![]() |
Yakışıkalır mı Ayrılıklar
Ben öğretilenler dışına çıkamıyorum hala Sevgime sahip çıkmaktı büyüdüğüm yerlerde yüreğime işlenen Gözlerin derinindeki saflıktı beklemeyi gerektiren Yıllar..yıllar geçti üstünden Büyüdüm Çocukluğumdan uzak yerlerde belki yanlış sevdalarla yürüdüm Yine de durdum hep duygularımın arkasında Gururla çıktım her aşkın karşısına Ya şimdi Öğretilenlerle mi çelişiyorum yoksa tadı mı yok yaşantıların Senden uzak olmak çabasında zorlanırken Bastırmaya çalıştıklarım çeliştiriyor beni eskiden kalma değerlerimle Yok saymalarım sadece imkansızlıklar adına geride bıraktıklarım Şimdilerde değerler acıtıyor baksana Çünkü fazla yakınsın bana Kıyasladığımda fark yok aslında aramızda Şimdiki zaman da dili geçmiş zamanda aynı noktada Aşkı öğrendiğim sıcak diyarlardan kalma içimizdeki his Öğrendim belki dayanmayı yokluğuna Yine de sana hiç bitti noktasından bakmadım Sıradanlaştırmaya çalıştıkça takılıyor ayağım Hani karşılıklıdır ya her hissedilen Her cümle aslında aynı yerden çıkıp ötekinin aynı yerine gider ya İşte sorun bu inanç galiba Şarkılardayız yine Paylaşımların ortaklığındayız Sevdiğimiz mekanlarda Gülücüklerin gizlediği aşkı yaşıyoruz içimizin birbirinden korkan taraflarıyla Oysa susturmaya çalıştığım yerim avaz avaz bağırmada Duysana içimin çığlıklarını aşka anlam katan mecnun tarafım Gerçi değişecek miyiz duysan da Hani o kırıldığımız noktalar var ya düşlerimizle gerçeklerimizin çatıştığı anlarda Yine aynı sızı olacak galiba Korkum ikimiz adına Ben hala aynıyım Yüreği kocaman sevdalı çocuk Seni de kendim kadar iyi biliyorum aslında Ve yerine kimseyi koyamıyorum Yaşanmışlıkları düşünsem de eksik hep aynı parça Anladım Büyüdüğüm yerlerde olmayan, aşka dair bir söylem kavradım: acı.. Kendini var etmek için seçmiş sevdayı Sevgilim Yıldönümlerine gelemden kavuşur muyuz ayrılıklarımızın Biliyorum hep olduğun gibisin aslında, ben farklıyım Güven temel bir sorunsalmış sana dair sorguladıklarımda Yeni yeni anladım Yine de öğrenilenler kolay değişmiyor Çünkü halen gözlerinin ötesinden bir aşk yansıyor Şimdi yalnızsın yaşadığın mekanda Bugün paylaştığımız anlar adına kaldığımız yerden başlasak nasıl oluruz Cevabı yok sorumun çaba ondan bir adım uzakta Flu sana dair baktığım yerler Gelecek, öğrendim ki tek yürekle ite kalka gitmeyecek Dur bir düşün sevgilim Seni öyle deli sevdim ki Ondan anlamadın belki beni Oysa aynı topraklar değil miydi çocukluğumuza sürülen Aynı değerler değil miydi bizi kan çekercesine birleştiren Yakışıkalır mı ayrılıklar bunca tutan şey varken Bu seferde farklı değil bitiş cümlelerim Çünkü imkansız yok bilirim Hadi düşlemde var olalım bu gece, kapat gözlerini Hadi mucizelere yeniden inanalım Kardelenler açar yine kışımızda masalıyla Bekle zaman gelecek Şimdi varlığımız düşümüz olsun Elbet bir gün gerçek var oluşumuza gülümseyecek |
Yaktım Gemilerimi
Yaktım bütün gemilerimi.. Sığındığın tüm limanları da yüreğimdeki.. Dağıttım bende kalan herşeyi.. Katar katar gidiyor şimdi aşk yeminleri.. Bunca yaşantı sığıyormuş meğer sade bir kutuya, Kapattım üstünü, yükümü bıraktım.. Bir daha uğrama gözlerime.. Pişmanlık olsan kaç yazarsın.. (16.haziran.2006) .............. (öfke seline kapılıp yazdımsa da kızma sevdiğim, isyanımı anlarsın dilerim. acıttığın yerlerim kanamasın, sevgime benliğim yabancılaşmasın diye, yakmalıydım gemileri. yoksa suya indirilince taşıyamayacaklardı bizi. kaygılanma sakın, gitmeyecek aşk yeminleri.) 19.6.06 |
Yalan
Y-azık oldu aşka A-ldatılmışlık bu sefer bana kalan L-af söz ettiler de ne oldu A-nladım düşüyor içimden senli yerler N-e fayda özlemler büyütsem, unutulursun sen de … … … (harfler olunca kelime, YALAN olur unuttum dersem yüreğime) |
Yalanım Yok Kendime
Kandıramadığım tekliğim Dayanmaya çalıştığım özlemlerim Uzaklığına alışmışken Yakınlığında eli ayağına dolaşıyor sevgimin Susmaya çalışıyorum arzular karşısında Sessizliğimde çığlık var aslında Yerine koymayı denediklerim Olmadığını bilsem de dolduruyormuş Sıcaklığın tenimi yaktığı bir gün ortası Kulaklarımda sesinin en güzel tonları Yanağımdan süzülen yaşların son durağı Sol yanım, yüreğim, aşk yeminim sensin sevdiğim Lodosun sersemliğinde uyku halindeyim Uçuşan perdemle geliyor sanki tenin Masum bir hal içindeyim Yalanım yok kendime, özlemin dibindeyim |
Yanıyor İstanbul
Kapı önüydü Giderayak verilmiş bir buse Tadı kaldı dudağımda Özledim bak En basit haliyle bu cümle Başım dertte gözyaşlarımla Çok mu geçmiş zaman Hani söz vermiştin Temelli olacaktı kalışın bende Gece yarısıydı Gürültü içinde seçilen bir sen Adın çalıyordu yüreğimde Nerdesin demiştin Hala bildiğin yerdeyim işte Kapattığım yerde kaldı sesin Çok mu geçmiş zaman Karşılaşmadık mı ardından Hani bekle demiştin ya Hayatı durdurdum sana Fikri firarsın Akla zararsın bugünlerde Çağrışımların yansıyor ötekilerden Yanıyor İstanbul Hasretinin kıvılcımı düşmüş içine Ki düşün Ne kadar çok sevmiş seni Yok olmayı göze alacak kadar cesaretli Küllenir mi sanıyorsun sevgili |
Yaşama Dair Nedenlerimsin
Tuttuğum kalemin kurşununa hareket verensin Dolunayın parlaklığında aklıma düşensin Buza kesmiş ayazında kış gecesinin Sıcaklığım, ışığım, gülümsememsin İhtişamıyla baktığım boğaza karşı elim göğe açık Varoluşsal karmaşalar zihnin hücrelerinde dolaşık Dün vardılar bugün yok, sıkı tutsan da nafile Ecel geldi mi, gözyaşından başka duygu yok yüzümüzde Bunca kayıptan, bunca yalancı yaşantıdan ne kalıyor geride Tanrının yüzümüze baktığı bir aşk var içimizde Sevdiğim nasıl susarım ben böyle bir zamanda sana Daha sıkı tutunmalıyım seni mutlu etmek adına Deli edici öfkelerime, sonsuz sevişlerime malzememsin Yokluğunda buram buram özlem, varlığında söylemsin Çok fazla geldi sitemler belki, kırık ya yürek dalı Bazen gidemeyişim, bazen de kalamayışımsın Yalnızlığımın içinden geçen gizli bir sessin Her şeye rağmen aşkla beklediğimi bilensin Kayan yıldıza her an hazır dileğimsin Uğruna göze alınmayacak zorluk yok sevdiğim Yaşama dair tüm nedenlerimsin |
Yaşanan Ne Var
Yok sayarsın her şeyi oldu olacak Yaşanan ne var Görmezden gelirsin karşılaşmalarda Selama gerek mi var Sözlerini yalanlarsın sonra Gözlerinin içini kara gözlüğe mi saklarsın Kalbini söküp atar mısın Sen de kalanları olmadı bir koliye koyar eskiciye satarsın Adını koyduğum köpeğin, üstelik halen göremediğim Her okşamada kendinden kaçarsın Oysa hafta başında almıştım sana Köpekler aşk hakkında yalan söylemez asla.. Şimdi gökyüzünün kendini bilmez hali gibiyim Ne açmayı bildim ne de kapamayı Yolun sonu karşılaşma az sonra Dayanır mı yüreğim Aklım almaz aşkımı yanına Kendime nerden savunma üreteyim Ağlamadan dayanılır mı yakınlığa Beden kendini taşıyamadan bırakırsa kollarına Olmadı sen gibi yalan derim soranlara Neydi ki yaşanan Tanışıyor muyduk biz Gülümserim sonra Sonrası hak izim Senin uykusuz gözün Sızladı mı için Biraz mola alalım olmadı Bırakalım önce öfke dinsin Sonrası allah kerim |
Yaşların Yasağı Yok Sevince
Deli mayın bir koşturma içinde yetişmeye çalışırken zamana, işinden gücünden kendine ayırdığın sığınak misali alanlara, bir oh çekersin önce sırtın yumuşak yatağa değince. Sonrasında dalar gözlerin tavana içinden yolcularsın hüzünleri farklı diyarlara. Kendine bir albüm seçersin eşlik etsin dinginliğine, mırıldanırsın. Sözler kulağa küpe iki damla yaştan fazlasına izin yok ona göre. Geçiyor kara günler, karmaşaya bıraktığın bedenin de iyi oluyor. Huzur hep içinde, güven eski haliyle bildiğin yerde. İnandıklarını pekiştirmek için var başını yasladığın omuzlar. Hiç biri olmadı, yeter ki içindeki inancı kaybetmeden çıkar. Sessiz bekleyişlerin sonu gelmiştir artık, karşılıksız sandıkların aslında hep doğru yere doğru şekilde ulaştı. Son günlerin dökümünde hesap ekside kaldı ya ondan zorlandı beden işler ruhu aştı. Ve sonunda mükafat yine en güzel haliyle kalbine ulaştı. Umursamaz sandığın, belki senin de artık umursayamadığın noktada karşında aynı gülümseme, aynı satır. Şaşkınlığa bırak kendini, ağla şimdi yaşların yasağı yok sevince karşı. Göz takıldı bir süre, tekrar tekrar geçti zihinden her kelime. Sonrasında başımda kavak yeli misali aşk yüklü meltemler. İçim seni çeker, seni özler ve yine mucizeye yakındır varlığından hayatıma geçişler. |
Yatırım Nesnemsin
Gün geceye sessizce varmakta canım Benliğimi dış dünyayla ilişkiden kestiğim yerdeyim Bir ameliyat var şimdi içimde açık sanki tenim Oysa tamamlanmış bir görüntü çizmekteyim Düşlemsel düzlemlerin üstünde, kişisel bir yüzleşmedeyim Yatırım nesnemsin sen de benim Şartların geçişselliği gerektirdiği her oyuna adapteyim İçgüdüsel değil bundan öte öfkelerim Aşkın sabitliğinde huzurlu gülüşlerim Büyümek dedikleri sayıların olgunluğu sadece Sevdikçe, verdikçe ve anlatabildikçe gencim Ruhsal analizler peşinde gezinti halindeyim Belki bundan bize koruyucudur önlemlerim Her halimle aşkken bile gerekirse seni gizlerim Ve hep aşkın koşulsuz halindeyim |
Yazık Olur Bu Aşka
Göz göre göre bu aşkın bitişine izin veriyorsun.. İçinde kapattığın yerlerim hala açık aslında, ben ordayım.. Aşık değilsin ama olmak için fırsatları birlikte yaratmalıydık, çünkü ben de aşkı senle var etmeye hazırım.. Kendimi sensiz eksik hissettiğim doğru.. Sözlerin yetmediği noktalarda kalıyorum hep.. Duruyorum ve aynı şeyleri tekrarlıyorum.. Umudumu kestim senden derken bile duysan altında yatan sessizliği, ordayım.. Başkası var hayatında biliyorum ama kızgınlığımı arttırıyor bu, çünkü sen benim üstüme kurdun bu ilişkiyi ve derinlikli değilsin.. Gerçekten hissedilenlerin görünenler olmadığını biliyorsun.. Sen bu değilsin çünkü, tanıdığım bildiğim adamsın hala.. Belki hiç gösteremedim korkumdan ama en çok seni tanıdım ben bunca aşk içinde.. Aynı dili konuşmuyormuş gibi gözüksek de en çok senin içinden geçenleri anladım.. Seni duydum en çok.. Ve sen beni biliyorsun.. İçimden geçenleri, var etmek istediklerimi.. Hiçbir aşk benim gibi olmayacak hayatına giren.. Sana vaat edilenler yüreğimdekiler gibi değil.. Belki mutlu ve tutkulu olduğun yerdesin ama aşk sadece tende değil.. Uçup giden hisler peşinde koşarken sen, biz nelere tutunduk biliyorsun.. Neler var dur bir düşün.. Aşk her şeyden önce sessizlikte bile konuşmaktır.. Ettiğimiz kavgaları birbirimizi yıpratmak pahasına bitiremiyorsak bunlar bizi tutuyor diye.. Cümlelerimizi dinle, en çok da kendininkileri aslında olmadığını söylediğin bu ilişki çok zamandır var.. Kaybetmek yada çekip gitmek değil zor olan.. Gitmekse giderim gerçekten istediğin buysa.. Görmediklerini, bastırdıklarını yok saya saya giderim.. Ama yazık olur bu aşka.. Bize yazık olur.. Karışık ve hızlı yaşanan aşklar arasında sıkıştığımız bu şehirde biz hala duyguda buluşuyoruz.. Öfke belki ön planda ama yine de doğalımızı yaşıyoruz.. Çünkü sen de ben de biliyoruz kaybedersek böylesi yok.. Aklımdan geçenleri senle paylaşmak işe yaramıyor artık biliyorum.. Acısamda göstermemeye çalışıyorum, gerçi gözlerime baktığında bilirsin içimden geçenleri sen.. Konuşma istersen ama özlem öyle belirgin ki senin de gözlerinde.. Çaresizliğe dayanamıyorum en çok, karşılaşmalarımızdaki burukluğa bir de.. Keşke dememeye söz vermiştim ama şimdi dua ettiğim kadar çok keşke diyorum.. Seni seviyorum cümlesini sıradanlaştırdığım yerden uzaklaştırdım ve galiba senden sonra kimseye bu kadar içimden gelerek söyleyemeyeceğim.. Bazen soruyorum kendime; Bu yaşananlar yada hissettiğimi sandığım şeyler yanılsama mı, kaybetmişliğin verdiği çaba mı? Yok değil.. Defalarca sordum.. Aldığım cevap hep seni seviyorum oldu.. İsyan etmeyeceğim eğer beni anlamazsan.. Kendi çizdiğin yolda ve yeni bir paylaşımda olmayı seçersen, sadece birkaç damla gözyaşımı göreceksin.. İçimdekileri saklayarak ve seni yüreğimin en güzel köşesinde tutarak gideceğim.. İnancımı yitirdiğim nokta olmayacak, bunu sana hep söyledim.. Sadece olması gerekeni yapıyor olacağım seni mutlu görmek adına.. Ama elini vicdanına koy sevgili; bu kadar kolay gönderebilecek misin beni.. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:13 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.