![]() |
Gel pisi Pisi
“serçe hakları” filan demedi kedi pençeledi yedi! kimi lanetledi kimi şiirler yazdı, besteledi kinini böylece besledi! bu konuda kedi ne dedi? hiç! sadece geğirdi ve esnedi! yeni avlar için tırnaklarını biledi! sonra bir gün… ama mutlaka bir gün… serçeler durumu irdeledi! bir araya geldi siz deyin kara bir bulut… ben diyeyim kara bir tepsi! kanat kanata kenetli… gaga gagaya hepsi! köşesinde kıstırıldı kedi ve bu kurtuluş bulutu allah ne verdiyse kafasına pisledi! öyle bir pislik ki bu kirli faşizmi temizledi! ılımlı kafir buna bir tarih düşmek istedi belki iki bin on yedi… belki yirmi yedi… belki elli yedi… ama bir gün mutlaka dedi! kimine göre iyi dedi kimine göre halt yedi dileyen istediğini söylesin dostlar fakat eminim ki kedigiller fena terledi! 27 eylül ‘07 Fuat Eriçok |
Gelemez ki
gece sokağa çıkış yasağı konmuş yine uykum bir süre gelmez artık (nisan '06) Fuat Eriçok |
Geliyo / Rum
düşman değilim korkma ben de insanım yavrum şu alman bu yahudio italyan ben de rum ağlama bu da geçer sil gözünü sil komşum işte yunanistan’dan bak sana geliyorum geçmişte bir zamanlar savaşmaya gelmiştim nice canlar almıştım nice canlar vermiştim yanlış tohumlar atmış düşmanlıklar dermiştim bak şimdi yardım için destana geliyorum çalkantılı olsa da ortak tarihimiz var anadolu çıkışlı kültür birliğimiz var pek çok benzerliğimiz yakın dirliğimiz var sen de sokul çekinme o yana geliyorum bizans oyunlarını hep arkada bıraktım korkularımı attım insan gözümle baktım başıma çok yakışan barış tacını taktım hadi sen de tak vre taksana geliyorum çeksin gitsin aradan nifak hırs politika nerden çıkmış çekişme sınır kapı mıntıka hepsi sanal din cins ırk sığıyor mu mantığa gerçek olan insandır insana geliyorum (eylül '99) Fuat Eriçok |
Genetic
yüreğim şiire gebe demiş şair demek doğum müjdesi yakın yeter ki dedesi kötü bir şair olmasın sakın (26 ekim ’06) Fuat Eriçok |
Geri Kalan
ne kadar mutluyduk seninle bir zamanlar aşkımız dolaşırdı dilden dile ve biz dizginsiz koşarken yarınlara geçen güzel günleri anmazdık bile oysa şimdi ikimiz de ayrı ellerde teselli peşindeyiz ümitsizce belki sen de beni soruyorsundur tanıdıklara benim seni sorduğum gibi mahcup sessizce yarınlar da bugün oldu dün oldu teker teker ne sakin bir liman buldum ne bir sevgili gelen ne diye meraklanmıyorum artık yeter zaten sararan renklerden her şey belli rakamlar sırtımıza basarak yükseldi yelkovan bitmeyen gücünü bizden aldı yitirilmiş bir gençlikten şimdi elimde bir resim dudaklarımda unutulmaz bir isim kaldı (kasım ‘70) Fuat Eriçok |
Gericilere
geriye bakılırken ileri görülür mü eski geride kalmış yaşarken ölünür mü mehter bile bir geri iki ileri gider osmanlı tutkusuyla bu vatan bölünür mü bence gelin vazgeçin cehalet yaralansın gelişsin cumhuriyet daha sağlam kök salsın biraz aklınız varsa yetinin de onunla hepsi gitmesin elden kelle yerinde kalsın (30 ağustos ’06) Fuat Eriçok |
Geriye Bakış
akşam yine siyaha buladı camlarımı gene gönlüm gezecek hatıralarda gözlerim yollarda düşüneceğim eski heyecanlarımı çocukluk günleri gelecek derken anımsayacağım o kısa pantolonu içimiz dışımız erik dolu koştuklarımızı ikinci çocukluğa giderken ve sonra ilk sevgili ilk heyecan ilk öpüş gözlere bakmaya utanan gözler sıcak tekleyen kısık tertemiz sözler ve sonra ilk ayrılık uyanılan ilk düş bir film gibi geçecek gözlerimden unutulmaz sandığım unutulmuş sevgililer kadehler şarkılar çılgın ******* içimi çekeceğim derinden (ekim ‘68) Fuat Eriçok |
Girme Rüyalarıma İstemiyorum
girme rüyalarıma yeter istemiyorum uyanmak öldürücü gecenin zifirinde belki unutacağım seni günün birinde lütfen o güne kadar gelme istemiyorum gelip gelip kalbimi delme istemiyorum girme rüyalarıma yeter istemiyorum seni gördükten sonra sensizlik dayanılmaz bir kez kavurdun beni tekrar tekrar yanılmaz nasıl bir harabeyim görme istemiyorum kalbime ağlarını örme istemiyorum girme rüyalarıma yeter istemiyorum sürüp gitse iyi de sonunda uyanmak var etkisinden kurtulmak ve buna dayanmak var görünüp kaybolarak germe istemiyorum saçlarını göğsüme serme istemiyorum girme rüyalarıma yeter istemiyorum o uyanış sonrası kendimle hem de sensiz yaşanan dakikalar hem ruhsuz hem bedensiz çektiğim ızdırabı bilme istemiyorum bırak aksın göz yaşım silme istemiyorum girme rüyalarıma yeter istemiyorum madem ki bir kez öldün beni bana terkedip aşkının büyüsünü damarıma zerkedip şimdi de rüyaları bölme istemiyorum her uyanışta yine ölme istemiyorum (17 kasım ’06) Fuat Eriçok |
Git Gel
git gel git gel git gel çalışma olsun sevişme olsun aynı yere çıkıyor ucu ilk günler heyecanlı sonra sıkıcı ve yorucu (aralık ‘03) Fuat Eriçok |
Giz
güzeli uzaktan seçtim aşk denen tuzaktan geçtim şarabı dudaktan içtim içmemek gelmiyor elden sarhoş oldum doyamadım evrenin özüne koştum bilim gizine ulaştım yıldızın izine düştüm düşmemek gelmiyor elden uğraştım da sayamadım uçtum yerden uzaklaştım gerçeğe birden yaklaştım gördüğüm eserden şaştım şaşmamak gelmiyor elden inceledim bilemedim hepten kulak hepten gözdüm saf balı petekten süzdüm ben çokluğu tekten sezdim sezmemek gelmiyor elden yaklaştım da değemedim kadın elinde haz oldum ilim gölünde saz oldum ozan dilinde söz oldum olmamak gelmiyor elden söyledim anlatamadım sesi gördüm ney’i gördüm söyleyemem neyi gördüm görünmeyen şeyi gördüm görmemek gelmiyor elden baktım da anlayamadım tanıdığım anda bildim dostum beni sende buldum ilhamınla çiçek verdim vermemek gelmiyor elden bir vazoya koyamadım çok dolaştım öze döndüm beni attım bize döndüm parlayan yıldıza döndüm dönmemek gelmiyor elden göz kamaştı bakamadım (nisan ‘01) |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:42 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.