![]() |
Gümbürtüye
Günler sallanıyor hazanla Yapraklar savruluyor yüzümüze İşleniyor rüzgar iliklerimize Okunuyoruz kış ile birlikte Görüşüyorlar devin köşkünde Bileniyor kanlı gözlerinde bıçakları Kurbanlığa seçmişler seni beni Çözemezsek ipleri Gideceğiz gümbürtüye Ümit Fatma Uçar |
Gün
Gün yorgun,bitgin,bezgin Yürüyordu karanlıkta Yarıp getirmiş toprağı sular Gün çamur içinde Yürüyordu,su çamur içinde Bir bahçe var ki karanlıkta Sızan ışıklarla aydınlık Bahçede çiçekler, ağaçlar Duvarında bahçenin böğütlenler Salkım,salkım ışıklarla parıl,parıl Yürüyordu gün çamurda suda Tutunarak duvarlara Ayakları çıplak çamurlu ıslak Kafası allak bullak Bata çıka çamurlara Yetişmeye uğraşarak giden günlere Bir kapıya vardığından habersiz Kapı büyük han kapısı Tepesinden kubbeli Çarpınca gün hızla kapıya Sıçradı asılı kaldı kubede Yeni günler yetişmekte Kapı açılır yeni günlere Ümit Fatma Uçar |
Gün Çekmiş
Gün çekmiş yüzünü mehtaba döner Yar dönmüş yönünü toya gider Özlem beni sevdaya tutar Asıldım gözlerimle semaya Efkar ruhumu oyuna çeker Ümit Fatma Uçar |
Güneş
Gülgüne dönmüş yüzün Ne iş güzel Sevgiyi içmiş gözler Nereden güller Gülden Girme derine Uğrama mahsen yerine Gül gözlerine sevda binsin Sen öyle daha güzelsin Gülcan Saçların giyinmiş sevdayı Gözlerinde ışık dans eder Göster gülücükleri Ne haber Ümit Fatma Uçar |
Güneş Olsun
Sallanırken dalda zaman Asi diye kapatılmiş zindana babam Bir kış gecesi sancılar içinde Beni doğurmuş anam Saltanatıyla geçiyormuş bizim kapıdan üvey babam Avazımı duymuş aldırmadan Canını sıkmış sonradan sedam İsyana dönecek bu nesli yaman deyip emir salmış Karlara sarın diye Bu yüzden kundağım da adım da kar Hep üşürüm İçimde duran kar ürpertisinden Duydukça adımı titrerim Derim ki güneş olsun adım Benzeridir ana kucağının Ümit Fatma Uçar |
Güneşe
Semada soluklanırken Yürür yollara gözlerim Bir gam çekerim ki Yüklenirken titrer yüreğim Sensiz olunmaz semada Uçurumda yüzer gözlerim Dağlar devirdim Enkazında ruhum Zer saçıyor sehere gözlerin Varlığı hiç sensiz gezegenlerin Işımazsan günüme Isınmaz ki yüreğim Ümit Fatma Uçar |
Güneşlere
El değmemiş umutlar taşırız Yürüyelim düşe kalka menzile Her umut çırpınır önce içinde Merhaba güneşli günlere Vermeyelim ellerimizi atalete Yıkılmasın üstümüze karabulut Yürünecek yollarımız Aşılacak dağlarımız durur Dağıtalım yorgunlukları Avazlara doğalım Duymaz kulaklara Bir çimdik atalım Günlerimiz doğmasın akşamın şerine Hayırlar haykırsın Haklı nefeslerle Yeni doğacak güneşlere Ümit Fatma Uçar |
Günler
günler yürür peş peşe Uzar gider sessizliğe İstiflerim hazine Kimi yürür talana Kimi koşar çarmıha Kimi bağırır isyana Kimi çıkar sehpaya Kimi dolanır cilveye Kimi ağlar karanlığa Kimi güler sohpetler içinde Deli mi ne Bilinmez ki sohpetim ala Bir de dolarsa kahkaha Dokunma ahvalıma Bilseydim gidersin ucuza Satar miydim ahlara Ümit Fatma Uçar |
Günüm
Düğüme eklenmiş düğüm Gözlerimde durur Çiğnenmiş günlerim ardından yürür Umudu dilekle çekerim Yorgunlukta günüm Ümit Fatma Uçar |
Günüme
Sitem saldım günüme Hüzün döndü gönlüme Dilim varmadı diline Bilmem hangi dile dönem Gün kabul günümdür Dertlere açtım perde Dönerim her yanım bir yerde Toplaya toplaya yıkıldım yerlere Yazsam yollara yürür yaşlarla Koklasam boğulacağım İyisi mi yakayım gitsin başımdan Ümit Fatma Uçar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:58 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.