![]() |
Yazık Ettik
İnanıpda oy verdik Gün değmemiş yalana Başımıza taç ettik Birde parti aşkına Hep bunları biz seçtik Gözde yumduk yalana Lanet bile etmedik Sahip çıktık çalana Gelince kurban kestik Bize kazık atana Öte gidin demedik Yazık ettik vatana Kimine baba dedik Kimisinede ana Artık bunlara kanma Bu devirler kapana M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yeşil kart
Dağılan pazardan sebze seçeriz İkinci eldende üstbaş giyeriz Yoksulluk içinde daim yüzeriz Varlığım elimde yeşil kart benim Parasız olunca yuka derimiz Eskici pazarı uğrak yerimiz Senenin her günü aylak gezeriz Varlığım elimde yeşilkart benim Yarı aç yarı tok gezer bebemiz Tazıdanda daha ince belimiz Nasıl olur yıllar sonra halimiz Dertlerim demirbaş gücüm yok benim M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yine
Hücreye kapasalar Zincirede vursalar Prangada taksalar Sevmek güzel diyeceğim Aç susz bıraksalar Çokda zulüm yapsalar Sevmeyi suç saysalar Yine sevdim diyeceğim Dar ağacı kursalar Yağlı urgan taksalar Son sözümü sorsalar Ela gözlüm diyeceğim Can evimden vursalar Gözümüde oysalar Pesmi diye sorsalar Çok sevdeim diyeceğim M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yollarda
Yine seni andım burada Kıvrım kıvrım sokaklarda Buğulandı gözlerim burkuldu içim Simitsattığım bu yollarda Sen hatırladım güzelim Seni andım yine ben İç çekip hüzünlendim Sen gördüğüm yollarda Yine çocuklar koşuyor Yine kadınlar oturuyor Pencerelerde çiçekler var Sarmaşıklar uzanmış yollarda Yine tozlar var yollarda Yine çöpler durur kenarda Gsçsr ağarmış saçlı insanlar Simit sattığım yollarda M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yorgun Kurşun Ağıdım
Kara gözün taş fırın Daha küçük kız yaşın Dönüp durur lo başım Şu halime bir bakın Gözü yakdı şu kızın Kışın değil bu yazın Ateş doldu lo bağrım Şu gönlüme bir bakın Derde boğdu yar aşkın Okmu canan ey kaşın Bir hoş etdi lo acım Şu kalbime bir bakın Yorgun kurşun ağıdım Paslı namlu feryadım Cephanelik lo bağrım Mevzim oldu dudağın M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yörükleri Obasında Göremedim Bu sene
Hani yaylamızın çam kokulu dağları Bülbül bile terk etmiş viran olmuş bağları Pınarları kurumuş çağlamıyor suları Yörükleri yaylasında göremedim bu sene Sürüsüyle güdülürdü koyun ile davarı Peşi sıra gezinirdi yörüklerin kızları Develeri yok gayri kişnemiyor atları Yörükleri obasında göremedim bu sene Keklik ile tavşan idi şahinlerle avları Kavurmaydı sofralarda ayranınan aşları Konup göçüğ gideriken obamızdan yukarı Yörükleri yol boyunda göremedim bu sene Binbir çeşit ot bürürdü dağı taşı yazları Çagladımı köpürürdü derelerin suları Değirmende döndürürdü koca koca taşları Yörükleri değirmende göremedim bu sene Yörük kızı tuluk asar yağlı ayran yapardı Çalkamacı bakır tasda misafire sunardı Hürmetinen bir elini göğsünede tutardı Yörükleri çadırında göremedim bu sene M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yüzsüzlere
Seçimlerde manevralar yapılır Loto toto at yarışı oynanır Yüzsüzlükde başköşede kapılır Tükürsemde yüzünüzde gül açar Yallandıkça yallarınız yağlanır Baltuttukça parmağınız ballanır Dargününüz iktidarda bollanır Dümen suyu sizin arkda bol akar Her devirde üç beş banka kapanır Vergi artar ihtiyaçlar zamlanır Toplananlar kıçınıza sıvanır Timsah gibi gözünüzden yaş akar Yatlar katlar villalarda alınır Yüzsüzlerde biraraya toplanır Vur patlasın çal oynasın yaşanır Saltanatın böyleside can sıkar Gözünüzde yüce millet ahmaktır Sizin görev hazineyi soymaktır Varlığınız bu millete beladır Yüzsüzlüğün danışkası tur atar M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Zalim Oldun
Tatlı dile gülen yüze Yandı gönlüm iki göze Halim yoktur iki söze Eriyorum ela gözlüm Yaktın beni ela gözle Yıktın beni acı sözle Zalim oldun hasretinle Yanıyorum ela gözlüm Kederinle sırdaş oldum Eleminle gardaş oldum Acılarla yoldaş oldum Ölüyorum ela gözlüm M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:29 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.