![]() |
Kırma
Umut koksun istiyorum dostluklar, Sevgiyle konuşsun insanlar. Kırıklık olmasın dillerde, Dostluk koksun insanlar. Bir gün kırdığın kalp senin olur, Kalbini kederlerle doldurur. Sözünü söylemeden iyi düşün, Birine vurursan bir başkası da sana vurur. Olanaklar sunmuşsa sana dünya, Sana mecbur olanları kırma. Veren Allah bir gün alır, Onların durumuna düşersen kızma. Düşünerek söyle ağzından çıkan sözü, Olmasın kimsenin hiç kimsede gözü. Sadece sevgi dolu beraberlikler olsun. Yaşam huzur ve mutlulukla dolsun |
Kısır Döngü
Bir kısır döngü içinde yaşıyoruz, Biçareyiz bu hayat sahnesinde. Kimi büyük adam rolü almış, Kimi ailesine bakacak kadar kazanmış. Kimi sorumluluk yüklenmiş üstüne, Kimi ise sorumluluktan uzakmış. Kimse rolünden memnun değildir, Kimi der ah bahtım ne karaymış. Rolünü bırakıp kimse ayrılamaz sahneden, Ta ki vakti gelip çatıncaya kadar. Yazılmıştır senaryo oynarsın istemeden, Çıkmıştır sahnede oynamaya oyuncular. Birinci perde bebek ağlayışıyla başlar, İkinci cocukluktur hayata gülerek bakar. Üçüncüsü gençliktir toz pembe gelir dünya. Son perde yaşlılıktır doyulmamıştır yaşamaya. Oysa neler çekilmiş ne acılar yaşanmıştır, Anlamadan geçmişte günlere şaşılmıştır. Yine yaşam güzeldir acıları olsa da, Yürekler kederlerle hüzünlerle dolsa da. Dört perdelik bir oyun böylece tamamlanmış, Bir ömür acı tatlı olaylarla yaşanmış. Herkes kendi rolünü bir umutla oynamış, Ömür bitince ise sahneden ayrılınmış. Meziyet Ak |
Kış
Soğuktur kış *******i mutlu olur kimileri, Kiminiyse yakar hemen yakacaklarının derdi. Sıcacık soba başında yumarsın gözlerini, Tatlı hayallere dalar unutursun dertlerini. En büyük zevk *******i sıcak soba başında, Közlenir kestaneler unutmayın mısırı da. Yiyecek giyecek yakacak yaş doldurur gözlere, Kışın mutluluk yaşamak lâyıktır zenginlere. Evi ocağı olmayanlar çabalıyor yine de, Yaşam savaşı verecek örnek olur bizlere. Boşa harcıyanlar vicdan gerek sizlere, Kışın mutluluğu yaşamak hakkı lâyıktır hepimize. Kurulmuş sevdalara kara dağlar bembeyaz, Tenimiz üşüse de olsa da biraz ayaz. Gönlümüz sıcacıktır sanırız gelmiştir yaz, Haydi asma yüzünü sende gülümse biraz. Kış gemisi gidecek geliyor işte bahar, Mevsimler geçecek böyle gelir serin sevdalar. Gönüller bu sevdalarda hep mutluluğa dalar, Güler yüzlü olursak bizle olur mutluluklar. Meziyet Ak |
Kıyamam Sana
Neden anaları hep ağlatırlar, Ağlama anacığım kıyamam sana. Neden bu dünyada hep savaşırlar, Ağlama anacığım kıyamam sana. Askere gitmemden gurur duysanda, Ağlama anacığım kıyamam sana. Sevgili oğlundan haber alsanda, Ağlama anacığım kıyamam sana. Bu vatanın uğrunda şehit olsamda, Ağlama anacığım kıyamam sana. Kalbim sevdiğimden uzak olsada, Ağlama anacığım kıyamam sana. Dönüp gelmesemde memleketime, Ağlama anacığım kıyamam sana. Başın hep dik olsun gönlün gururla, Ağlama anacığım kıyamam sana. Meziyet Ak |
Kime Ne
Ben sustum da ne oldu bu güne kadar, Bir gün takdir edilmedim hep yıktılar gönlümü. Bir kâlp taşıyormuşum kime ne herkes mutlu ya! Beni de isyankâr yaptınız başardınız sonunda. Bir ben değilim görüşümün savunuşu boşa giden, Teselli arıyor bulamıyor isyan ediyorum istemeden. Belki insanlığa verdiğim değerdendir hep yıkılışım, Beni bundan sora kuvvetli iradem kurtarır. Benden başka bunları söyleyecek açık kalpli yok mu? Sonsuza kadar susacakmısınız yeter artık konuşun, Bırakmayın beni yapayalnız bu düşlerim içinde, Belki o zaman gerçekler aydınlanır bilemiyorum! Meziyet Ak |
Kimler Geçmedi ki!
Bu hayat tünelinden kimler geçmedi ki, Ne ünlüler ve garipler sessizce gitti. Hepsi bir başka sevinç coşkuyla doluydu, Kimi çok mutlu oldu kimi çok mutsuzdu. Çoğu idare etti nice devletleri, Geçindiremediler evini kimileri. Kaybedince her biri sahip olduklarını, Yakalayamadılar geçmiş anılarını. Ellerine geçirenler en büyük değerleri, Bilemediler kıymetini ellerindekilerin. Kimileri gülerken neşeyle dolu dolu, Diğeri için ise tebessüm bile zordu. Bu hayat tünelinden geçiyorum ben şimdi, Sahip olduklarımı almak isteyenleri, Yok etmelidir derim yapmacık sevgileri, Tüketemez bu dönen çark dişlileriyle beni. Canavar dişlilerden kurtulup yaşamayı, Yaratacağım ben bil başarılı olmayı. Huzur bulup içimin mutlu gönül sarayı, Gülerek anabilecek her acı hatırayı! . Meziyet Ak |
Kitaptan Yaşama
Ne sevdalar okudum gönül kitaplarında, Ne acılar gördüm o hayatın romanında. Ne mutluydu sevenler kitaplardan çıkıpta, Ne kederler vardı hep hayat sinemalarında. Nedir bu paylaşılmayan kavga gürültü nedir, Dostça yaşamak bilin beraber çok güzeldir. Kırgınlıkları atıp sevince gönüller gülecektir, İçimizdeki güzellikler kederlere son verecektir. Gönül gönüle dostça insan ayırmadan yaşayalım, Birbirimize menfaatsiz sevgiyle yaklaşalım. Gönüllerden düşmanlığı gelin uzaklaştıralım, Kederleri acıları artık yaşamayalım. Sevgi pınarları ruhumuzdan sevgilerle çağlasın, O parlak renklerini çevremize dostça yansıtsın. Dile gelsin duygular bütün sıkıntılar dağılsın, Dertler yok oluversin herkes dostça yaşasın. Meziyet Ak |
Krallar
Krallar acımasız kurallar koymuş, Kurallarsa bu kralları boğmuş, Boğulunca kurallardan o krallar, Krallar koşup kuralları boğarlar. Boğulan kurallar hep yok sayılmış, Yok sayılan kurallarda dağılmış, Dağılan her bir kural çok şaşırmiş, Şaşıran kurallar terör taşımış. Taşırken terör kral kuralları, Krallardan terör almış tüm yarınları, Yarını alınanlarsa aslan kesilmiş, Aslan kesilen krallar yarıştan çekilmiş Meziyet Ak |
Kuşlar
Başını kaldırarak bak sevgiyle kuşlara, Bir bakıpta görseydin orda masumiyeti. Küçük ve büyük kuşlar uçarlar umutlara, Kanat çırparken gökte gör işte kuş cenneti. Bir kaç yudum su içmek tek istekleridir, Yaşamının uğruna bir kaç yudum içerler. Bir parça kırıntıya hayatını yitirir, Eğer ki başarırsa ötüşür sevinirler. Suyu ve yiyeceği her an tehlikelerle, Bularak yaşamını sürdürerek yaşarlar. Miniciktir kalpleri çarpar hep sevgilerle, Yazıktır korkmasınlar korkutursan kaçarlar. Her bir çeşit kuşun hep gönlü maviliklerde, Mutluluğa yetişmek duygusuyla uçarlar, Zararlı ve zararsız onlar hep gönüllerde, Barış ve huzur için umuda kanat çırpar. Kuş cenneti diyerek bir yer kurulmuşsa da, Oradaki kuşlara sahip çıkılmamıştır. Bir şey ya yapılmalı sahip çıkmak zorsa da, O masum yaratıklar her an korunmalıdır. Ne kadar savunmasız vurulmaktan korkarlar, Bir yudum su bir kaç yem bir de hürriyet ister. Minik yürekleriyle mutlulukla uçarlar, Kafeste hapsetmeyip gönlünce uçmak yeter. Onlar için güvence hiç bir garanti yoktur, Yine bak nasıl mutlu sevgiyle kanat çırpar. Acımasız yaşamda minicik bir soluktur, Tüm kuşlara sevgiyle yürekler yaklaşsınlar. Barış sevgi mutluluk bir simgedir onlardan, Örnek alıp insanlar dostluklarla yaşarlar. Ne güzel olur hayat ses gelmez mutsuzluktan, Gönüller dosta hasret umutsuz yaşamazlar. Gel bu sese kulak ver onlar gibi azimli, Barışa kucak açmış renk verelim dünyaya, O an hep huzur dolar olur yaşam düzenli, Mutlulukla semada yelken açar sevdaya. Meziyet Ak |
Külün Gönlünü Yakmış
Kalbim yanıyor görme, Yazık kimse görmüyor. Kaorlar var sakın gelme, Külüm savrulur diyor. Savrulsa da küllerde, Umutsuz yaşanmıyor, Derken ruhum gönlümde, Ses verir ulaşmıyor. Pes etme yarınına, Bu gün belki de güler. Mutluluğun uğrunda, Tuttuğun sözün işler. İşlendi nakış renkli, Sesler susmayacakmış. Canlanan yürek sesli, Külün gönlünü yakmış. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:35 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.