![]() |
Adolf İntahar Ederken
Adamın biri falcıya gitmiş. Falcı adama ileride milyonlarca insanın ölümüne sebep olacağını söylemiş. Adam pişmanlıkla dışarı çıkmış ve insanlara acıyarak intihar etmeye karar vermiş. Tren rayının üstüne yatmış ama o da ne! Küçük bir çocuk da kendini raya atmış, intihar edecek. Adam hemen gidip çocuğu kurtarıyor ve çocuğun ismini soruyor. Çocuk cevap veriyor : " Adolf efendim " |
Sehen Ne Eltim Gile Gidiyem
Bayburt'a köyden yeni gelen bir hanımefendi kırmızı ışıkta Cumhuriyet caddesini karşıya geçmek ister, yarı yolda trafik polisi seslenir: "-Hop teyze nere gidiyorsun." O güne kadar kırmızı ışık nedir bilmeyen teyze şöyle cevap verir. "-Gadam tepehen olsun, sehenmi soracam eltim gile gidiyem. |
Kumar
Adam elindeki son 500 dolarla kumar oynamaya karar verir ve Las Vegas'in yolunu tutar... Ve inanilmaz bir talih; tam 3 milyon dolar kazanir.Hemen otel yonetiminin kendisine tahsis ettigi kral dairesine cikar ve karısına telefon eder: "Hayatim, evde misin?" "Evet kocacigim." "Iyi. Hemen hazirlan o zaman. Cabuk bavulunu hazirla. Kumarhanede tam 3 milyon dolar kazandim." Kadin sevinc dolu bir ciglik atar "Ayyyyyyyyyyy harikasin!! Hemen hazirlaniyorum.. Peki ama nereye? Paris?; Karayipler?; Acapulco?; Guney Amerika?..." Adam cevap verir: "Umrumda degil. Sadece eve dondugumde coktan gitmis ol." |
Yarpak Torpak Körpü
İki kafadar Bayburt'lu İstanbul'da iş aramaktadırlar. Birileri onlara "şu adamda bol iş var ama Bayburt'lulara kesinlikle iş vermez" der. Kafadarlar adam sende, adam bizim Bayburt'lu olduğumuzu nerden anlayabilir ki, biz bi görüşmeye gidek derler. Mülakat safhasına gelmiştirler. İşveren onlara yaprak diyin der. Bunlar Yarpak derler. Toprak diyin der, torpak derler. Köprü diyin der, körpi derler. Velhasıl adam anlamıştır bizim kafadarların Bayburt'lu olduklarını. Sizi işe almıyorum der. Kafadarlar işe alınmamanın hayal kırıklığı içerisinde birbirleri ile olayın yorumunu yaparlar. Kafadar 1: "ola gardaş, ne oldi da bu bizi işe almadi. nasi oldi da anladi Bayburt'li olduğumuzi? der. Kafadar 2: "valla gardaş, yarpah dedi dedük, torpah dedi dedük, zannımca o körpide pohi yedük" der. |
Kadının biri Maldivlerde bir kumsalda yürürken ayağı eski bir lambaya takılmış, kadın lambayı kumların içinden çıkarmış,ovalamış lambayı. Lambadan cin çıkmış. Kadın hemen 'Üç hakkım var değil mi? ' diye sormuş.
- Tamam, tamam. Beni lambadan kurtardın vs vs vs... ama yüksek enflasyon, iç piyasadaki daralma, üçüncü dünya ülkelerindeki düşük maaş oranları ve Güney Asya'dakiTsunami felaketi yüzünden sadece sana bir dilek hakkı verebilirim, demiş. - Evet söyle! nedir dileğin? Kadın hiç tereddüt etmeden, cebinden bir harita çıkararak - Orta Doğu'da barış isityorum. Bu haritadaki ülkeleri görüyormusun? Bu ülkelerin birbiriyle savaşmayı bırakmasını barışın tesis edilmesini diliyorum. Cin haritaya bakmış ve dehşetle: - Tanrı aşkına Kadın! Bu ülkeler binlerce yıldır savaşıyorlar. Tamam İşimde iyiyim ama o kadar da değil! Bunun yapılabileceğini sanmıyorum.Başka bir dilekte bulun. Kadın birkaç dakika düşünmüş ve - Hayatım boyunca doğru erkeği bulamadım, bilirsin Hem düşünceli hem eğlenceli biri, mutfağı sevecek, ev işlerinde yardım edecek, işinde kaplan, annemin yanında kuzu olacak, sürekli futbol izlemeyecek ve Sadık olacak erkek diliyorum, demiş. Cin derin bir iç çekmiş: - Uzat şu kahrolası haritayı. |
Adam, Kayserili arkadasinin latex-kauçuk ürünler yapan fabrikasini
geziyordu... Bir ara bir otomatik makinanin basina geldi ve makinadan su seslerin geldigini duydu; Pisssst....PAT! .....pissst ..PAT...pissst....PAT.......... Merak edip sordu bu makinanin ne yaptigini ve neden bu seslerin geldigini.. Arkadasi cevapladi: - Bu makina biberon emzigi yapiyor...pisst sesi kalyba gelen latexin sisirilip emzik formu aldigini, pat sesi de ucuna agilan deligin sesini belirtir... Geziye devam edip baska bir makinanin basina geldiler. Bu makinadan da benzeri sesler geliyordu ama siralamalari farkliydi; - Pisssst...Pisssst...Pissssst....Pisssst..PAT! ..... Adam gene meraklanip sordu; - Peki bu ne makinasi? - Bu preservatif makinasi... - Ama neden 4 Pisst tan sonra 1 PAT sesi geliyor... Arkadasi yanitladi; - Her 4 preservatiften sonra 1 tanesinin ucunu deliyoruz da ondan.. Adam saskinlikla ve biraz da kizarak sordu.. - Ama neden..? Bu yaptiginiz hig hos degil.. Kayserili cevap verdi.. - Öyle mi...emzikleri kime satıcaz peki...? |
Temel'in on ikinci oglunu askere cagirmislar, ondan önceki on bir tanesi askerde öldügü icin Temel itiraz etmis,
-Söyleyin padisahiniza penum seyime guvenip saga sola savas acmasun. Temel her yerde "püf, püf, püf" diye dolasiyormus. Nedenini soranlara söyle diyormus: -Pen titiz usagimdur, cendime toz kondurmama Idam cezalarinda mahkum istedigi ölüm tarzini secebiliyormus. Temel, AIDS ile ölmek istedigini belirtmis. Sirngayla HIV virüsü zerkedip sonra salivermisler. Temel sevinc icindymmis. -Aldattum onlari, diyormus. Kurtuldim sayilir. Siringa yapilirken prezervatif kullandum. Lazistan'i gezmekte olan turist, -Allah Allah, burada herkesin biyigi var, demis. temel, burnuna dikkat cekerek, -Piz onemli ve degerli seylerun altini cizeruz, Temel tuvalette yaninda iseyen adama soruyor, -Sen Oflu misun? -Evet. -Seni Sünnetci Cemal mi kesti? -Evet. Nerden pileysun? -Hacan temunden beri ayaguma iseysun. Hoca vaaz veriyor. -Abdest ibadetin en saglam temelidir. Temel, -Nasil saglam temeldir o, bir osuruga cökeyi. Temel BMW almis ve on saatte Trabzon'a varmis. Dönüste, BMW ile geri gelecegim karsilayin diye istanbul'a telgraf cekmis. Temel 40 saat sonra varmis, merakla sebebi sorulunca: -Pu BMW'lerin ileri pes vitesi, ceride ise sadece pi vitesi var. |
Burun
Temel satilik papaganlari inceliyormus. En pahali papaganin onunde durmus:0. -Ne konusuyor? -Ingilizce, Fransizca, Almanca -Kac paradir. -On milyon -Lazca biliyormu? Bilmiyor Temel papaganin burnunu oksamis; Bu burunla yazik, demis. |
Askerde komutan okuma bilenlerin öne cikmasini istemisti. Ortaya firlayan bir tanesinden süphelemis.
Tekrar sorunca,asker, - Okumam yazmam yok, ama Kayseriliyim, demis. Kayseri'ye yeni gelen yabanci, ayakkabisini boyatirken boyaciya takilmis: - Siz Kayserililer esegi boyayip babaniza satarmissiniz. Nasil yapilir bu is? Boyaci, firca sallamayi sürdürerek: - Iste, demis, esegi böyle boyariz! Kayserili tras olacakti. Berber << buyurub >> deyip döner koltugu gösterince koltugu cevirdi, sirti aynaya gelecek sekilde oturdu. Berber sasirdi: - Beyefendi, neden ters oturdunuz? Kayserili, telassiz: - Sabah sabah, dedi, Gayserili yüzü görmek istemem de... |
Temel'le Dursun birgün ava gitmisler.Bu arada Temel sikismsi.
Calilarin arasina dogru isini yaparken bir yilan firlayıp isirmisi orasından. Temel feryat ederek Dursun cep telefonunu uzatarak.. -Cabuk ilk yardımu ara. Dursun aramis.Durumu anlatmıs. Telefonun ucundaki yardim eden kisi baslamıs ilk yardimi nasil yapacaagini anlatmaya. -Once isirilen yeri hafifçe yarın..Dursun -Evet anlatın.. -Sonra yilanin isirdigi yeri emip emip tukurun... Demeye kalmamis Dursun Temel'e donerek ... -Temel hic sansin yok oleceksin. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:25 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.