![]() |
Yokla beni
El yerine koyma beni Ara sıra yokla beni Hasretinle yakma beni Ara sıra yokla beni Aramıyor sormuyorsun Çok ucuza sattın belli Yüreğinde yoksam bile Ara sıra yokla beni Masum yüzlü güzelimsin Hala benim sevdiğimsin Gün olmazsa ayda,yılda Ara sıra yokla beni Seven insan darılmaz'ki? Sevdiğini unutmaz'ki? Mazaretler yığıp durma Ara sıra yokla beni Ne olursun anla beni Meraklarda koyma beni Eylül deme,ekim deme Ara sıra yokla beni Kararlıysan dönmemeye Hiç olmazsa bayramlarda Telefonu tuşla bari Ara sıra yokla beni (16.01.2004 Takvim Gazetesi) Şahin Ertürk |
Yokmu Alan Satıyorum
Kalbim açık arttırmada Çektiklerim bugün bitsin Aşka yasak bugün bitsin Yüreğimi satıyorum Yok mu alan satıyorum Aşka susamış olanlar Sevgiye açlık çekenler İhaleye girebilir Yüreğimi satıyorum Yok mu alan satıyorum Çok ucuza vereceğim Bedavaya vereceğim Üste sevgi vereceğim Yüreğimi satıyorum Yok mu alan satıyorum Sen Zeynep sen almazmısın? Yaramazmıyım işine BERRİN senin teklifin ne? Yüreğimi satıyorum Yok mu alan satıyorum Sev de sevmesini bilen Öl de ölmesini bilen Bir yüreği satıyorum Kalemimi satıyorum Yok mu alan satıyorum Yaşlı,genci ayırmadan Güzel,çirkin kayırmadan Kim alırsa gideceğim Yüreğimi satıyorum Yokmu alan satıyorum Kalbim açık arttırmada Teklifleri bekliyorum Nesrin seni bekliyorum Nilgün seni bekliyorum Yokmu alan satıyorum (04.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Yorgun Şair
Şaştım kaldım gülüm Şaştım kaldım bu işe Sen bunları bilmezsin Bilemezsin amma Tam dört ünvanım var Gittin Acıların şairi oldum Sonra Nöbetçi şairliğe terfi ettim Senin nöbetini tuttum Sen'li şiirler yazdım Sen'li şiirler yorumladım Uzunca bir süre Böyle idare ettim Ettimde gülüm Haddini bilen şair Modası geçti diyenler oldu Takmadım,aldırmadım Aldırmadım'da Yoruldum be gülüm Seni beklemekten Yalnızlıktan Sen'li şiirler yazmaktan Şiirin peşinden gitmekten Yoruldum be gülüm Dün bir dostum Ne haber yorgun şair dedi Demek'ki belli oluyor Yorgunluğum,bıkkınlığım Dışa vurmaya başladı? Şaştım kaldım gülüm Şaştım kaldım bu işe Acıların şairi Nöbetçi şair Modası geçmiş şair Haddini bilen şair Ve en nihayet Yorgun Şair Yoruldum,yorgunum gülüm Seni beklemekten Sensizlikten,yorgunum Yorgunum,yorgunum Şahin Ertürk |
Yufka Yürek
Onurumsun,gururumsun Yazdığımı okuyansın Mutlu ettin inan beni Yufka yürek,sevdim seni Yazık etme gözlerine Yaşlar dökme ŞİİRİME Güven benim sözlerime Yufka yürek,sevdim seni Gözlerine bakmasamda Ellerinden tutmasamda Dizlerinde yatmasamda Yufka yürek,sevdim seni Yalnızlığı SEN le boğdum SEN le bugün yeni doğdum SEN sin benim doğru yönüm Yufka yürek,sevdim seni (05.02.2007) Şahin Ertürk |
Yük Katarı
Kalbime vurdun satırı Aşkın yokmuş hiç hatırı Dolaştım ben kırk yatırı Derdim hala yük katarı (18.08.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Yüreğim BAĞDAT a Döndü
Gidişin bir yıkım oldu Harabeye döndü gönlüm Hiç dinmiyor gözyaşlarım Yüreğim BAĞDAT a döndü (15.07.2005-Yeni/İstanbul) Şahin Ertürk |
Yüreğimdeki direniş
Sen olmasaydın Dayanamazdım acılara Çekemezdim bu yalnızlığı Kaldıramazdım Bunca olumsuzluğu...? Yüreğimdeki direnişin Sembolü sen oldun Güçlü bir komutan gibi İşini mükemmel yaptın Kararlı,sabırlı oldun Teslim etmedin beni Kahır dolu Alkol dolu *******e...? Atmadın Yalnızlıkların aç koynuna Akıntıya kapılmış Sandal gibi Kaybolup gitmeme İzin vermedin... İyi'ki sen varsın İyi'ki Yanımda,yanıbaşımdasın Kolluyorsun sevdalını Yüreğimdeki direnişin Sembolü sensin güzelim Yüreğimdeki direnişin Sembolü sensin...Sensin Şahin Ertürk |
Yüreğime Düşen Son Cemre
Yüreğime düşen son cemrem Yediveren güller gibisin Renklendi senle benim dünyam Dört mevsim bahar yaşıyorum (23.02.2006) Şahin Ertürk |
Yüreğime Umut Ektin
Haber salmışsın Kasım'da geliyormuşsun Nasıl sevindim Nasıl sevindim Bir bilsen,bir bilsen Yüreğime umut ektin Oysa,kurumuştu Açmıyordu Gönül bahçemin gülleri Kasım'da geliyormuşsun Yüreğime umut ektin Ben bu umutla Bir on yıl daha Avunurum güzel Avunurum,avunurum... Şahin Ertürk |
Yüreğimi Okşayansın
Sıcak şeyler yazıyorsun Dağlar,Kent ler ötesinden Hasretinle yakıyorsun Yüreğimi okşayansın (27.02.2007) Şahin Ertürk |
Yüreğimi Yakıyorum
Yıllar sonra BEBEK teyim Yaşlanmamış anılarla Dünden kalan gözyaşımla Kibirit,çakmak kullanmadan YÜREĞİMİ YAKIYORUM (18.06.2006) İSTANBUL Şahin Ertürk |
Yüreğimin Çırpınışını Duymuyorsun
Yüreğimin çırpınışı Taa Afrika dan Avusturalya dan Kutuplardan Bile duyuldu Sen,şuracıktan İSTANBUL dan Kadife seslim Duymuyorsun? (29.05.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertü |
Yüreğinde Bana Yer Var mı?
Bıktım kolay aşklar dan Ben zoru seni seçtim Görmeden seni sevdim Yüreğinde bana yer Var mı canım,var mı yer? (07.12.2007) Şahin Ertü |
Yüzde Yüz Kazıkladın
Sana,sevgimi Kalbimi,kalemimi Duygularımı Maddi olanağımı Herşeyimi Bir ŞAİRİ ŞAHİN İ VERDİM Ne geçti elime Sıfıra sıfır Elde var sıfır Yoksun yanımda Bin verdim Bir alamadım Kazıkladın güzelim Yüzde yüz Kazıkladın beni? (20.03.2007) Şahin Ertürk |
Yüzde Yüzle Seviyorum
Çekip gittin uzaklara Düştün kötü tuzaklara Eksilmedi sana sevgim Yüzde yüzle seviyorum Aylar oldu aramadın Haber bile yollamadın Yüzde elli değil sevgim Yüzde yüzle seviyorum Yerden yere vuruyorsun Gördüğüne yeriyorsun Azalmıyor sana sevgim Yüzde yüzle seviyorum Sokaklara düştü ismin Sevmiyorsun beni kesin Aşkta benim sabit ölçüm Yüzde yüzle seviyorum Onca yaptığına rağmen Nefret etmedimki senden Eksilmedi sana sevgim Yüzde yüzle SEVİYORUM (04.05.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Yüzyılın Manyağıyım
Haram lokma yemiyorum Yosmalarla gezmiyorum Sosyeteyi sevmiyorum Bu yüzyılın manyağıyım Çağdaşlığı takmıyorum Riyakarlık yapmıyorum Dostlarımı satmıyorum Bu yüzyılın manyağıyım Mala,mülke tapmıyorum Rızka haram katmıyorum Topa,popa bakmıyorum Bu yüzyılın manyağıyım Garibanı,kolluyorum Soyguncuya,hırlıyorum Bozguncuyu,kınıyorum Bu yüzyılın manyağıyım Osmanlıya,dövünenim Türklüğüyle övünenim Müslüman’a güvenenim Bu yüzyılın manyağıyım (11.01.2008) Şahin Ertürk |
Yüzyılın Mecnunu
Ya bir manyağım,ya sevmeyi bilen Bir ölüye şiirler yazıyorum Bir ölüyle hala dolaşıyorum Manyağın tekimi,aşkı bilen mi? Yoksa yüzyılın,Mecnun u benmiyim? (28.08.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Zalim Ölüm
Zengin,fakir ayırmayan Makam,mevki tanımayan Güzel,çirkin acımayan Ölüm,ölüm zalim ölüm Sevenleri ayıran o Ocakları söndüren o Kapı,kapı dolaşan o Ölüm,ölüm zalim ölüm Trafikte canavardır Kötülerle arkadaştır Savaşlarda doyumsuzdur Ölüm,ölüm zalim ölüm Bazen verem,bazen kanser Çare olmaz dertler bulur Doktor,doktor süründürür Ölüm,ölüm zalim ölüm Uçaklarda,gemilerde Otolarda,trenlerde Kaçamazsın bulur seni Ölüm,ölüm zalim ölüm Hatır bilmez,rüşvet almaz Yalvar,yakar söz dinlemez Yaşamana izin vermez Ölüm,ölüm zalim ölüm Şahin Ertürk |
Zamanı Değil
Aşkından DELİ,olsamda MASKARA Bırakmaz ŞAHİN,seni bir KARGAYA Kalemim seninle gelmişken AŞKA Hoşçakal demenin ZAMANI DEĞİL (30.07.2006) Şahin Ertürk |
Zeliha
Burası mahrumiyet bölgesi Burası ARİZONA çölüne döndü Günlerdir küflü ekmek yiyorum Kuşlar bile uğramaz oldu Çobanlar yollarını değiştirmeye Başka otlak aramaya başladı Görülecek birşey kalmadı Gelme,gelme istemem Beni böyle görmeni istemem Saçım,sakalım Uzadı,ağardı Üstüm başım yırtık,kirli Ellerim,ayaklarım Nasır tuttu Dudaklarım Kurudu,çatladı Bir ayakkabım bile yok Yalınayak biri oldum? Korkarsın,ürkersin Kimbilir Belki tanımazsın bile beni Herkes terketti beni En sonunda,kuşlarda Kuşlarda gelmez oldu Köpeğim KARABAŞ Aylar oldu Oda terketti beni Garibim,ne yapsın Açlığa dayanamadı? Duygularım Duygularımda kaybolup gitti Aylar oldu Kalemi elime almadım Tek bir satır şiir yazmadım Buraya arada,sırada Hacı SÜLEYMAN uğruyor Yufka yürekli,HACI Süleyman Acıdığından,yiyecek getiriyor Hacı Süleyman olmasa İnsan suratını unutmuştum Ama seni hiç unutmadım Seni hiç unutmadım ZELİHA Beline kadar uzanan saçlarını Deniz mavisi gözlerini Kibarlığını,narinliğini Hele,hele sıcaklığını Hiç unutmadım Daha dün gibi hatırlıyorum Hatırlıyorum ZELİHA Bilmem Sen beni hatırlıyormusun Bilmem,bilemem de? Buraya gelmeni istemem İstemem ZELİHA Ellerim,ayaklarım gibi Benim düşlerimde kapkara Zift gibi,isli? Güzelliğin kapatmaz ki? Örtmezki bu karalığı Boş ver unut gitsin Boyalı düşler kuruyorsan Düşlerinden çıkart beni Ben herşeye boş verdim Kapıp koyuverdim kendimi Akıntıya kapılmış sandal gibiyim Nerede duracağım Nereye takılacağım belli değil? HACI SÜLEYMAN'ın Bugün,yarın gelmesi lazım Gelmezse ZELİHA Filmin sonu geldi demektir THE END yazısı yazdı demektir Bir hafta falan oldu Son küflü dilimi yedim Hacı SÜLEYMAN gelmezse Açlığa yenildim demektir Yenildim demektir ZELİHA Hacı SÜLEYMAN gelmezse Açlığa yenildim demektir Açlığa yenildim demektir (Kontrolsüz Sevgi adlı şiir kitabımdan) Şahin Ertürk |
Zeycan Olurmusun?
Senden önce ZEYCAN vardı Aşkı ondan öğrenmiştim Bana ZEYCAN olurmusun? Sana aşkı öğreteyim... (25.05.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Zor Yazdığım Şiirimsin
Kimselere benzetmedim Dünyalara değişmedim Yüreğime yerleştirdim Zor yazdığım şiirimsin Şekillere sokamadım Resimlere çizemedim Öykülere yazamadım Zor yazdığım şiirimsin Güzel desem gücenirsin Çirkin desem darılırsın Sözler seni anlatmıyor Zor yazdığım şiirimsin Sol gözümden kıskandığım ÜZERİNE TİTREDİĞİM Anlatılmaz güzelliksin Zor yazdığım şiirimsin Dünyadaki CENNETİMSİN Mavi,yeşil,pembe dünyam Sen le yaşam kolay amma Zor yazdığım şiirimsin Kalıplara sığmıyorsun Yüreğime kazınmışsın Kalem seni nasıl yazsın Zor yazdığım şiirimsin (....Eşime...) (03.08.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Zordur ŞAİR olmak
Kem gözlerce takiptesin Boldur seni çekemeyen Zor gününde tekmelerler Zordur ŞAİR olmak zordur Kent ten kente gezeceksin Şölenlere gideceksin Gönüllere gireceksin Zordur ŞAİR olmak zordur Gazeteye yazacaksın Dergilere yazacaksın İnternet te yazacaksın Zordur ŞAİR olmak zordur Hep sevecen olacaksın Karayı ak yapacaksın Karşılıksız seveceksin Zordur ŞAİR olmak zordur (17.01.2007) Şahin Ertürk |
Zühre Gibi Seviyorsan
ZÜHRE gibi seviyorsan Benim gibi özlediysen Aşka açlık çekiyorsan Bekle Birsen,geliyorum (30.12.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Zührem Olurmusun?
Göster bana gül yüzünü Dağıt gönlümdeki hüznü Bu sonbahar son güz günü Benim Zührem olurmusun? Aşklar beni arar bulur Yüreğimde aşklar büyür Benden sana büyük onur Benim Zührem olurmusun? Kalbe geldi eski neşem Aşk için yok fazla sürem Meçhule kalkmadan Tren Benim Zührem olurmusun? (07.09.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Zümrüt Gözlüm
Sen gittin ya Zümrüt gözlüm Karaları giydi yaşam Herşey sana yas tutuyor Hiç dinmiyor gözyaşlarım Sen gittin ya Zümrüt gözlüm Bir daha hiç uğramadım Yanından bile geçmedim Aşk,mutluluk sokağına Sen gittin ya Zümrüt gözlüm Kırmızı panjurlu evin Düşünü bile kurmadım Düşler bile yarım kaldı Sen gittin ya Zümrüt gözlüm Unutmadım gözlerini Unutmadım sözlerini Terketmedi sevdan beni Sen gittin ya Zümrüt gözlüm Azalmadı sana sevgim Bitmedi hiç sana saygım CİLLOP gibi anılarım Sen gittin ya Zümrüt gözlüm Meyhanelere düşürmedim Ona,buna anlatmadım Aşkımızı kirletmedim Sen gittin ya Zümrüt gözlüm Çocukların dilindeyim Deli adam olup çıktım Mezarının başındayım Sen gittin ya Zümrüt gözlüm Yaşam dahil herşey durdu Durdu Zümrüt gözlüm durdu Sensiz herşey durdu,durdu...? (04.06.2005) Şahin Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:59 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.