![]() |
Köyün imami sicak altinda, at arabasina binmis koyune dogru giderken yolda afet bir hatun otostop yapmis.Imam efendi kadincagiz sicakta kalmasin dusuncesiyle almis arabaya, ancak kadin yaramaz.Binbir turlu işveyle imam
efendiyi bastan çikarmis ve alt alta ust uste sevismeye baslamislar.Fakat tam pozisyondayken araba devrilmis ve olduklari pozisyonda arabada sikisip kalmislar.Tabii ki butun koylu baslarina ususmus.Imam efendi kalabaligi gorunce: -"Allah korudu,Allah korudu, ya gozune girseydi" |
Amerikan Delegesi Hanimefendi kürsüye gelmis..
"Geçen yilin kararlarini aynen uyguladim.Eve gider gitmez kocama: Bundan sonra temiz çamasir istersen kendi çamasirini kendin yika. Iste makine orda.. dedim. Ilk gün birsey görmedim.Ikinci gün birsey görmedim.Üçüncü gün bir baktim, makinenin basinda sadece kendi camasirlarini degil, benimkileri de yikiyor." Alman Delegesi söz almis, arkasindan.. "Ben de kararimiz geregince kocama: Bundan böyle temiz tabakta yemek istiyorsan kendi bulasigini kendin yika dedim.. Birinci gün birsey görmedim. Ikinci gün birsey görmedim. Üçüncü gün baktim, makinenin basinda sadece kendininkileri degil, benim bulasiklarimi da yikiyor." Üçüncü konusmaci bizden feminist kardesimiz.. "Türkiyeye döner dönmez kararimiz geregince kocamla konustum. Ona dedim ki: Bundan böyle yemek yemek istiyorsan, kendin pisirmen gerekecek.Iste mutfak orada..dedim. Birinci gün birsey görmedim. Ikinci gün birsey görmedim.Üçüncü gün sol gözüm biraz açilir gibi oldu, hafiften görmeye basladim. |
Iki velet karar vermisler ki, butun buyuklerin hayatlarinda sakladigi en azindan bir buyuk sir var. Bir tanesi bu varsayimi denemeye kalkmis...
- Anne ben her seyi biliyorum. Annesi -Tamam anladim, al su 1 milyonu babana hicbir sey soyleme"demis.Ufaklik cok memnun, babasina gitmis... -Baba ben her seyi biliyorum! Babasi, -Sus tamam, al su 5 milyonu, annene hicbir sey soyleme" demis.Bizimki zevkten dort kose, butun buyuklere isleyen bir sistemi kesfetmenin keyfiyle..Ertesi sabah kapi calinmis postaci gelmis: Ufaklik acmis kapiyi: - Postaci Amca ben artik her seyi biliyorum. Postaci dizleri uzerine cokup, kollarini iki yana acmis: - Madem oyle gel bakalim Baban sana bir sarilsin! |
Yasli doktor kasabayi terketmek uzereyken yerine gelen genc doktoru almis hastalarini tanistirmak uzere evden eve dolastirmaya baslamis..İlk girdikleri evde bir kadin:
-"Doktorcugum çok mide agrisi çekiyorum" demis. Eski doktor da ; -"Bence biraz fazla meyva yiyorsunuz da ondan..." demis.Disari çiktiklari vakit yeni doktor -"Abi kadini muayene bile etmeden nasil böyle bir neticeye vardin ?" Yasli doktor anlatmis: -"Oglum, numaradan gözlügümü yere düsürdüm birde baktim ki yatagin alti meyva kabuklari ile dolu" İkinci evdeki hastayi genç doktorun muayene etmesine karar vermisler.Bu evdeki kadin -"Çok halsizim" deyince doktor ; -"Belki de Kilise faaliyetleriniz sizi çok yoruyor, biraz ara verin"demis.Disari çikmislar yasli doktor genç doktora ; -"Dogru söyledin,Bu kadin kiliseden disari çikmaz.Ama nasil anladin?" Genç doktor ; "Ben de çaktirmadan yatagin altina baktim ve kilisenin papazini gördüm" |
Johny annesiyle birlikte banyo yaparken,gögüslerini göstererek sorar;
- "Anne,bunlar nedir?" Nasil cevaplayacagini bilmeyen annesi, "yarin kahvaltida babana sorarsin" der -unutmasini umud ederek- Ama johny unutmaz ve ertesi gün kahvaltida babasina sorar, Babasi söyle yanitlar, - "Onlar balon çocugum, annen öldügü zaman o balonlari sisirecegiz ve annende cennete uçacak". Birkaç hafta sonra johnynin babasi eve birkaç saat erken gelir. Johhny aglayarak babasinin yanina kosar. - "Baba kos annem ölüyor." Babasi çocugu sakinlestirmeye çalisirken sorar, - "Neden annenin öldügünü düsünüyorsun?" Çocuk aglamaya devam ederken anlatir, - "Harry Amca annemin balonlarini sisiriyordu, ve annem de söyle bagiriyordu," - "Tanrim geliyorum" |
Çocuk yapma arzusunda olan bir çift varmis.
kocasi eve gelince kadin büyük bir sevinçle -"Kocacigim biliyormusun tam bir ay geciktim, yarin doktora gidip hemen testleri yaptiracagim" demiş.Ertesi gün olmus. Bu arada elektrik faturasini da yatirmayi unutmus olsalar ki eve elektrik idaresinden bir memur gelmis. -"Hanimefendi tam bir aydir geciktiniz" demez mi?.Bizim ki tabi sok olmus bir sekilde : -"Neee!!! Siz nerden biliyorsunuz olamaz böyle bir sey" demis.Memur: -"Ama hanim efendi bizdeki tüm kayitlarda tam bir ay gecikmeli oldugunuz görülüyor" Kadincagiz sok olmus bir sekilde -"Tamam durumu kocama anlatacagim o sizinle görüsür" demis ve aksam olmus,kadinin kocasi eve gelmis.Kadin olup bitenleri kocasina anlatmis.Tabi ki adamda bu duruma sinirlenmis. Ertesi gün sabah elektrik dairesine durum hakkinda bilgi almak için memurun yanina gelmis; -"Kardesim dün bizim eve kadar gelip karima tam bir ay geciktigimizi söylemissin bu ne küstahlik ,hem siz nerden biliyorsunuz bütün bunlari" demiş.Memur: -"Beyefendi bu bizim isimiz,her sey bizim sayemizde oluyor ve biz burada yapilan her seyin kaydini tutuyoruz ve sizin resmi kayitlarinizda elimizde ve geciken bir ay için bize borçlusunuz" demiş.Adamcagizda sinirli bir sekilde: -"Ya ödemezsek ne olur?" Memur: -"Mecburen kesmek zorunda kaliriz" -"Neeeee!!!!!" "Peki ya sonra" -"O zaman hanimefendi mumla idare etmek zorunda kalir" |
Adamın biri kanserden oluyormus. Olum doseginde oglu sormus:
‘ Baba neden AIDS’ten oldugunu soyluyorsun herkese?’ Baba ‘ Ben oldukten sonra kimse annenle berabar olamasın diye!’ |
Dogumevi bekleme salonuna hemsire kosarak girer , ilk sirada oturan adama yaklasarak :
"Sizi tebrik ederim, ikiz cocugunuz oldu" der. "Ne tesaduf Minnesota Ikizleri - Basketbol Takimindayim" Bir saat sonra, ayni hemsire yine kosarak gelir,"Mr.Smith" ismini anons eder. Mr.Smith yerinden heyecanla dogrulur,Hemsire ; " Artik ucuz babasisiniz" der.Mr.Smith sasirir ve " Olacak sey degil, ben de 3M sirketinde calisiyorum" der.Hemsire bir daha gorundugunde ucuncu adama ; " Esiniz dorduz dogurdu, kutlarim" der.Adam da saskinlikla " Ben de Dort Mevsim Otelinde calisiyorum" der. O sirada yaninda oturmakta olan adam hafif bayginlik gecirerek oturdugu yerden asagi dogru kayar, yetisip mudahale eden hemsire sorar; "Iyimisiniz, ne oldu size?" diye sorar. Adam kendine gelmege calisarak dogrulur ; " Temiz havaya ihtiyacim var, 101 Dalmacyalilar magazasinin muduruyum de..." |
Muz
Bir gün Temel ile Dursun Haydarpaşa garında tam trene binecekken oradan bir muz satıcısı geçer. Temel Dursun’a derki: -Ula pu da ne olii? Dursun:-Haçen televisyonda gördim. Oaa muz diyiyler Temel, demiş. Temel:-O zaman tadına bi bakalım, demiş. İki muz alarak trene binmişler. İkisi de muzlarını soymuşlar. Tam Temel bir diş atmış ve tünele girmişler. Tünelden çıktıktan sonra Temel şok olmuş: -Haçen Dursun bu muz dedikleri demek böyle olii bir diş attum, kör oldum sanki!.. |
Kolay Hesap
Temel ile Dursun çok hızlı trende yolculuk yaparken bir sığır çiftliğinin önünden geçerler. Temel: -Ula Dursun burda tam 397 sığır var. Dursun: -Ula Temel nasıl saydun haçen zırt diye geçtuk. Temel: -Onun kısa bir yolu vardır. Ayaklarını sayup dörde böleyrum |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:30 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.