![]() |
Ey Zahit Şaraba Eyle İhtiram
Ey zahit şaraba eyle ihtiram İnsan ol cihanda bu dünya fani Ehliye helâldır , naehle haram Biz içeriz bize yoktur vebali. * * * Sevap almak için içeriz şarap İçmezsek oluruz düçar-ı azap Senin aklın ermez bu başka hesap Meyhanede bulduk biz bu kemali. * * * Kandil *******i kandil oluruz Kandilin içinde fitil oluruz Hakkı göstermeye delil oluruz Fakat kör olanlar görmez bu hali. * * * Sen münkirsin sana haramdır bade |
Hasret derde dert katar,
Diken gül dalında biter, Seherde bir yanık öter, Ötüp yaram deşme bülbül... Çileye olmuşum dücar, Dermensız kalmışım naçar, Bu candan olmuşum bizar, Ötüp yaram deşme bülbül... Ne menekşe ne de sümbül, Gül soldukça ağlar bülbül, Yine geldi zalim EYLÜL, Ötüp yaram deşme bülbül.. Tükenmez elem-i aşkım, Kederim başımdan aşkın, Dert keder sevinçten baskın Ötüp yaram deşme bülbül.. |
Bu gece, badem gözlüm...
Kiraz dudaklım... Yanımdaydı. Elinde karanfil çiçeği, Güneş ışıdı... Parladı... Yıldız kayıverdi... Bu gece badem gözlüm... Kiraz dudaklım yanımdaydı... |
Bulutlara gitmek istiyorum
Ne olur götürün beni Kurtulmak istiyorum şu fâni dünyâdan Bulutlara gitmek istiyorum Bulutlara gitmek istiyorum Herkesten kaçmak kurtulmak Götürün beni bulutlara Bulutlar temiz masmavi bir deniz gibi Beyazı da var... Siyahı da bulutların Bulutlara gitmek istiyorum... Ne olur götürün beni |
Gel İstanbul, gel
Seninle dertleşelim, Şöyle bir gerilere, gerilere gidelim, Anlat bana İstanbul, Camilerini, saraylarını, Köprülerini, çeşmelerini, Herşeyini anlat Bir Namık Kemal'ini, Bir Neyzen Tevfiğini, Fatih'ini anlat, Ben dinlerin koca şehir, Gel iki dost gibi gezelim, Çamlıca'ya çıkalım, Boğaz'a bir uzanalım, Emirgan'dan lale toplayalım Kırlarından yabani çiçek koparalım, Kanlıca'ya gidip yoğurdundan yiyelim, Hisarına çıkıp Boğaz'ı seyredelim, |
Can cam kadar saydamdır
Çünkü hiç gözükmez Kırılır O; da Yerde sürünen yapraktır Leylâ ile Mecnun misali... |
Sütler azaldı gayri, tarhanaya geçilsin
Kışa hazırlık olsun; hızır gibidir darda Yıkansın buğdayımız ayıklanıp seçilsin. Değirmende kesilsin, örselensin rüzgârda Sütü bol kaymağı bol, nefis olur bu çorba, Her gün süt ekleyerek küpte oldu yoğurdum Kazanda kaynatarak bugday ile yoğurdum Tarhana kaşığıyla alt üst ederek kardım Bıraktım demlenmeye dostlara baber verdim.. Sütü bol kaymağı bol, nefis olur bu çorba. Kurusundan toplayıp, çam pürü serdik dama Toplaştı konu komşu |
Buraya kadarmış yolumuz
bırakıyorum ellerini ömür boyu diye tutmuştum dört mevsim bellemiştim yemyeşil gözlerini ekip dikmiştim durmadan yorulmadan bir yangında kül oldu çiçekler kuşlar kanat döktü duman içinde beşinci mevsime soluksuz girdim en güç günlerden başlamıştık işe kapkaranlık *******den tutup tutup çıkartmıştım seni düştüğün çamurlardan masmavi umutlar büyütmüştük yağmur sularından ırmaklar türkümüzü söylemişti duyup anlamasını bilenlere yasaklardan g |
Ruhumda incecik sızı Kemanlar
usumda Obualar sararır yaprak yaprak yürek çırpınışlarım Fülüt çığlığı ve akar gözlerimden notalar saçlarımda Arp çal sevgilim dudaklarınla Gitar dudaklarımda bedenim Piyano tuşlarınca ak dolaştır parmaklarını özlem doruklarında |
Dün öğleden sonra ölüm avuçlarımdaydı
sevimliydi küçük yuvarlak çıkmazlar her gün yaşadığımız ölümlerce maskeliydi saatlerin yelkovanlarında şarkımı söylerken evrenin bütün canlılarına bölünmüştüm solmuştu mavilerim tüm denizlerden uzakta koyu kahverengi hüzünlerinden dikenler çiçek açıyordu toplayıp onları *******ime yıldız yaptım şimdi her yıldızdan bir dünya yaratıyorum tanrı gibi acımasızca oyuncaklarımla oynuyorum çoğalıyor sevgisizlik yalnızlık duvarlar iki damla ölüm |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:24 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.