![]() |
Yağmur
Kurak geçti yaz Uykusuz çocuk gibi toprak Bulut anne… Ninni söyle Ağaçların dilidir yaprak Kurak geçti yaz Ağlıyor rüzğar bak Rüzğar habercisi felaketin… Taşı toprağı yakan şu rüzğar Taş, toprak sahipsiz çocukların senin… Bulut anne Ümitlerimin tam bittiği anda Büyük olsun çiftçinin harmanı diye Koşup gelse bulut… Sicim gibi bir yağmurla sevinsem. |
Yalnızlık gecesi
Nasıl bozulur bu yalnızlık gecesi Yalnızım mavi göğün altında Yalnızım en mavi rüyalarımda bile... Ey şah damarımdan daha yakın olan Ey eşya denizinin nuru... Ve vuslat tek ölümde mi... Yaşadım hasreti Gönlümün külü savruldu rüzgarlarla Tek sana secdelerim El açışlarım Boyun büküşlerim... |
Yaz Günleri
Özlenmiş yaz günleri Karşıdaki tepeler Karlarla kapalı yollar Şöyle diyor: Gel yaz günleri… Gözlerim de diyor: Gel yaz günleri |
Yaz Rüyası
Yaz gelince rüya görür köyüm Uçurtmalar uçuran çocuklar Dereler akar şırıl şırıl Suda pul pul balıklar… Ne güzel bir rüya bu Türkü tutturmuş yaylalar Papatyalar toplayın bizi der gibi Ağaçlarda kuşlar Dereler, Tepeler her şey mutlu… Yaz günleri Şefkatin gülleri |
Yaz Tatili
Geçen yıl Yaz tatili planı yaptım Tutmadı Bu yıl hiç plan yok Bekleyin geliyorum diyemedim: Uçurtmalara Derelere Pul pul akan balıklara Camisi minaresi güzel köyüme Uykusuna doyulmayan yaylaya Papatya topladığım tepelere… |
Yeşil çimen yeşil halı
Dün kırlardaydım Sıvamış kolları Süslemek için kırları Lale sümbül papatya Dere berraktı Kuşlar neşeli Dört bir yandan davet vardı oyunlara Hoş geldin diyelim bahara. Yeşil çimen yeşil halı Üstünde koşmak geldi içimden Çiçekler içindeydim Bir ateş içini yakmış gibi çiçeklerin Çocukların yüzlerini arıyordu çiçekler Çocuklar çiçek Çocuklar bal… Bir ateş içini yakmış gibiydi arıların Çiçekten çiçeğe kondu Arıların dilinde şarkı Arı kardeşler Terk ettiler evi – barkı… Çalışsın güzel arılar sofra sofra sevinsin çocuklar… |
Yıkım
Rüzğar kavmine geldiğinde Rahle yoktu çocukların önünde Ellerinde baharı çağıracakları gül Gözlerim göklerde Nerde mavilik Göklerin uyanış şarkısı Maviliğin üstünde deli fırtına Güvercin zeytin dalı gözlerin yok Kuyudan Yusuf yeni çıkmıştı Çiçekler yine soldu |
Yola Düşmek
Bir yolcuyuz uzaklara Yol yordam gerek Yunusun yolunu seçtim Dikeni değil gülü seçtim Ballar balını seçtim Işıklı yollarda Yunus Yunusun yoluna düştü gönlüm |
Yunus'un Mezarı
Aşk şehrine varsam Sorsam Nerde Yunusun mezarı... Bir çiçektir Yunusun mezarı Sorsam Nerde kurulmuş aşk otağı Nerde yanmış çerağı… Sorsam nerde abdest aldığı bulağı Nur akar bulağı… Nur akar aşk şehrine ondan. |
Yunus Emre
Allah dostu Yunus Yolu Gül dolu Sofrası Bal dolu … Gönlüme eczane Yunus Bir ayna olsam o yıldıza Ay çiçeği olsam o yıldıza... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:29 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.