![]() |
Küçük Adam'a
Şimdi ne demek şair.. şair Big bang... Bıkılan bir hayat mı demek... Yoksa değişimler mi gelecek... Yoksa batacakmı güneş.. Karanlıklar mı basacak ruhları yeniden Bırak dibini dünyanın patlat artık Bingggggg Bangggggg Teslim ol akan suya Bak birde benim gözümle dünyaya Ne güzel..... Yepyeni resimler Yeni ve güzel bir yıl Dilemek.... 26.12.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Laf
laf iki kelime ben se bir sen de bir ikimiz bir kelime hayat sa roman bir değil belki bin hepsi laf konuşulan 12.06.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Lavanta Kokulu Düşler
ufuklara bakakalan bir göz düşü hüzün soluyor nefesim esiyor güz meltemi deniz coşmuş koşuyor kuşlar uçmuyor böyle havalarda terkedilmiş kayalar.. gözlerim dalıp dalıp gidiyor dağlar, Kemer, bana bakıyor... düş izlerinde, eflatun bir sorgusu var hayatın güneş saklanmış bulutların ardına... görünmüyor. sakinliği çökmüş kış günlerinin Akdeniz uyuyor... baharı bekliyor yılın ilk ayı... gel diyor. bir lavanta dalı.. kokusunu alıyorum mor çiçeklerin içim bayılıyor sandık odası kokulu anneannem düşlerimde ayılıyor... ufuklara bakakalan bir çift göz ve içimden geçen bin bir söz hüzün yazıyor kalem, böyle anlarda özlemlerim dolaşıyor mor çiçekler soluyor nefesim bir güzel kadın düşümde deniz deniz kokusunda lavantaların... 25.01.2005 Nevin Kalafatoğlu |
Leblebi
avuç dolusuydu leblebi biri yere düştü geldi beri basıldı üstüne ezildi. oysa bir tadı vardı gideceği yer belli bir taneydi! yenilemedi lezzet bile veremedi. yok oldu gitti zavallı leblebi... 01.01.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Lir sesinde
parmak uçlarının dokunduğu sestelleri sanki lirik bir konuşmanın izi şiirsiz sohbetimizin duygusallığı gibi sen en güzel seslerin kaydını alan doğa değilmi suların sesi gibi çalgıların nağmeleri çılgınlıkların duyguların değilmi ademoğlunun sesi güzellikleri lir tınısında şiir okumak gibi dinlentilerini duyuyormusun doğa sefaf duygularımda sana söylediklerimi anlıyormusun hiç gönlümden geçen müziği duyuyormusun dinlediğimi lirikti annemin ninnileri böylesine güzel bir duygunun şiiri lir sesinde dinlenmeli karanlıkta olsa gök yıldızlar olmasada ışık bitsede ses gümlemeli akmalı insan sesi... yüreklerden şarkı şiir lir gibi nevin kalafatoğlu Nevin Kalafatoğlu |
Maske
sen maskelerini takarken... ben gölgelerde kaybolurum... ben bir ateş... sen bir ateş... kavgalar satırlarda... bilinmezleri... yaşamak... için... geç..... bu...yürek.. artık acılara tövbeli... vakti cok geç... ölmek....... o kadar yakınındaydı..... sevmek....... herşeyi sevmek........ korktu.... herşeyden bu yürek.... sana selam demek.........maskesiz... belkide mutluluk demek.... mutluluk ise yaşamak.... yeni....hayat... yıldızlar... ayın oteki yüzü... belkide sen demek... 21.11.2003 ---------------------------------------- Nevin Kalafatoğlu |
Mavi
gözlerinin menevişlerini verdin derin maviydi gözlerin onurlu bir duruşun vardı kendinden hep emin sıcacıktı yüreğin duvarlar arkasına gizlerdin sen benim en özlediğim mavi herşeyin gibiyim özeldin babamdın benim hep özlediğim birtek farkımız gözlerin mavi şimdi denizler kadar derin kalbim seninle her yerdeyim şiir defterini okşadım bugün çini mürekkepliydı memleketin deniz güneş... martıları bir köprü altından anlatıyordu kalemin kelimelerine dokundum parmak uçlarımla mavi gözlerinini okşadım siyah beyaz fotolardan mavi şiirlerini okudum senin gibiyim deli özgür gönlü zengin bir mavi bır yeşil 19.06.2004 Sevgili babam Suphi Kalafatoğlu anısına... ruhu şaad olsun.. Nevin Kalafatoğlu |
Mavi Derinliğim
yarın oldu dün gece beri sabah seninle açtım gözlerimi uykumun üstünde parlıyordu güneş sıcacıktın ısıttı sevgin beni evvel zamanlar yaşanmamış gibi güç neşe oldu yunus gibi masmaviydi okyanusların dibi buldum kendimi sen benim tutuklum şiirlerimde sevdam gibi yüzdüm dibinde okyanusların özgürlüğüm oldun indim en dibine sonunda mavi derinliğim oldun yunus gibi dinle beni 29.12.2003 Nevin Kalafatoğlu |
Mavi lacivert *******
karma duygular içindeyim içinde biraz beyaz kaldı biraz mor siyahı sevme günlerimin gelişini kutluyorum gidişini pembelerin artık mavi lacivert oldu *******im yıldızları topluyorum yıldızları aşk bahcelerinin asude yerinde duran incilerim çiçeklerini kokluyorum ben çiçeklerinin bahar gibisin ne son ne ilk şimdilik 02.07.2004 Nevin Kalafatoğlu |
Mavi ve Mor Zamanlar
Sonbaharın denize verdiği maviyi dinlemek ister misiniz? Size Akdeniz''i anlatacağım... Doğanın uyanışı beni istem dışı uyandırır hep, perdelerimi açık bıraktığımdan olmalı, yaşamlarımızın apartman dairelerine hapsedilmişliğinde bile gün doğumunun denizin üstüne vuran ışığı mordur Akdeniz de. Güneşin enerjisiyle her gün aşkı hissederim denizde... Penceremi açtığımda sabah kokar doğa ve mavinin en saf kokusunu damarlarımda hissederim. Denizin iyodu, denizin sesi ve eflatun fırça darbelerinde gözlerim şükreder gördüklerine. Alabildiğine mavi bir deniz üstünde bir gökyüzü narçiçeği, biraz da mor, sonbahar sabahlarında. Çiçeklerimi sularken gökyüzü mavileşmeye başlar, süt beyazına katılmış bir damla gök mavisi ve gümüş tonlarında bakar.Akdeniz,sessiz ve sakin, derin düşünme seansındadır mavi bir huzur sunar bana Doğanın uyanmasıyla yaşamını o eşsiz var olma dengesine bırakanları izlerim balkonumdan, yürüyenler yüzenler, koşanlar, insanlığın en büyük keyfini yaşadıklarının farkındalar mıdır acaba? İçimdeki renkler kırpışır yeşil palmiye ve hurmaların gölgelerine, açan her bahar çiçeklerine ve sabah çiğinin saf kokusuna karışmış Akdeniz kokar... Maviye dokunmak isterim o an, elimi uzatırım bir çakıl taşına biriktirdiğim, denizlerden gözlerim kapalı sesini dinlerim, denizin rengi mavidir gönlüm gibi. Sabah incecikten bulutları gezdirir Akdeniz gökyüzünde, bembeyaz saflıklar, çiğlerin özgürlük halidir gözümde ve o zarif bulutlar... Mavi, koyulaşır sesler çoğalırken şehirde, rüzgârın esintisiyle, denizin mavisi delileşir insanları gibi bu güzel şehrin. Yazın insan çığlıkları yoktur şimdi dinlenme vaktidir ve dinlenmek isteyenlerin vaktidir. Sanki bir ritimdir bu güzellik Mavi renkli huzur sunan. Şehrin siluetinde, nice aşkların izleri duvarlarına işlenmiş ve nice çirkinliklerin gölgeleri hapsolmuştur, lacivert. Akşam vaktine doğru gün dolanır dağlara doğru. Tüm haşmetiyle Beydağlarına yaslanır mavi, işte o muhteşem mavileri görmek için şimdi çay vaktidir. Deniz mavi, dağlar mavi ve binlerce mavi ve günbatımının kızıllıları sevişirler limandan bakışlarınızda ve tarihin tüm yorgunluklarında aşk görülür her an başka bir mavi ve her an biraz daha mor. Derin düşünme seansıdır bu anlar, hayata dair, doğada gözlerden beynimize süzülen her ton mavi ve gidebildiğinizce derinliklere her ton daha mor. Mavi mor bir nihavent şarkı gibidir Akdeniz ve Sonbahar... 05.09.2005 Antalya Nevin Kalafatoğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:58 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.