![]() |
...içimde yeni doğmuş
bir bebek sevda var bir göğsüm süt veriyor ona bir elim zehir aklım ölsün diyor acı çekmeden kalbim büyüsün istiyor yeri cennettir bu gece gözyaşım adeta nehir gönlümü sanırsın ki tahtelbahir beynimde bir okyanus var ki zahir gözlerim ki geniş mavera ün nehir aramızda biraz gece, bol yağmur, birkaç sokak var aramızda bir bilmece ve bir korkak var aramızda birkaç hece ve bir hortlak var |
beklerim
elbet bir gün ayrılık biter uzun sürse de gelir sonu bir de bakmışız fakir kraliyet tacı takmış |
Kaldır başını,
Altı kelime söyle, Yine uyursun. Aziz NESİN. Deki; 'Bu Ülke'nin- Yüzde Yirmibeşi çok temiz !! Sen söylersen gündem olur. Ben söylersem, Sabun köpüğü gibi söner. Gıdalar dolu Zehir, Park'larda kabuklu yenir. Merdivenaltı üretimler, Asmış duvar'ına, ''Temizlik İmandan Gelir'' |
Zakkum olup gül dalında açsan,
Bülbülün olur,dalına konarım. Gül kokusu yerine zehir saçsan, Abı hayat ilacı der, koklarım. Sana gelecek eza bana gelsin. Davul-zurna ile buyur ederim. Senden gelecek cefa şunu bilsin, Sevdigimin der,baş tacı ederim. |
Baba sevgisi nedir bilmedi,
Kara bahtı yüzüne gülmedi. Kundak'ta Dünyadan bihaber bebek, Babası Filistin Cephe'sinden dönmedi. ZehraTelli Duvak'lı Gelin oldu, Şehit Kız'ının ilk kez yüzü güldü. Çokmu mutlu oldu acep ömründe, Gitti kocası Kıbrıs'ta şehit kaldı. Mutluluğu yetim yavrusunda buldu, Kaderimdir deyip hayata razı oldu, Acılarla harmanlanmış yanık yüreği, Yaşama gülerek gözlerini yumdu. |
Seven yüreğimi zincire vurdum,
Sevdayı duyan halkalar çözüldü. Yedi kapılı zından kurdum, Dört duvarından gözyaşı süzüldü. Yürek içten içe göz dıştan ağlar, Yare adanmış sözlerim yas bağlar. Gönül ferman bulsa yarin yoluna, Kavuşmaya yol verir dağlar taşlar. |
Sitemler ediyor, nazlar ediyor,
Seni sevdim deyip ele gidiyor, Bu nasıl iştir yalan söylüyor, Gözlerinden bilirim sevdiğim seni. Boşuna uğraşma kalbim biliyor, Dilin yalan dese kalbin demiyor, Sevdim diyemedim sitem ediyor, Gözlerinden bilirim sevdiğim seni. Sen ellere inandın boşuna kandın, Beni çok seviyordun nasıl inandın, Gurbet elde elim belimde kaldım, Gözlerinden bilirim sevdiğim seni. Yaşamak buysa yaşıyorum ben, Taşınmaz bu yükü taşıyorum ben, San |
Her şey çiçek, çiçek... kirmizi sari,
Gençlik yillarimiz, düşler ne güzel, O günler benimmiş, bu yillar bir el, Beyhude özlemek eski yillari. Elimdeydi, tutam tutam, simsicak... Kalbimdeydi sevgi, sevgi, dopdolu. Nasil da harcadim hep delidolu, Boşunadir pişmanlik, şimdi n’olacak!!! Geçerken o yılları farkedemedim, Nice gaileler vardı başımda. Gençliğinde, o önceki yaşımda Tatmadığım güzellikler affedin. |
Beşiğe bir bebek düşmeyegörsün
Bir yer buluyorlar hayat çarkında Hele bir teklesin, hele ki dursun, Hafakan basıyor daha kırkında Sahte bir felsefe hançerelerde Herkes birbirine hayâl zerkinde Velâkin aktörler pencerelerde Yanlış çıkışlardan sahne terkinde Uyuyorlar; ölü! Uyanıyorlar, Pembe rüyâları boşa çıkanda Durup düşünmüyor, uslanmıyorlar, Canlar paslanıyor ceset parkında Korkuyor, ürküyor, saklanıyorlar, Diyorlar; 'demeyin ölüm, sakın hâ' 'Çok yaşa' denirs |
Bem çöller fırtınası
Ben anaların yası Ben tarihlerin yoluyum Vurulmuş saldırmışım Düşeni kaldırmışım Gariplerin sağ koluyum Türkü söyler dillerim Nasırlıdır ellerim Ben söğütlerin dalıyım Ben gönüller bekçisi Dertlerin emekçisi Ben Anadolu doluyum Ben dünlerin yarını Köroğlu'nun torunu Ben Çamlıbel, ben Bolu'yum Yüreğim Çatalca'dır Bakışım kartalcadır Ufuklara sevdalıyım Türkü söyler dillerim Nasırlıdır ellerim Ben söğütlerin dalıyım Ben gönüller bekçisi Dert |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:17 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.