![]() |
Güneştir düşen turuncusunda menekşeler sunarım
Gece artık hiç dönülmeyecek yerlerdeki o sevgiliye Çocuklara kekik toplıyan o sevgiliye Bir kekik uzatan çocuk anne deyince Deniz dibinden çatı çeken Çocuk üstüne arkadaş üstüne Güneştir düşen yeşilinde bir yüz döner Değişmiyen o gençliğiyle sevgili Ölümden sonraki kurtulma gibi Döner döner de gelir karşıma Deniz dibinden cıkan ahtapot ölüleri Eski utanmaları çeker su yüzüne Güneştir kırmızı ve ben en çömezi bir rengin |
olsaydık olsaydık da
ne olsaydık ben gibi sen, sen gibi ben? olduk olduk da noolduk kim için sen, ne için beni; dinle sevgi kalp gözünde beslenir uzun kısa zayıf şişman esmer sarışın gözün gördüğü değil gönlün değdiğine seslenir yani o sesin biçilemeyen pahasını sahiplenen sahibim denilene teslim edilen bir iken ikinin iki iken birin sevdasına bağlanan sarhoşluğunda çağlanan uğruna türkülerce ağlanan isyanların kocaman köşelerinde küfür yanıbaşında |
Aşk ikidir sevgi bir;
Aşk yalan,sevgi gerçektir. Aşk sudur,sevgi susuzluk. Bu yüzden sevgi hasrettir, Özlemektir,beklemektir. Asıl maharet: Susuzken suyu içmek değil Karşısına geçip seyretmektir. Aşk haykırmaktır,sevgi ağlamak; Aşk açmaktır,sevgi katlamak. Sevgi saklamaktır Yüreğini,gözlerini Ve de ellerini saklamak Bahar geldiğinde; Bir çiçeğe,yeşile,çimene Aşık olamazsın ama seversin. Arkadaşına aşık olamazsın Ama seversin. Toprağa fidanı aşkla değil Sevgi |
Aşk Şiirleri
Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim. Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın Mavi mavi ölüyorum Duyuyor musun, orada mısın, Var mısın, yok musun? Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Yanarak, yıkılarak |
Senden aşkı öğrenmeye talibim
Okut beni talebenim sena Kalp hastanım sensin benim tabibim Acil'deki sıra benım sena |
Sevdalının kaybettiği aklıdır
Divanedir ne söylese haklıdır Defineler viranede saklıdır Ara beni harabenim SeNa |
Seni saran ellerimi,
Başka eller tutsa da! Sana bakan gözlerim, Yaşlarla dolsa da. Sevginle çarpan yüreğim Paramparça olsa da Aklımda daima sen olacaksın Yıllar sensiz geçse de, Anılar köreltse de Ömrüm bitip tükense d Bil ki sevgilim son nefesimde bile Kalbimde Daima sen olacaksın... |
Damla damla eridim
Hüzne biriktim Karardı aydınlık sözler Aydınlık yüzler Yığılıyor Öfke kin kaygı Ne gelecek günler bir müjde saklıyor Ne bir ilerleme halindeyiz Hep bir kılıç üzerinde Hep çapraz ateşlerdeyiz |
İnsanların türküleri kendilerinden güzel,
kendilerinden umutlu, kendilerinden kederli, daha uzun ömürlü kendilerinden. Sevdim insanlardan çok türkülerini. İnsansız yaşayabildim türküsüz hiçbir zaman. Hiçbir zaman beni aldatmadı türküler de. Türküleri anladım hangi dilde söylenirse söylensin. Bu dünyada yiyip içtiklerimin, gezip tozduklarımın, |
Aldanma cahilin kuru lafına
Kültürsüz insanın külü yalandır Hükmetse dünyanın her tarafına Arzusu hedefi yolu yalandır Kar suyundan süzen çeşme göl olmaz Gül dikende biter diken gül olmaz Diz diz eden her sineğin bal'olmaz Peteksiz arının balı yalandır İnsan bir deryadır ilimle mahir İlimsiz insanın şöhreti zahir Cahilden iyilik beklenmez ahir İşleği ameli hâli yalandır Cahil okur amma alim olamaz Kâmillik ilmini herkes bilemez Veysel bu sözlerin halka yaramaz Sonra sa |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:32 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.