![]() |
Bir gemi vardı açık deniz de.
Yol alıyordu senle birlikte. Aşkım içinde ruhunsa benle. Süzülüyordu tüm sevgimizle. Birleştirmişti Kınalı bizi. Hatıralarım orada gizli. Tuttun elimi bırakmadın ki. Sevdik ikimiz deliler gibi. Aşkınla yandım doyamam sana. Sevgin içimde geçmeyen yara. Kimseye vermem yalnızca bana Kalplerimiz bir ömrüm oldukça. Çiçek bahçemin solmayan gülü. Ruhum huzurda sanki bülbülü. Sevda başımda yakar gönlümü. Bu deli kalbim, lavların tümü. |
Ben gündüz,
Sen güneşim ol; Ben gece, Sen ayım ol; Seninle tamamlansın, Eksik olan yanım. Ben suysam, Sen tuzum ol. Sen yokken olmaz ruhum. Damarımda dolaşan kanım, Bedenimdeki canım; Yürürken adımlarım, Koşarken kalp atışım Sen ben ol Ben sen olayım |
Ben yitirdim ben ararım
Yâr benimdir kime ne Gâh giderim öz bağıma Gül dererim kime ne Gâh giderim medreseye Ders okurum Hak için Gâh giderim meyhaneye Dem çekerim kime ne Sofular haram demişler Bu aşkın şarabına Ben doldurur ben içerim Günah benim kime ne Ben melâmet hırkasını Kendim giydim eğnime Ar ü namus şişesini Taşa çaldım kime ne Sofular secde ederler Mescidin mihrabına Yâr eşiği secdegâhım Yüz sürerim kime ne Gâh çıkarım gökyüzüne Hükmederim kaf'tan kaf'a |
Çıkıp yücesine seyran ederken
Gördüm ak kuğulu göller perişan Bir fıkrat geldi de durdum ağladım Öpüp kokladığım güller perişan Hayal hayal oldu karşımda dağlar Eşinden ayrılan ah çeker ağlar Dökülmüş yapraklar, bozulmuş bağlar Bülbülün konduğu dallar perişan Yıkılmış dilberin mamur illeri Susmuş bülbül, söyler her dem dilleri Dağılmış sünbülü, solmuş gülleri Yüzüne dökülmüş teller perişan yagmurca der, ben toy avlamadım Arab ata binip boylatamadım Küstürdüm dilberi hoylatama |
Karanlığı soruyordun!
Çocukluğumu, yeniyetmeliğimi bilebilecek misin? Bir kader-kısmet kutun oldu mu hiç senin? Plastik saatler, zıpzıp toplar içeren bir kutunun sevincini taşıyabilir miydin bu gecenin içine? Durmadan genişleyen sessizliğinin neresindesin? Suskunu ne ile süsleyeceksin? Şimdi soruların ötesindesin, evet! Ama bir gün, bir yer seçmiş olacaksın kendine: ya sulara çok yakın, ya yollar için dar!.. Hem sonr |
saçlarımı erken rüzgârlarla dağıttım
alnımdaki lekeler eylül ıslıklarından yüzüm kör bir aydınlıkta nedensiz şimdi yani nedensizim, yani yolum uzun, gün kısa alıştım, artık çiçeklerle deniyorum kendimi son kimliğim de aşınmıştı geceye karışmaktan gülüşümün adını bulamayacaklar, biliyorum çocukluğum yaşlanmayacak uğultularda eskiyen günlerde bir ilenç var, bunu da biliyorum resimler yırtılırdı bakışlarımdan, yine de üşümezdim yine de uzanırdım sabahın buğusuna |
yol ıslanmasın diye
şemsiye açanlara... baba bana bağırma bülbülleri kaçırdın ormanlarımdan kulaklarımın kapılarını havalara uçurdun kapılar baba kapılar pencereleri alıp gittiler tenorlar kaçtı ses tellerinden çevreye saçıldı yavru diktatörler seni ne sopranolar istedi de vermedik baba baba bana bağırma bayrak direklerine konan kartalları anlat uzun uzadıya nasıl da göremediler avcıları o keskin gözleriyle vah hah ha şans yıldızlara özgü bir yalan baba yıldızlar |
- Ümit'e-
işin doğrusu önce sarıyı gördüm, sonra hepsini birden düşe dalmış bebekti gök oyuncağıyla ilerde adamla çocuk yürüyorlardı ikisi de tavşan uykusunda uzaktan yakından ilgileri yoktu gökkuşağıyla yemin ederim içimde bir sıkıntı o günden beri çocuğa yedi rengi bir arada işaret edemediğimden |
Yüreği ağzında bir çocuk
Gibi alırken kalemi elime Beceriksiz, acemi ve olasıya Yapayalnızım her defasında Bu sonuncu olsun diyorum Ömrümün eksiksiz tek şiiri Yazılsın artık kırk yaşımın Ve bir aşkın bittiği bu gece Akbabalar bin yıl kelebekler Bir mevsim yaşarlarmış ki aşk Da kısa ömürlüdür, başlar Gibi biter yaşanmışsa eğer Yaşanan ne varsa hoşgörünün Bir parçasıdır artık ama ben Yine de yakabilirim bu gece Bütün anılarımı bir şiir için |
Suya düşen bir karanfilse yüreğin
bırak kendini ırmağın türküsüne gülüm vursun seni o taştan bu taşa o çağlayandan bu çağlayana Kavgadan uzak kalmışsan sevdadan da uzaksın demektir devinmez yüreğinin mağması çatlamaz sabrın kara taşı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:19 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.