceyi birlikte sabah edeceğiz, Sen ve ben... Ziya Kara |
Sen, Ben Gibisin
Sen, ben gibisin Tutkunum sana Vazgeçemiyorum. Kolay sandığım Zor bir bulmacasın Çözemiyorum. Sen, ben gibisin Muhtacım sana Seni istiyorum. Arzuladığım İlk ve son varlıksın Gel, bekliyorum! Ziya Kara |
Sende Yaşayacağım
Nerede, nasıl olursa olsun; senden ne kadar uzak olursam olayım, İnan ki; gecende de, gündüzünde de, sana senden de yakın olacağım... Düşlerinde; düşüncelerinde; sana ister hısım, ister hasım olayım, Kalbinde atacak, damarlarında dolaşacak, seninle, sende yaşayacağım...! Ziya Kara |
Senden Başka
Senin; sana senden başka Dostun oldu mu hiçbir gün? İhtiyacın olduğunda Teselli bulabildin mi? Sorma, sorma boşu boşuna, Sorup da kendini yorma. Havsalana sığmasada; Dünyanın düzeni böyle! Ben herkese dost oldum da; Benim hiç dostum olmadı Demediysende bu düzende, Dedirtirler sana da bir gün! Çılgına döndürürler, Seni de delirtirler bir gün. Ziya Kara |
Senden Başka Kimim Var
Allahım! Yarabbim! Güzel Allahım! Nedir başımda bu bin bir musibet benim? Aklıma mukayyet olmalıyım, Saç baş yoldurma bana, Çıldırmak üzereyim! Yalnızlığı bir tek sen bilirsinde; Senin kulların var, sen yalnız değilsin. Benim senden başka kimim var! ? Ziya Kara |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:32 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.